Αρχική αρχείο στηλών 5' διάλειμμα 5′ διάλειμμα: Yasou Greece…

5′ διάλειμμα: Yasou Greece…

Του Σωκράτη Μαντζουράνη

Άφωνες έμειναν οι παγκόσμιες «αγορές» και οι απανταχού κερδοσκόποι, με το «ελληνικό θαύμα της ανάκαμψης».
Δεν υπάρχει παρόμοιο προηγούμενο.
Και να τα καλά λόγια και να τα καλά άρθρα της διεθνούς κερδοσκοπίας (που μέχρι χθες μας ξέχεζαν πατόκορφα σα χώρα και λαό) να μας αφιερώνουν τώρα διθυράμβους.
«Yasou: Greece Is Pulling Off an Amazing Recovery», έγραψε το Bloomberg Business Week, το γνωστό έντυπο φερέφωνο της διεθνούς «αγοράς».
Θαύμα!
Τι καλά λόγια πια.
Άντε να δώσουμε λίγες ψευδαισθήσεις στο πόπολο, να πάρει λίγο τα πάνω του το Xρηματιστήριο, να φτιάξουμε λίγο τις έρμες τις δημοσκοπήσεις, να ’χουν μια αξιοπρεπή δικαιολογία για τις κωλοτούμπες τους κάτι αντάρτες βουλευτές, να στριμώξουμε κι αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ.
Γεια σου Ελλάδα αθάνατη που, για μια ακόμα φορά, τα κατάφερες!
Πάει πια η χρεοκοπία, να και το πρωτογενές πλεόνασμα, 1,5 ευρώ τη μέρα στους αδύναμους, σε πείσμα των λαϊκιστών της Αριστεράς.
Γεια σου Ελλάδα του Amazing Recovery με τα 2 εκατομμύρια άνεργους, με τα 4 εκατομμύρια στη φτώχεια, με τους πιο ζωντανούς νέους μετανάστες στα βήματα των προγόνων τους, με τους ενοικιαζόμενους σύγχρονους δούλους, με τους χιλιάδες άστεγους, τα εκατοντάδες κοινωνικά ιατρεία, τα χιλιάδες συσσίτια και τα λιποθυμισμένα από την πείνα παιδάκια.
Γεια σου Ελλάδα των μισθών πείνας, των συντάξεων-βοηθημάτων, της άρρωστης Υγείας, της ταξικής Παιδείας, της τυφλής και κουφής Δικαιοσύνης, του κοινοβουλευτισμού της ξεφτίλας.
Γεια σου λίκνο της Δημοκρατίας που κατάφερες να κάνεις κόμμα δολοφόνους και ναζιστές, γιατί σου έλειπε ένα «άκρο» για να στηριχθεί το σύστημα.
Γεια σου amazing ελληνική κοινωνία της βολικής ανάθεσης σε σωτήρες και φωστήρες, της υποβόσκουσας οργής που μονίμως υποβόσκει, της οργίλης διαδικτυακής επανάστασης και της αδύνατης μνήμης.
Γεια σας μακάριοι δάσκαλοι και λόγιοι και άνθρωποι του πνεύματος, που «τύχη αγαθή» σας αφαίρεσε τούτα τα δίσεκτα χρόνια και τη λαλιά και την όραση και την ακοή.
Γεια σου και σε σένα πολύχρωμη, πολύμορφη, πολύγλωσση και πολυδιαιρεμένη Αριστερά.
Γεια σου κομμουνιστική Αριστερά του Μαρξιστικού-Λενινιστικού «τσόγλαν- boy», γεια σου κυβερνώσα Αριστερά της απίθανης κωλοτούμπας, γεια σου εξωκοινοβουλευτική Αριστερά της κοινωνικής αποστείρωσης, γεια σου ριζοσπαστική Αριστερά της βίαιης ωρίμανσης που ποτέ δεν έρχεται.
Yasou Greece!
Που κατάφερες, μέσα σε λίγα χρόνια, να πας έναν αιώνα πίσω και να νιώθεις και περήφανη που «βγήκες από την κρίση».
Που αύξησες το χρέος σου και γιορτάζεις γιατί «έγινε διαχειρίσιμο».
Που, όπως λέει ο ΟΟΣΑ, «οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να γίνουν βαθύτερες» και ες αεί και συ χαίρεσαι που βγαίνεις από το μνημόνιο.
Έτσι λοιπόν.
Yasou: Greece Is Pulling Off an Amazing Recovery.
Πιο μεγάλο φτύσιμο σ’ έναν ολόκληρο λαό από τούτον τον τίτλο, δεν έχω δει.
Πιο αισχρή κοροϊδία του βιαστή προς το θύμα του, δεν έχω νιώσει.
Να σας αντιχαιρετήσω κι εγώ, λοιπόν.
Ότι κι αν κάνετε, όσο κι αν το καθυστερήσετε, από την οργή και την εκδίκηση του λαού, δεν θα απαλλαγείτε.
Γεια και σε σας.
Και να μας φοβάστε…

Σχόλια

Exit mobile version