Αρχική πολιτική Το Σιδηρούν Παραπέτασμα

Το Σιδηρούν Παραπέτασμα

Να ‘ναι καλά οι ηγέτες της δημοκρατικής Ευρώπης, και πρώτος απ’ όλους ο πρωθυπουργός μας ο Αλέξης ο Τσίπρας που τους ξεστραβώνει, κι έτσι όλοι μαζί βοηθούν τους παλιότερους να θυμόμαστε και τους νεότερους να μαθαίνουμε. Να ‘ναι γεροί και δυνατοί και να συναντιούνται όλοι μαζί, όπως προχθές καλή ώρα στο Σιμπίου της Ρουμανίας, να τα συμφωνούν παστρικά και να μας ανοίγουν τα μάτια. Εκεί, προφανώς χάρη στην εμπνευσμένη παρέμβαση του πρωθυπουργού μας του Αλέξη του Τσίπρα, οι 27 ηγέτες μας κατάφεραν να μετατρέψουν μια σκοτεινή επέτειο σε μέρα φωτεινή και ελπιδοφόρα (σαν προχθές το 1945 οι άξεστοι Ασιάτες του Ερυθρού Στρατού κάρφωναν το αιματόχρωμο κουρέλι τους στην καρδιά της πολιτισμένης Ευρώπης…).

Η Διακήρυξη των 27 ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Σιμπίου, και μάλιστα στη συγκεκριμένη ημερομηνία, έγινε φάρος που διώχνει μακριά τους επάρατους εθνολαϊκιστές οι οποίοι απειλούν το λαμπρό παρόν μας και το «ακόμα λαμπρότερο μέλλον μας». Έγινε ηλιαχτίδα που ζεσταίνει τις βάσιμες προσδοκίες μας ότι «θα υπερασπιστούμε τις κοινές μας αξίες και αρχές που είναι κατοχυρωμένες στις Συνθήκες» (με Σ κεφαλαίο παρακαλώ, γράφει κανείς «Αγία Γραφή» με πεζά;). Όταν κάποιοι γίνονται ριψάσπιδες, όπως τώρα οι ανάξιοι απόγονοι του Μεγάλου Τσόρτσιλ, έρχονται οι 27 να θυμίσουν και να διδάξουν πώς «εκατομμύρια άνθρωποι πολέμησαν για την ελευθερία τους και για την ενότητα και γκρέμισαν το Σιδηρούν Παραπέτασμα».

Τι εννοείτε «δεν ξέρω τι είναι το Σιδηρούν Παραπέτασμα»; Είναι δυνατόν; Τσόρτσιλ δεν διαβάσατε να ξεστραβωθείτε; Ούτε καν Πλεύρη; Αυγή, έστω; Τίποτα; Αμ έτσι δεν πάμε μπροστά… Ίσως ήρθε η ώρα να ξαναρχίσει η Εθνική Ηθική Διαπαιδαγώγησις. Όχι μόνο στο στρατό, δεν αρκεί – θα την εντάξουμε στο πρόγραμμα της ΥΕΝΕΔ. Συγγνώμη, της ΕΡΤ εννοούσα. Μπορεί να αναλάβει την εκπομπή ο κύριος Γεωργαλάς. Τι; Πέθανε; Ε τότε, ο σύντροφος Δουζίνας, που είναι και φιλόσοφος και τα γυρνάει όλα κωλοτούμπα στο άψε-σβήσε. Έτσι «θα παραμείνουμε ενωμένοι, ό,τι κι αν συμβεί, ακούγοντας ο ένας τον άλλο με πνεύμα κατανόησης και σεβασμού».

Να εξηγούμαστε όμως: κατανόηση και σεβασμός, ΟΚ, αλλά «δεν υπάρχει χώρος για διαιρέσεις που είναι αντίθετες στο συλλογικό μας συμφέρον». Οι διαιρούντες θα παταχθούν, όπως επατάχθη ο κομμουνισμός στο Γράμμο-Βίτσι. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να υψώσει νέο Σιδηρούν Παραπέτασμα καλυπτόμενος πίσω από φληναφήματα του τύπου εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία και τα τοιαύτα που έλεγαν οι συνοδοιπόροι. Τουτέστιν, για να ολοκληρώνουμε: σε δυο βδομάδες, θα πάμε να ψηφίσουμε έχοντας κατά νου ότι «από τη δημιουργία της η Ευρωπαϊκή Ένωση, καθοδηγούμενη από τις αξίες και τις ελευθερίες της, παρέχει σταθερότητα και ευημερία σε όλη την Ευρώπη, εντός και εκτός των συνόρων της».

Άρα ψηφίζουμε σωστά. Ψηφίζουμε ευρωπαϊκά. Ψηφίζουμε Σιμπίου. Ψηφίζουμε Μέρκελ ή Μακρόν, εν ανάγκη και Σάντσεθ, δημοκρατία έχουμε, επιλέγουμε ελεύθερα. Αλλά οπωσδήποτε βάζουμε σταυρό στον πρωθυπουργό μας τον Αλέξη τον Τσίπρα, δίχως τον οποίο η ιστορική Διακήρυξη του Σιμπίου θα είχε μόνο 26 υπογραφές. Γρουσούζικος αριθμός. Όπως γρουσούζικη ήταν και η επέτειος της 9 Μάη επί 74 ολόκληρα χρόνια. Τώρα πάνε αυτά, πέρασαν! «Είτε με την ήπια είτε με τη σκληρή δύναμή μας και συνεργαζόμενοι με τους διεθνείς μας εταίρους»… (Μάλιστα κύριε Πάιατ! Βεβαίως και πετάει ο γάιδαρος κύριε Πάιατ! Πώς; Δεν ονομάζεται πλέον γάιδαρος αλλά χρυσόψαρο; Μάλιστα κύριε Πάιατ, βεβαίως και πετάει το χρυσόψαρο) …«θα προσφέρουμε στην Ένωση τα μέσα που χρειάζεται για να επιτύχει τους στόχους της και να φέρει εις πέρας τις πολιτικές της». Αμήν. Αν όλα πάνε καλά, θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνου στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.

Ε.Φ.

Σχόλια

Exit mobile version