Ο περίπλους του πραγματικού ΓΑΠ
του Μάκη Μαλαφέκα
«Αν πρόκειται να μου συμβεί κάτι, θα ήθελα να είμαι εκεί»
Αλμπέρ Καμύ
Όλα δείχνουν ότι η αμεσοδημοκρατική έμπνευση Παπανδρέου για δημοψήφισμα τελικά απετράπη διά της απαγωγής του κατά την περιβόητη Σύνοδο του G-20 στις Κάννες και της αντικατάστασής του με κατάλληλα εκπαιδευμένο σωσία.
Αυτό διαφαίνεται από μετάδοση του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Ασοσιέιτεντ Πρες που φέρεται να είχε αποσυρθεί από το διαδίκτυο μόλις λίγα δευτερόλεπτα μετά την ανάρτησή της, και που αποκαλύπτει σήμερα ο Τζούλιαν Αζάνς. Το υποκλαπέν δημοσίευμα αναφέρει τα εξής συγκλονιστικά τα οποία και σας μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη:
Αργά το απόγευμα της Τετάρτης, 2 Νοεμβρίου (2011, σ.σ.) ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Α. Παπανδρέου εθεάθη από περίοικους στο μπαλκόνι του πολυτελούς ξενοδοχείου «Magestic Barrière» καθώς έριχνε προς την πλευρά της πλαζ αυτοσχέδιο σχοινί από μεταξωτά σεντόνια. Φορώντας μόνο το μαγιό του κατάφερε να αποδράσει κλέβοντας ένα ενοικιαζόμενο θαλάσσιο ποδήλατο και απομακρυνόμενος ταχέως από τις ακτές της Νότιας Γαλλίας.
(Στην απόδραση αυτή πρέπει να αποδοθεί η αμηχανία του σωσία «Παπανδρέου» την επόμενη μέρα κατά τις πρώτες του δηλώσεις πλάι στους Σαρκοζί και Μέρκελ. Ήταν προφανώς αναγκαίο να εντοπιστεί και απομονωθεί εκ νέου ο αυθεντικός ΓΑΠ προτού αποσυρθεί και επισήμως το δημοψήφισμα).
Ώρες αργότερα τα ισχυρά ρεύματα της Δυτικής Μεσογείου τον είχαν παρασύρει προς άγνωστη κατεύθυνση και στάθηκε απολύτως αδύνατο να εντοπιστεί στη διάρκεια της νύχτας από τη γαλλική αντικατασκοπεία. Σήμερα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι κατά τις δώδεκα ώρες που ακολούθησαν, το θαλάσσιο ποδήλατο έπλεε από την Κυανή Ακτή προς το Λιβυκό Πέλαγος.
Το μεσημέρι της επομένης (Πέμπτη 3 Νοεμβρίου), ο Γιώργος, που είχε ήδη υποστεί εγκαύματα από τον δυνατό ήλιο, δέχτηκε ξαφνική επίθεση από Ισραηλινούς κομάντος τόσο από θαλάσσης (σκούτερ και βατραχάνθρωποι) όσο και από αέρος (μπάντζι τζάμπινγκ), καθώς τον περάσαν για εκκεντρικό ακτιβιστή που κατευθυνόταν προς τη Λωρίδα της Γάζας. Αφού του έριξαν φατούρο και του έκαναν «κολωνάτο» στο κατάρτι τού ιστιοπλοϊκού τού Τζωρτζ Σόρον που διακόπευε σε παρακείμενα (διεθνή;) ύδατα, τον μετέφεραν διά της βίας στα Ιεροσόλυμα με υπερηχητικό στρατιωτικό ελικόπτερο. Εκεί, έπειτα από αποτυχημένη απόπειρα εξακρίβωσης στοιχείων, τον ανάγκασαν να μεταβεί στο κέντρο της παλαιάς πόλης -πάντοτε με το μαγιό του- όπου, σύμφωνα και με σποραδικές μαρτυρίες μικρού αριθμού ειρηνιστών, συνέβησαν τα χειρότερα: Εκατοντάδες Ραββίνοι τον καταριόντουσαν και τον έφτυναν επί δύο χιλιόμετρα έως ότου έφτασε σε κατάσταση σοκ μπροστά στ’ απομεινάρια του Τρίτου Ναού όπου τον περίμενε ο πάλαι ποτέ πίβοτ της Μακάμπι Τελ-Αβίβ και νυν επαγγελματίας κατσέρ, Λαβόν Μέρσερ. Αυτός, υπό τους ήχους του γνωστού φολκλορικού άσματος Χάβα Ναγκίλα που τραγουδούσε ρυθμικά το συγκεντρωμένο πλήθος (επαναλαμβάνουμε ότι σας μεταδίδουμε με κάθε επιφύλαξη το ρεπορτάζ του Ασοσιέιτεντ Πρες), τον ανάγκασε σε ελληνορωμαϊκή πάλη επί του Τείχους των Δακρύων.
Χρειάστηκαν ολονύκτιες μυστικές διαβουλεύσεις και τελικά προσωπική παρέμβαση του Γάλλου φιλοσόφου Μπερνάρ-Αρνί Λεβί για να επιτραπεί στον κύριο Παπανδρέου να επιστρέψει στην Αθήνα με μισθωμένο τζετ των Ολυμπιακών Αερογραμμών κατά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 4 Νοεμβρίου, ημερομηνία διεξαγωγής της ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση του εγκάθετου σωσία του.
Από τις έντεκα το πρωί της ίδιας ημέρας ο αυθεντικός ΓΑΠ βρισκόταν έγκλειστος στον νοτιοανατολικό ημιόροφο της πατρικής του κατοικίας στο Καστρί, όπου και υπέστη εξαντλητικό brainstorming ώστε να δεχτεί τελικά να ξαναπάρει τη θέση του ψευτοΓΑΠ, να ακυρώσει το δημοψήφισμα («μια ιδέα είπαμε») και να παραδώσει με συνοπτικές διαδικασίες την εξουσία στον Λουκά Παπαδήμο.
Μια παράπλευρη λεπτομέρεια που αξίζει προσοχής: Ανάμεσα σε πολλές άλλες ενδιαφέρουσες διαρροές μεταφέρεται πιθανό ανακοινωθέν του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε περίπτωση που ο αυθεντικός Παπανδρέου ανέφερε δημοσίως τα δραματικά συμβάντα στους Αγίους Τόπους:
Η (τότε, σ.σ.) υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίνγκον, δήλωσε ενήμερη για το συμβάν, χαρακτήρισε το γεγονός «λυπηρό» και κάλεσε τις δύο πλευρές να αποκηρύξουν τη βία.