Την Δευτέρα, 30 Αυγούστου, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Δράμας, το αυτοδιοικητικό σχήμα «Αυτοδιοίκηση Πολιτών Δήμου Δράμας» παρουσίασε τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου κ. Ανέστη Σπυρίδη και την εκλογική διακήρυξη του. Το σχήμα εντοπίζει ως προβλήματα της πόλης την ανεργία, την κακοδιαχείριση, το σχέδιο Καλλικράτης και αντιπαρατάσσει ένα πλαίσιο που θα κάνει την Aυτοδιοίκηση μοχλό της περιφερειακής και τοπικής ανάπτυξης, με επίκεντρο το κοινωνικό όφελος, τον δημόσιο χώρο και την προστασία του περιβάλλοντος.

Όπως αναφέρει η διακήρυξη: «Οραματιζόμαστε ένα δήμο που: θα συγκεντρώνει τις δυνάμεις του όχι στα έργα βιτρίνας, όχι στα εφήμερα, αλλά στα έργα μακράς πνοής που αλλάζουν, πραγματικά, τη ζωή των ανθρώπων και δίνουν ταυτότητα στην πόλη, αναδεικνύοντας το φυσικό κάλος , τον πολιτισμό και την ιστορία της. Που δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας ανακουφίζοντας την από το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας.

Θα υπερασπίζεται το δημόσιο χώρο από τις επιθέσεις της αγοράς. Δεν θέλουμε μια Αυτοδιοίκηση-manager που θα συναινεί στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών. Λέμε όχι στα ΣΔΙΤ, είμαστε ενάντια στην ιδέα κοινωνικοί θεσμοί, όπως π.χ. η «Βοήθεια στο σπίτι», να καταργηθούν ή να περάσουν στα χέρια ιδιωτών. Στη παρούσα οικονομική κρίση που μας έχουν οδηγήσει οι ασκούμενες πολιτικές των τελευταίων δεκαετιών η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να δημιουργήσει ένα κοινωνικό δίχτυ αλληλεγγύης και ασφάλειας για τους πολίτες που περνούν στο περιθώριο και που όπως όλα δείχνουν θα πολλαπλασιάζονται.
Γύρω από το πλαίσιο αυτό, επιδιώκουμε την ευρύτερη δυνατή συσπείρωση αυτοδιοικητικών και κοινωνικών δυνάμεων.
Η επιλογή μας αυτή, όμως, δεν μπορεί να έχει μόνο αυτοδιοικητικά κριτήρια στη παρούσα συγκυρία. Θα είναι και μια βαθιά πολιτική επιλογή που υπερασπίζεται την εργασία, το ασφαλιστικό σύστημα, τα δημοκρατικά δικαιώματα. Που καταδικάζει τον ρατσισμό και τον κοινωνικό συντηρητισμό. Θα είναι επιλογή αποφασιστικής αντίστασης, απέναντι στις πιο σκληρές αντικοινωνικές-αντιλαϊκές πολιτικές που εκπορεύονται από το Μνημόνιο και υλοποιούνται από την κυβέρνηση».

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!