Συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από τη μέρα που η αγαπημένη μας συντρόφισσα Μαριάννα Μπρεκάση έχασε τη μάχη με τον καρκίνο.

Μια μάχη που την έδωσε ως το τέλος με υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια. Σε αυτή τη μάχη είχε στο πλευρό της τους συντρόφους της που της στάθηκαν με στοργή και αγάπη.
Από τα νεαρά της χρόνια η Μαριάννα βρέθηκε στην υπόθεση της αριστεράς και του κομουνιστικού κινήματος. Αυτή τη γραμμή ζωής υπηρέτησε σε όλη τη ζωή της με συνέπεια. Κατάφερε να γίνει ένα πρόσωπο αξιοσέβαστο στο χώρο της ΚΟΕ, ιδιαίτερα αγαπητό και αναγνωρίσιμο στο χώρο της αριστεράς, αλλά και ευρύτερα της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης. Η Μαριάννα αποτέλεσε παράδειγμα για πολλούς από μας. Για την αγωνιστική της στάση, την έγνοια για τον καθημερινό άνθρωπο και τα προβλήματα του, την ευθύτητα και όλα τα στοιχεία ήθους που την έκαναν να είναι ένα άτομο το οποίο «ξεχώριζε» από τη μια, αλλά ταυτόχρονα ήταν και «μία από μας». Επίσης, η Μαριάννα με τη στάση της αποτέλεσε ένα παράδειγμα διαφορετικό από αρνητικές συμπεριφορές και στάσεις ζωής και έδωσε ένα πρότυπο για το πως πρέπει να είναι τα στελέχη της Αριστεράς, με απλότητα, χωρίς ιδιοτέλεια και παραγοντισμό, με προσπάθεια κάθε στιγμή να καταπολεμείται ο ατομισμός και ο εγωισμός, με όραμα για την Αριστερά και το Λαό.
Συχνά συζητάμε για την αγαπημένη ας συντρόφισσα. Αν ήταν κοντά μας θα ήταν σήμερα στην πρώτη γραμμή του αγώνα, ανήσυχη, ζωηρή, μέσα και δίπλα στο λαό που δοκιμάζεται και αναζητά διεξόδους, μέσα στις προσπάθειες οργάνωσης του λαού. Θα βοηθούσε με τις πράξεις και τις απόψεις της για να προχωρήσουν οι αγώνες.
Κάποιοι σύντροφοι είχαν δώσει την υπόσχεση ότι κι άλλες Μαριάννες θα συνεχίσουν να βγαίνουν για να αγωνίζονται για έναν καλύτερο κόσμο, απαλλαγμένο από την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Σήμερα αυτή η δέσμευση αποκτά ακόμα μεγαλύτερη επικαιρότητα. Από τη μεριά μας δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να κινούμαστε σε αυτή την αριστερή κατεύθυνση και να αναδεικνύουμε όλες τις προσπάθειες οργάνωσης του λαού, τις κινήσεις των πολιτών, τους εργατικούς αγώνες, τα κοινωνικά και οικολογικά κινήματα, τις κινήσεις για χειραφέτηση και δημοκρατία.

Η Συντακτική Επιτροπή
Θεσσαλονίκης του Δρόμου

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!