Αρχική γνώμες Το «τρίπτυχο»…

Το «τρίπτυχο»…

Γράφει ο Γιώργος Α. Λεονταρίτης

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός χαρακτηρίζεται από το εξής τρίπτυχο: Είναι αντισυνταγματικός, ανήθικος και ανέντιμος. Ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί την πιο αυθαίρετη αυτή κυβερνητική διαταγή σαν… «ισχυρή γέφυρα προς τη μετά-Covid εποχή». Λεκτική μεταμφίεση προτίμησε να χρησιμοποιήσει ο πρωθυπουργός. Διότι, στην πραγματικότητα, η αυθαίρετη αυτή διαταγή είναι η γέφυρα προς τον ολοκληρωτικό αυταρχισμό του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν». Συνυπεύθυνη είναι και η αντιπολίτευση που σιωπά και εκείνοι οι λοιμωξιολόγοι που «χορεύουν στον κυβερνητικό ρυθμό». Απανωτά είναι τα κρούσματα των παρενεργειών του εμβολίου με θρομβώσεις, εγκεφαλικά και θανάτους. Κι όμως, αυτά αποκρύπτονται επιμελώς και δεν αναφέρονται από τους προπαγανδιστές τηλεοπτικούς «αστέρες» που δεν τα μεταδίδουν στα δελτία ειδήσεων. Τα ανθρώπινα και δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών πάνε περίπατο. Οι εκβιασμοί με απολύσεις, με ψυχολογικές πιέσεις και άλλα μέτρα, καθώς και η τρομοκρατία που ασκούν οι «υπεύθυνοι», αποτελούν πρωτοφανές φαινόμενο που προκαλεί εύλογες απορίες. Παράλληλα, η κυβέρνηση νομοθέτησε και το ακαταδίωκτο για τους «επιστήμονες» εκείνους που θα κάνουν μοιραία λάθη στις διαγνώσεις τους. «Η AstraZeneca υπεράνω όλων» είναι το σύνθημα και του Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος με τον πιο κυνικό τρόπο δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να εμβολιαστούν υποχρεωτικά. «Κι όποιος δεν θέλει, θα πρέπει να αναλάβει τις συνέπειες της αποφάσεώς του! Δεν μπορεί μια επιχείρηση να κινδυνεύει να κλείσει, γιατί ένας υπάλληλος θέλει να ασκήσει το “δήθεν” δικαίωμά του να μην εμβολιαστεί! Στην υπάρχουσα νομοθεσία μια επιχείρηση μπορεί να απολύσει έναν υπάλληλο, εάν ο εργαζόμενος θέτει σε κίνδυνο την επιχείρηση…» Το εάν ο εργαζόμενος με τον εμβολιασμό του θέτει ενδεχομένως σε κίνδυνο τη ζωή του, αυτό αφήνει αδιάφορο τον κύριο υπουργό Ανάπτυξης. Δεν φέρνει η κυβέρνηση μόνο αντεργατικά νομοσχέδια, αλλά και «απάνθρωπα». Ούτε στην εργασία, ούτε στην ίδια τους τη ζωή έχουν λόγο οι πολίτες. Σ’ αυτόν τον τόπο γίνεται ό,τι θέλουν οι Βρυξέλλες και η υποτακτική τους κυβέρνηση. Αλλά, φωνή Λαού δεν υπάρχει. Μόνο απειλές, σ’ αυτούς που «δεν συμμορφώνονται προς τας υποδείξεις», όπως έλεγε και το τραγούδι του Μίκη. Η κυβέρνηση έστειλε στους πολίτες αυτό το τελεσίγραφο: «Ή θα πεθάνετε μόνοι σας, ή θα σας πεθάνουμε εμείς, αφού σας πετάξουμε στον δρόμο…».

