Πετυχημένη η εκδήλωση στην ΑΣΟΕΕ

Πετυχημένη ήταν η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στην ΑΣΟΕΕ με θέμα: Η απάντηση στην κρίση: Εδώ και τώρα Μέτωπο Ανατροπής, που διοργάνωσαν το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής, η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας, η Αριστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση και ανένταχτοι αγωνιστές. Oμιλητές ήταν οι Αλέκος Αλαβάνος (ΜΑΑ), Γιώργος Μελισσαρόπουλος (ΑΡΑΣ), Γιώργος Παπαϊωάννου (ΚΟΕ) και Κώστας Παπαδάκης (ΑΝΤΑΡΣΥΑ). Την εκδήλωση παρακολούθησαν περίπου 500 άτομα σε ένα αρκετά ζεστό και συντροφικό κλίμα.
Ο Αλέκος Αλαβάνος, εκ μέρους του ΜΑΑ, υποστήριξε ότι σε μια τέτοια περίοδο θα έπρεπε η ύπαρξη ενός μετώπου να είναι δεδομένη και τώρα να είναι η στιγμή των πράξεων.
Τόνισε, επίσης, πως «τη στιγμή που κρίνεται η τύχη του πλανήτη, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να συνεχιστεί η πορεία της Ελλάδας με ένα χαρακτήρα διαφορετικό, ο οποίος θα αναδείξει μια μεγάλη αντίσταση των λαών και των εργαζομένων και θα αποτελέσει παράδειγμα το οποίο θα έχει ευρωπαϊκό αντίκτυπο. Τώρα είναι η ώρα της Ελλάδας», ενώ στη συνέχεια ανέφερε παράγοντες που συμβάλλουν στο να παίξει η Ελλάδα έναν τέτοιο ρόλο και ευνοούν την Αριστερά.
«Στη συγκυρία που βρισκόμαστε δεν υπάρχει άλλη λύση για την ανασυγκρότηση των δικαιωμάτων των εργατικών τάξεων πέρα από την έξοδο από την Ευρωζώνη», υποστήριξε ο Γιώργος Μελισσαρόπουλος από την ΑΡΑΣ. Συνέχισε, δε, λέγοντας πως «μια στρατηγική έξοδος από την Ευρωζώνη κρίνεται από το συσχετισμό δυνάμεων και δεν μπορεί να τη δει κανείς αποκομμένη από ένα πρόγραμμα το οποίο θα περιλαμβάνει στάση πληρωμών, εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και των μεγάλων παραγωγικών μονάδων».
Ο Γιώργος Παπαϊωάννου, εκ μέρους της ΚΟΕ, έθεσε το ερώτημα εάν η Αριστερά θα έχει μια γραμμή για τον εαυτό της ή μια γραμμή για το λαό. Και  πρόσθεσε: «H Αριστερά θα πρέπει να αφουγκραστεί τα βασικά ζητήματα που καταλαβαίνουν, θέτουν ή ακόμη είναι σε θέση να κάνουν θυσίες γι’ αυτά μεγάλα τμήματα του λαού σήμερα». Ως ζητήματα τέτοια όρισε την ανατροπή του ειδικού καθεστώτος εποπτείας από την τρόικα, το ΔΝΤ και την Ε.Ε., των μνημονίων και όλου του νομικού πλαισίου που έχει επιβληθεί στη χώρα, ενώ επέμεινε αρκετά στα ζητήματα της δημοκρατίας και της ανεξαρτησίας.
Ο ανένταχτος αγωνιστής και μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Κώστας Παπαδάκης, υποστήριξε ότι δεν αρκεί ένας αγώνας ο οποίος θα επαναφέρει τη χώρα σε μια προηγούμενη κατάσταση χωρίς τρόικα και μνημόνια και ότι χρειάζεται ένα μέτωπο με αντικαπιταλιστικό προσανατολισμό και στόχους όπως την παύση πληρωμών, τη διαγραφή του χρέους, την έξοδο από το ευρώ και την εθνικοποίηση των μεγάλων επιχειρήσεων.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν μέλη του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος, της Αριστερής Ανασύνθεσης, της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ανασύνταξη οι οποίοι, όπως και αρκετοί άλλοι, έλαβαν το λόγο κι έκαναν τη συζήτηση πιο γόνιμη.

Ε.Κ.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!