Αρχική πολιτική Του κόσμου το περίγελο!

Του κόσμου το περίγελο!

Του Στέλιου Ελληνιάδη. Καταρρέει με τον πιο πανηγυρικό τρόπο ο αγοραίος πατριωτισμός, η εθνικοφροσύνη, το ψεύτικο ιδεολόγημα πάνω στο οποίο στήριξε η Δεξιά τη φυσιογνωμία της, με αιματηρό τρόπο μεταπολεμικά επιστρατεύοντας τους δοσίλογους, συνεργάτες των Γερμανών υπό αγγλική επιτήρηση και κορυφώθηκε επί δικτατορίας από τους συνταγματάρχες που, υπό αμερικανική επιτήρηση, κατάργησαν όχι μόνο την αστική δημοκρατία, αλλά παρέδωσαν και τη μισή Κύπρο στον «προαιώνιο εχθρό».

Και τώρα, επί ευρωκρατούμενης δημοκρατίας, η προσπάθεια ανασύστασης του ιδεολογήματος γκρεμίζεται μέσα σε λάσπη, σκόνη και διεθνή διασυρμό.
Οι ακραιφνείς πατριώτες του ΛΑΟΣ συνυπογράψανε το Μνημόνιο, παραδίδοντας για άλλη μια φορά τη χώρα στους Γερμανούς, ξανά «για τη σωτηρία της χώρας» από τους κομμουνιστές. Και οι πιο βαμμένοι εθνικιστές, Γεωργιάδης-Βορίδης, αφού υπογράψανε την άνευ όρων παράδοση της Ελλάδας στους ξένους, με όρους χωρίς προηγούμενο ταπεινωτικούς, αυτομόλησαν στη Νέα Δημοκρατία φτύνοντας κατάμουτρα τον ευεργέτη τους, αλλά και το κοινοβουλευτικό προπύργιο του ακροδεξιού πατριωτισμού. Ο Σαμαράς εύκολα αντάλλαξε τις 22 διαγραφές με δύο ξεφωνημένους ακροδεξιούς, στυλοβάτες της πατριδοκαπηλίας, διολισθαίνοντας περισσότερο στο φτηνό εθνικισμό. Αμφότεροι, ΛΑΟΣ και Ν.Δ., ναυάγια της πάλαι ποτέ στιβαρής Δεξιάς του Κωνσταντίνου Καραμανλή, σέρνονται από το σκελετωμένο ΠΑΣΟΚ, στη νέα εθνική προδοσία.
Η ληστεία των αρχαιολογικών θησαυρών της Ολυμπίας αποτελεί το πιο αντιπροσωπευτικό γεγονός-σχόλιο για την κατάντια της καθεστηκυίας τάξης στην Ελλάδα, σε όλο της το εύρος. Ξηλώνοντας κάθε αμυντικό στοιχείο του τόπου, της «πατρίδας», παραδίδουν ομοφώνως την Ελλάδα στους ξένους δανειστές και κηδεμόνες. Μουσεία χωρίς φύλακες, σχολεία χωρίς βιβλία, πολίτες χωρίς δουλειά, πόλεις χωρίς μαγαζιά, κυβέρνηση με διορισμένο από τους ξένους πρωθυπουργό, δημοκρατία χωρίς περιεχόμενο.
Η αφαίρεση των θησαυρών από το Μουσείο της Ολυμπίας, συνέχεια της κλοπής στην Εθνική Πινακοθήκη, επί συγκυβέρνησης, σφραγίζει την πλήρη χρεοκοπία ενός αντιλαϊκού και αντεθνικού «πατριωτισμού», που χρησιμοποιήθηκε σε βαθμό κακουργήματος για να δικαιολογήσει τη νέα εθνική υποτέλεια.
Η ευκολία με την οποία οι δράστες, δύο πεζοί κακοποιοί, μπήκαν στο Μουσείο της Ολυμπίας και σήκωσαν ανεκτίμητης ιστορικής και πολιτισμικής αξίας αρχαία αντικείμενα-σύμβολα, δείχνει την ευκολία με την οποία η χώρα έγινε κόσκινο και λεηλατείται πανταχόθεν με τις υπογραφές και τα «έργα» Παπανδρέου, Σαμαρά, Παπαδήμου, Καρατζαφέρη και Σία.
Πώς θα αντιδράσει η κοινωνία; Με οργή ή με ηττοπάθεια;
Με τη σύληση του Μουσείου της Ολυμπίας, καιρός είναι να ξεσηκωθούν οργισμένοι όλοι αυτοί οι πολίτες, που εξαπατήθηκαν ή/και βιάστηκαν από τους χυδαίους εθνικόφρονες και πατριδοκάπηλους, δεξιάς, σοσιαλδημοκρατικής ή φασιστικής προέλευσης, που η παραμονή τους στην εξουσία εξαθλιώνει τους Έλληνες οικονομικά, ηθικά και πολιτισμικά, μετατρέποντας τους σε υποτελείς χωρίς δικαιώματα, χωρίς ταυτότητα και χωρίς αξιοπρέπεια.
Αν δεν τους πάρουμε με τις πέτρες και τις κατάρες, τώρα!, φοβάμαι ότι, μια μέρα, ο αριστουργηματικός Ερμής του Πραξιτέλη θα φύγει μόνος του από το Μουσείο της Ολυμπίας, προς άγνωστη κατεύθυνση, αηδιασμένος!

 

Σχόλια

Exit mobile version