ΕΤΣΙ, το 2021 έχουμε μια «δημοκρατία» αλά Μαντάμ Ορτάνς που βρίσκει καταφύγιο στους κοιτώνες των «ισχυρών». Μια Μαντάμ εμβολιασμένη! Ελεύθερα συνδικάτα, συλλογικές συμβάσεις, δικαίωμα να αντιταχθεί ο εργαζόμενος στον εργοδότη, τινάχθηκαν στον αέρα. Το νέο κυβερνητικό νομοσχέδιο καθ’ υπόδειξιν των Βρυξελλών, αφαιρεί τη δυνατότητα στις διαπραγματεύσεις των συλλογικών συμβάσεων, επί των όρων εργασίας να γίνονται μεταξύ οργανωμένου κλάδου και εργοδότη. Θέλουν τον εργαζόμενο σαν μονάδα, και όχι συνδικαλιζόμενο, ώστε να είναι πλέον ανίσχυρος. Στο αστικό δίκαιο προβλέπεται και πρέπει να θεωρείται ως δεδομένη, η ισότης μεταξύ των συμβαλλομένων, ενώ το εργατικό δίκαιο εμπνέεται από την ιδέα ότι μεταξύ εργοδότου και εργάτου υπάρχει ανισότης δυνάμεως και επομένως πρέπει να ενισχυθεί ο εργάτης στον αγώνα της ζωής, διά του εργατικού δικαίου και των προστατευτικών του διατάξεων. Αυτά όλα, κατ’ επιταγήν της ευρωπαϊκής ενώσεως, η κυβέρνηση Μητσοτάκη τα έσβησε από τον χάρτη. Κι αν ξεσπάσουν αντιδράσεις και διαμαρτυρίες τότε θα επέλθει το… lockdown, για το… «καλό μας»! Ο κορωνοϊός «κατά σύμπτωσιν» είναι «απαραίτητος» για την επιβολή νέων κανόνων του άκρατου καπιταλισμού. Η δημοκρατία σήμερα είναι… «διασωληνωμένη» και καλά θα κάνουν οι πολίτες –λέει η κυβέρνηση– να υπακούνε άνευ αντιρρήσεων, σε ό,τι εκείνη κρίνει και αποφασίζει. Διαφορετικά, θα «αποφανθούν» οι λοιμωξιολόγοι, ότι επιβάλλονται νέοι περιορισμοί. Όσο για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, θα επιβληθούν κι άλλα σκληρά μέτρα. Κι ακριβώς τα μέτρα αυτά, φέρνουν στη μνήμη τις πρώτες αντισημιτικές κατευθύνσεις που δόθηκαν από τους ναζιστές το 1938: Αποκλεισμός από τα κοινωνικά δικαιώματα, η αποτύπωση της σφραγίδας «J» (Ιουδαίος) στις ταυτότητες και στα διαβατήρια, η κατάθεση δηλώσεως για τα περιουσιακά στοιχεία, με συνέπεια γενικές δημεύσεις. Οι Εβραίοι έπρεπε να φορούν στα ρούχα τους το άστρο του Δαυίδ, να βαδίζουν από ειδικά πεζοδρόμια, ενώ απαγορευόταν η είσοδός τους σε κλειστούς χώρους θεάτρων, εστιατορίων, μέσων μαζικής μεταφοράς κ.λπ. Σήμερα, τα μέτρα αυτά περίπου εφαρμόζονται, όχι για τους Εβραίους, αλλά για εκείνους που δεν έχουν εμβολιαστεί. Θα δούμε σιγά-σιγά αντί για τη σφραγίδα «J» στα ρούχα μας, το «Α» (ανεμβολίαστος) ενώ δεν αποκλείεται και η δημιουργία «γκέτο», σαν εκείνα της Βαρσοβίας κατά τα τέλη του 1940. Μπορεί ακόμα οι κυβερνώντες και ο κ. Άδωνης να συγκεντρώσουν κάποιο πρωί τους μη εμβολιασμένους σε μια πλατεία, όπως έκαναν οι Γερμανοί με τους Εβραίους στην Πλατεία Ελευθερίας της Θεσσαλονίκης, στις 11 Ιουλίου του 1942.

