Δήλωση της Νάντιας Βαλαβάνη

Αποφάσισα χθες, μετά από πρόταση του Αλέκου Αλαβάνου και του Παναγιώτη Λαφαζάνη, να αποδεχτώ την υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Αττικής. Αυτή η εξαιρετικά τιμητική για μένα πρόταση είχε νόημα μόνο ως μια έσχατη προσπάθεια για ενωτική κάθοδο του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές αυτές, που απαιτούν μια ευρείας λαϊκής συσπείρωσης, αποτελεσματική μάχη ενάντια στο Μνημόνιο της ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικα που καταδικάζει τη χώρα στην υπανάπτυξη, εκατομμύρια συμπολίτες μας σε ένα είδος «μισής ζωής» και αφαιρεί απ’ τη νεολαία την ελπίδα.
Μετά από την κατά πλειοψηφία απόφαση, όμως, της ΚΠΕ του ΣΥΝ να στηρίξει την υποψηφιότητα του κ. Αλέξη Μητρόπουλου για την Περιφέρεια Αττικής, θεωρώ ότι η συνέχιση της διαθεσιμότητας μου ως υποψήφιας είναι άσκοπη. Η επιμονή σ’ αυτήν, όπως και η συνέχιση των σχετικών συζητήσεων, θ’ αποπροσανατόλιζε, δημιουργώντας την ψευδή εντύπωση ότι υπάρχουν ακόμη περιθώρια ενωτικών λύσεων. Η πραγματικότητα, όμως, είναι ότι αποφάσεις που βρίσκονται σε πλήρη διάσταση με τις αγωνίες και τις προσδοκίες του κόσμου της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και το ενωτικό εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ήδη ειλημμένες.
Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη της ΚΠΕ του Αριστερού Ρεύματος του ΣΥΝ και τα μέλη της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που στήριξαν την προσπάθεια αυτή.

Αθήνα, 9/9/2010

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!