Αρχική πολιτική Δεν θα επαναληφθούν οι δημοτικές εκλογές στη Νέα Φιλαδέλφεια

Δεν θα επαναληφθούν οι δημοτικές εκλογές στη Νέα Φιλαδέλφεια

Απορρίφθηκε η ένσταση Αράπογλου

Απορρίφθηκε από το αρμόδιο Εκλογοδικείο η ένσταση που είχε καταθέσει τον Αύγουστο ο επικεφαλής της 3ης δύναμης στο δημοτικό συμβούλιο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Γιώργος Αράπογλου, κατά του δεύτερου Λύσανδρου Γεωργαμλή (Ένωση Δημοτών), αμφισβητώντας το αποτέλεσμα και ζητώντας την επανάληψη τουΒ’ γύρου των εκλογών, ανάμεσα σ’ αυτόν και το νέο δήμαρχο, Άρη Βασιλόπουλο. Η δημοτική Αρχή, στην αντένστασή της, έκανε λόγο για μία ένσταση χωρίς νομικά επιχειρήματα. Η εξέλιξη αυτή δίνει τέλος στα σενάρια που ήθελαν το συγκεκριμένο δήμο να είναι ανάμεσα σε όσους θα οδηγηθούν σε επανάληψη της εκλογικής διαδικασίας, η δε σειρά κατάταξης των συνδυασμών παραμένει η ίδια με εκείνη που κατεγράφη το βράδυ της 25ης Μαΐου.

Για την ιστορία, ο συνδυασμός «Νέο» με επικεφαλής τον Γιώργο Αράπογλου, ο οποίος είχε έρθει τρίτος στις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου (με 39 ψηφοδέλτια διαφορά από τον δεύτερο) ζητούσε να ακυρωθούν 217 ψηφοδέλτια του συνδυασμού Ένωση Δημοτών με επικεφαλής τον Λύσανδρο Γεωργαμλή, και να προσμετρηθούν ως έγκυρα 26 ψηφοδέλτια του δικού του συνδυασμού που είχαν ακυρωθεί. Με αυτό τον τρόπο ο τρίτος συνδυασμός θα κατατασσόταν δεύτερος και θα έπρεπε να επαναληφθεί η εκλογική διαδικασία μεταξύ Α. Βασιλόπουλου (Δύναμη Πολιτών) και Γ. Αράπογλου (Νέο). Θα μπορούσε να είναι μια απλή διαδικασία ενστάσεων, όπως άλλωστε συμβαίνει συχνά στις εκλογικές διαδικασίες, αν δεν υπήρχαν μια σειρά κινήσεων που γίνονταν φανερά ή κρυφά στην πόλη, από τη στιγμή που ο συνδυασμός που υποστηρίχθηκε από την Αριστερά κατέλαβε την πρώτη θέση στις δημοτικές εκλογές της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας.

Να θυμίσουμε, επίσης, ότι πολύ πριν ανακοινωθεί η ένσταση κυκλοφορούσαν φήμες στην πόλη για συναντήσεις των επικεφαλής του δευτέρου και του τρίτου συνδυασμού με παράγοντες της ΑΕΚ. Κι αν αυτές οι φήμες δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν, το γεγονός παραμένει ότι ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου, Λ. Γεωργαμλής, δεν δήλωσε καν νομική παράσταση στη δίκη εναντίον του συνδυασμού του στο Εκλογοδικείο, παρά το ότι ο Γ. Αράπογλου ζητούσε την ακύρωση του 6,5% των ψηφοδελτίων που έλαβε ο συνδυασμός του Λ. Γεωργαμλή. Επιβεβαιώνοντας, ουσιαστικά, την πεποίθηση ότι η ένσταση μεθοδεύθηκε από συμφέροντα και παράγοντες που συνδέονται με την ΑΕΚ και στηρίχτηκε από κοινού από τους δύο συνδυασμούς.

Με την απόφαση αυτή του Εκλογοδικείου έλαβε τέλος ένα ακόμα επεισόδιο στον πόλεμο που δέχτηκε ο νέος δήμαρχος και η παράταξή του, με απειλές, τραμπουκισμούς, τρομοκρατία, που ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο στην πόλη. Με πρόσχημα την ανέγερση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ επιχειρήθηκε η άλωση της ζωής και της λειτουργίας της πόλης από επιχειρηματικά συμφέροντα.

Σχόλια

Exit mobile version