Αρχική στήλες Όσα θάφτηκαν: Το είδος «Ρέππα»

Όσα θάφτηκαν: Το είδος «Ρέππα»

Γιατί επιλέξαμε να ασχοληθούμε με τον Δ. Ρέππα, υπουργό (και) σε αυτή την κυβέρνηση; Διότι μας έκανε εντύπωση.

Τι; Ενώ σύσσωμος ο λόχος των «πνευματικών» του Μνημονίου παπαγαλίζει την ανικανότητα του πολιτικού προσωπικού να εκτελέσει τις… σωτήριες συνταγές των δανειστών μας, ο άνθρωπος αυτός εργάζεται αθόρυβα και αγόγγυστα.
Δεν είναι δυνατόν ο Βενιζέλος και ο Λοβέρδος να κλέβουν όλη τη δόξα ως εκλεκτοί των μεγάλων αφεντικών και ένας αφανής εργάτης του μεγάλου στόχου της «διοικητικής μεταρρύθμισης» να μένει στο σκοτάδι. Αυτός είναι ο τομέας του: Διοικητική Μεταρρύθμιση! Μπορείτε να το πείτε και διάλυση.
Από τους πρώτους ήδη μήνες της κυβέρνησης Παπανδρέου η αποδιάρθρωση των δημοσίων υπηρεσιών συντελέστηκε βήμα-βήμα, μέσω του διωγμού χιλιάδων συμβασιούχων και στη συνέχεια με τον εξαναγκασμό σε πρόωρη συνταξιοδότηση έμπειρων στελεχών σε νευραλγικές θέσεις, λόγω της κατεδάφισης του Ασφαλιστικού. Από το «μία πρόσληψη προς… τόσες παραιτήσεις», φτάσαμε στο καμία πρόσληψη και εφεδρεία!
Την επιχείρηση «εφεδρεία» ο υπουργός Ρέππας με ζήλο σχεδίασε και εφάρμοσε, για να την αποκηρύξει ο ίδιος με χαρακτηριστική άνεση ως παταγωδώς αποτυχημένη. Αλλά ένας υπουργός που αποτυγχάνει δεν παραιτείται, περνάει με αυτή του την αρετή της χαρακτηριστικής άνεσης, που λέγαμε, στο επόμενο στάδιο: Απολύσεις!
Σε κάπως ανύποπτο χρόνο, μέσα στις γιορτές, στην προηγούμενη φαινομενικά διεκπεραιωτική επίσκεψη της τρόικας, ο υπουργός το είχε δημοσιοποιήσει ευθαρσώς. Και τότε, αν το ζήτημα δεν είχε θαφτεί θα είχαν όλοι οι σημερινοί «εμβρόντητοι» αντιληφθεί και το βάθος και την έκταση του Μνημονίου Νο2. Για 150.000 απολύσεις έως το 2015 είχε ομολογήσει ότι δεσμεύτηκε απέναντι στην τρόικα ο Δ. Ρέππας. Και τον ακούσαμε τώρα να παρουσιάζει με το «παγωμένο» ύφος του ψυχρού… επαγγελματία το πογκρόμ των 15.000 απολύσεων στο τρέχον έτος. Όχι, δεν είπε τη λέξη απολύσεις.
Εδώ «δουλεύει» μέθοδος ΠΑΣΟΚ. Τι είπε; «Μείωση προσωπικού», μέσω «αξιολόγησης» και «ανασυγκρότησης» βεβαίως, όχι έτσι, αυθαίρετα.
Υπουργός Ρέππας, λοιπόν: Επιστήμονας οδοντίατρος, με πολλά μεταπτυχιακά διπλώματα στον πασοκισμό, στο στήσιμο ενός τερατώδους μηχανισμού κομματικής-κρατικής ιεραρχικής εξουσίας, που εκμαύλισε και εξάρτησε τον εργαζόμενο κόσμο. Υπηρέτησε με αυταπάρνηση τον εκσυγχρονισμό του Σημίτη, μετά πρωτοπαλίκαρο του Παπανδρέου, τώρα εξελίχτηκε σε ζηλωτή της ανελέητης σωτηρίας μας από Μνημόνιο σε Μνημόνιο. Κι έχει πολλά να αναλύσει και να κατακεραυνώσει, είναι σίγουρο, για το «υπερτροφικό κράτος», μέχρι και τις ευθύνες τις δικές του και του ΠΑΣΟΚ αναγνωρίζει, δεν έχει κανένα πρόβλημα… Και εξακολουθεί, ακάθεκτος, αυτόματος πιλότος μαζί με τους άλλους της συγκυβέρνησης, ολετήρες αυτουργοί της καταστροφής. Πραγματικά… αξιοθαύμαστος!

 

Σχόλια

Exit mobile version