Το 5ο τεύχος του περιοδικού ΜΟΝΟ κυκλοφορεί από την Τρίτη 27/3 σε περίπτερα, κέντρα Τύπου και επιλεγμένα βιβλιοπωλεία, σε όλη τη χώρα.

Σε αυτό το τεύχος μπορείτε να βρείτε αρκετά ενδιαφέροντα άρθρα όπως:

Οι μνηστήρες της εκλογικής οργής
Οι επερχόμενες εκλογές υπόσχονται να φέρουν μια πραγματική «νέα μεταπολίτευση». Θα πετύχουν τον στόχο τους; Το ΜΟΝΟ παρουσιάζει τους νέους σχηματισμούς που «γεννήθηκαν» από το μνημόνιο και την αποδόμηση του δικομματισμού.
Κώστας Λαπαβίτσας – «Δεν υπάρχει διέξοδος για την Ελλάδα χωρίς κόστος», στον Αδάμ Γιαννίκο
Ευρώ ή δραχμή; Ο καθηγητής Οικονομικών Κώστας Λαπαβίτσας εξηγεί τις δύο όψεις του νομίσματος. Στη συνέντευξή του στο ΜΟΝΟ αναλύει τις αντιφάσεις της ευρωπαϊκής νομισματικής ένωσης, προβλέποντας ότι το ευρώ με τη σημερινή του μορφή δεν θα διατηρηθεί, περιγράφει την επόμενη μέρα της επιλογής εξόδου από το ευρώ και περιγράφει την κοινωνική πραγματικότητα ενός ταξικού πολέμου λέγοντας πως «ο ευρωπαϊκός χαρακτήρας της Ελλάδας δεν εξαρτάται από το ευρώ».
Δομημένη κερδοσκοπία εις βάρος των ταμείων
Ο Χρήστος Ιωάννου φέρνει στο φως έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ο νυν διευθυντής του ΟΔΔΗΧ Π. Χριστοδούλου ως στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας πουλούσε την ίδια ημέρα το ίδιο ομόλογο φθηνά στις τράπεζες και ακριβά στα ταμεία.
Οι Αριθμοί Μιλούν – Τι ψηφίζουν οι μνημονιακοί;
Το ΜΟΝΟ εγκαινιάζει μια νέα στήλη σε συνεργασία με την VPRC. Σ’ αυτό το τεύχος παρουσιάζονται τα ευρήματα έρευνας που αποδεικνύουν ότι μόλις το 8% του εκλογικού σώματος αποδέχεται ανεπιφύλακτα το μνημόνιο και ότι η συντριπτική πλειοψηφία του αποτελείται από υποστηρικτές του δικομματισμού.
Η κακοδαιμονία της Αριστεράς, ρεπορτάζ της Βασιλικής Σιούτη
Θα μπορέσουν τα κόμματα της Αριστεράς να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των αυξημένων δημοσκοπικών ποσοστών τους; Ο Στάθης Κουβελάκης, ο Γιάννης Παπαθεοδώρου, η Σοφία Σακοράφα, ο Αλέκος Αλαβάνος και ο Ευτύχης Μπιτσάκης απαντούν.
Όταν ο ΓΑΠ καταδίωκε πολιτικά περιοδικά, του Κώστα Καραβίδα
Το ΜΟΝΟ τιμά την αποχώρηση του Γ. Παπανδρέου από το ΠΑΣΟΚ, ανατρέχοντας στο παρελθόν και δίνοντας υλικό στον ιστορικό του μέλλοντος που θα ασχοληθεί με την περίπτωσή του.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!