Η δημοκρατία σήμερα είναι… «διασωληνωμένη» και καλά θα κάνουν οι πολίτες –λέει η κυβέρνηση– να υπακούνε άνευ αντιρρήσεων, σε ό,τι εκείνη κρίνει και αποφασίζει

ΔΕΝ ΗΤΑΝ τυχαίο ότι στην Ευρώπη η άνοδος του ναζισμού συμπορεύτηκες με την καταρράκωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Τότε ο εθνοσοσιαλισμός επεξέτεινε την προσπάθειά του να διεισδύσει στην εργατική τάξη, στη βάση της «ανασύνθεσής της» στο πλαίσιο των αναγκών της ενοποιημένης γερμανικής κοινότητας… Τώρα, την εργατική τάξη, την υποχρεώνουν (αφού δεν υφίσταται αληθινή Αριστερά) να ενταχθεί και να υπακούει στη νέα ενοποιημένη γερμανική κοινότητα, δηλαδή τη γερμανοευρωπαϊκή ένωση. Κι απ’ το υποσυνείδητο, ξυπνούν «μέτρα» του ναζισμού που απετέλεσαν μαύρη σελίδα μέσα στην Ιστορία. Η Ρόζα Λούξεμπουργκ μάταια φώναζε ότι: «Ελευθερία είναι πάντοτε η ελευθερία αυτού που σκέφτεται διαφορετικά…» Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνείται το δικαίωμα να σκέφτονται διαφορετικά οι πολίτες, τόσο για τους εμβολιασμούς, όσο και για το εργατικό (στην πραγματικότητα αντεργατικό) νομοσχέδιο. Το ιστορικό προηγούμενο των συμμαχιών, δηλαδή τον συνασπισμό των δημοκρατικών δυνάμεων σε κυβερνήσεις Λαϊκών Μετώπων στη δημοκρατική Ισπανία και στη Γαλλία, την παραμονή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, δυστυχώς σήμερα δεν μπορούμε να το μιμηθούμε για να αντιπαλέψουμε τον καπιταλισμό. Διότι ούτε κομμουνιστές, ούτε σοσιαλιστές υπάρχουν σαν εκείνους που είδαμε τα μεγάλα χρόνια. Αυτή είναι η διαφορά που συνθέτει την τραγωδία των καιρών μας: Οι δημοκρατικές αριστερές δυνάμεις δεν έχουν «εκφραστή» για να καθοδηγήσει τις μάζες πάνω στα αχνάρια που είχαν αφήσει ο Λεόν Μπλουμ και ο Μωρίς Τορέζ. Αντίθετα, οι εκφραστές και υπηρέτες του άκρατου καπιταλισμού, αντιγράφουν ευχερώς τα «τσιτάτα» εκείνων που τέντωσαν τα χέρια στο όνομα της «Νέας Τάξης Πραγμάτων». Παγκοσμιοποιημένη σήμερα αυτή η «Νέα Τάξη» –μίμηση της παλαιάς– ανασύρει από τη σκόνη του χρόνου όλα τα αντιδημοκρατικά μέτρα, και κάποια απ’ αυτά, προσαρμόζει στην «αναγκαιότητα» του υποχρεωτικού εμβολιασμού, ξυπνώντας απαίσιες μνήμες στους παλαιότερους που είχαν ζήσει τις διώξεις κατά των Εβραίων. Τη θέση των καταδιωγμένων Εβραίων έχουν πάρει τώρα οι αρνητές του εμβολιασμού, επειδή επιμένουν να έχουν δικαίωμα επιλογής για ένα εμβόλιο που προκαλεί συχνά τρομερές παρενέργειες.

Η «ΛΕΚΤΙΚΗ μεταμφίεση» των κυβερνητικών διαταγών, δεν μπορεί να κρύψει τις πραγματικές αντιλήψεις των κρατούντων, τόσο απαράδεκτες και μισητές. Την ελευθερία του ατόμου, η κυβέρνηση Μητσοτάκη την εννοεί μέσα σε μια κοινωνία με «πειθαρχημένη» σκέψη. Γι’ αυτό, όταν τα άτομα αντιδρούν, παρουσιάζει την απαίτηση για ελεύθερη σκέψη και απόφαση, σαν… «ανταρσία»! Ελευθερία όμως είναι το δικαίωμα να αντιστέκεσαι στην κρατική ιδεολογία. Και αυτό τώρα απαγορεύεται…

Σχόλια

Exit mobile version