Σε αυτό το τέυχος: Συνέδριο Νεολαίας Συνασπισμού, Εργατικό Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο (ΕΑΜ).

 

6ο Συνέδριο Νεολαίας Συνασπισμού, 18-21 Μαρτίου, αμφιθέατρο Αντωνιάδη ΑΣΟΕΕ

Με ομιλίες του Α. Τσίπρα και του απερχόμενου γραμματέα του Κ.Σ., Δ. Τζανακόπουλου, ξεκίνησε την Πέμπτη 18/3, στην Τεχνόπολη, το 6ο Συνέδριο της Νεολαίας Συνασπισμού, το οποίο συνεχίστηκε την Παρασκευή στην ΑΣΟΕΕ και θα ολοκληρωθεί στις 21/3 με την εκλογή του νέου Κ.Σ.

Στο Σχέδιο Πολιτικής Απόφασης, που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Ν. Συνασπισμού, παρουσιάζεται η ανάλυση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και της κρίσης στην Ελλάδα, οι πολιτικές λιτότητας και νεοφιλελεύθερων αναδιαρθρώσεων, αλλά και της καταστολής. Προτάσσεται η οικονομία των αναγκών έναντι της οικονομίας του κέρδους, με αιχμή την οικολογία. Δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη νέα γενιά της εργατικής τάξης και στις συνθήκες επισφάλειας, εντοπίζεται ως πεδίο των γενικότερων ταξικών αγώνων η Ευρώπη και η αναγκαιότητα ανατροπής του τρέχοντος Συμφώνου Σταθερότητας. Εξετάζονται, αναλυτικά, οι παρακαταθήκες της προηγούμενης δεκαετίας (αγώνες κατά της παγκοσμιοποίησης, Κοινωνικό Φόρουμ, άρθρο 16) με ιδιαίτερη έμφαση στην εξέγερση των νέων το Δεκέμβρη του 2008. Επισημαίνεται η επάνοδος της Αριστεράς και των κοινωνικών κινημάτων ως παραγόντων που επηρεάζουν τη γενική πολιτική ατζέντα και τονίζεται η μεγάλη σημασία των πολιτικών δυνάμεων της Αριστεράς.

Το κείμενο στέκεται ιδιαίτερα στην αδυναμία που υπήρξε, το προηγούμενο διάστημα, να μετατραπεί η πολιτική επιρροή της ριζοσπαστικής Αριστεράς σε οργανωμένη κοινωνική δύναμη και στην κατάσταση στον ιδιαίτερο πολιτικό χώρο αναφοράς της, που είναι ο Συνασπισμός. Δίνει μεγάλη έμφαση στο προχώρημα των ενωτικών διεργασιών και στην επανίδρυση και ανασύνθεση του χώρου της ανανεωτικής ριζοσπαστικής Αριστεράς, υπογραμμίζοντας την ανάγκη συνέχισης του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Εργατικό Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο (ΕΑΜ)

«Για προοδευτική διέξοδο, ενάντια στη χρεοκοπία, την πτώχευση και την κατοχή».

(Στο προηγούμενο φύλλο μας, εκ παραδρομής, αντί του επιλεγμένου αποσπάσματος αυτού του κειμένου, μπήκε τμήμα της ανακοίνωσης πρωτοβάθμιων σωματείων της Πάτρας. Επανορθώνουμε, λοιπόν…):«Το Πρόγραμμα Σταθερότητας των κύκλων της νεοφιλελεύθερης σοσιαλδημοκρατίας, που υποβλήθηκε στην Ε.Ε. με τη στήριξη τόσο του νεοφασιστικού όσο και του νεοσυντηρητικού πόλου, συμπληρώθηκε στο κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό επίπεδο (πολιτική στήριξη) από τις Βρυξέλλες με την ένταξη της χώρας στη θέση της ελεγχόμενης πτώχευσης υπό διεθνή αρμοστεία, η οποία:

1. Θα ‘‘εγγυάται’’, δηλαδή θα ασκεί τις διεθνείς οικονομικές και πολιτικές σχέσεις της χώρας!

2. Θα ‘‘εγγυάται’’, δηλαδή θα διαχειρίζεται στο εσωτερικό τη λειτουργία του πολιτικού κοινωνικού συστήματος, παραμερίζοντας κάθε κοινωνικό και πολιτικό θεσμό, κάθε αρχή και εγγύηση στη λειτουργία της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας.

Σε καθεστώς ελλειμματικής εθνικής αυτοτέλειας, η χώρα μπαίνει στο «δημοκρατικό» γύψο της ευρωπαϊκής και διεθνούς αρμοστείας για την «εθνική» της εξυγίανση!

Δείκτες ‘‘εθνικής’’ εξυγίανσης

1. Μείωση στη δαπάνη εργασίας στο 60% της σημερινής, στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στα επόμενα 3-5 χρόνια.

2. Δομική ανατροπή του ασφαλιστικού συστήματος και μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης και δαπάνης υγείας στο 50% της σημερινής.

3. Ολοκληρωτική ανατροπή των εργασιακών σχέσεων σε Καθεστώς Κούνεβα.

4. Ανεργία στο 25% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού.

5. Απαγόρευση κάθε μορφής ταξικής πάλης.

6. Πλήρως ιδιωτικοοικονομικό καθεστώς στην εκπαίδευση».

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!