Αρχική αφιερώματα Το 11ο Resistance Festival είναι γεγονός

Το 11ο Resistance Festival είναι γεγονός

Ξεκίνησε από χθες και σήμερα θα είναι η δεύτερη μέρα των εργασιών του. Παρά τον πολύ άσχημο καιρό έχουν παρθεί όλα τα μέτρα για να γίνουν όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις και συναυλίες με μοναδική εξαίρεση την αναβολή του νησιώτικου πανηγυριού με τον Νίκο Οικονομίδη και το συγκρότημά του. Μόνο που γι’ αυτό θα δώσουμε ένα ακόμα ραντεβού για μεσημεριανό γλέντι σε τόπο και χρόνο που θα ανακοινωθεί σύντομα από την οργανωτική επιτροπή του φεστιβάλ.

Όμως το φεστιβάλ θα «συνεχιστεί» και με άλλους τρόπους. Ο Δρόμος τόσο στις σελίδες του όσο και στο site του θα αξιοποιήσει όσο περισσότερο γίνεται τα όσα θα «παραχθούν» στο φεστιβάλ. Όπως μπορεί να παρατηρήσει εύκολα κανείς, το φεστιβάλ μετεξελίσσεται σε ένα ενδιαφέρον βήμα διαλόγου και παρουσίασης ιδεών και απόψεων σε σημαντικά και δύσκολα θέματα. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ που πέρα από στιγμή κοινωνικότητας, είναι και στιγμή ουσίας και δημιουργίας στον χώρο των ιδεών, του πολιτισμού, της αναζήτησης.

Στις σελίδες που ακολουθούν θα βρείτε ένα αφιέρωμα στο οποίο συλλέξαμε κείμενα, απόψεις, παρεμβάσεις και συνεντεύξεις ανθρώπων, διανοητών και εκπροσώπων κινημάτων που παίρνουν μέρος στο 11ο φεστιβάλ, έτσι ώστε να έχει ο αναγνώστης μια πιο σφαιρική εικόνα για τις εκδηλώσεις και τους «πρωταγωνιστές τους».

Προκόπης Δάφνος, κινηματογραφιστής «Ένα μαγικό, γοητευτικό ταξίδι δημιουργίας»

Δημοκρατία, Διάλογος, Θέατρο

«Ο Ντουτέρτε λειτουργεί ως Διευθύνων Σύμβουλος του νεοαποικιακού κράτους»

H δική μας Αντίσταση

Σαμίρ Αμίν (1931-2018)

Οι θύελλες της προόδου

 

 

Το σημερινό πρόγραμμα του Resistance Festival

Πολιτικές εκδηλώσεις

Όψεις της κοινωνίας και της πολιτικής στον μεταμοντέρνο κόσμο

Στις 18:00, Σχολή Καλών Τεχνών

«Για το αίτημα της μόρφωσης στους σύγχρονους εκπαιδευτικούς θεσμούς». Η Γιάννα Γιαννουλοπούλου είναι καθηγήτρια Γλωσσολογίας στην Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, στο τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας.

«Το ζήτημα της δημιουργικότητας στην εποχή μας». Ο Βασίλης Καραποστόλης είναι καθηγητής Πολιτισμού και Επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πριν λίγους μήνες κυκλοφόρησε το τελευταίο του βιβλίο με τίτλο «Μούσες εναντίον Σειρήνων. Ο γόνιμος άνθρωπος σ’ έναν άγονο κόσμο».

«Δικαιωματισμός, η γεροντική αρρώστια των κοινωνικών κινημάτων». Ο Φώτης Τερζάκης είναι συγγραφέας και στοχαστής, δημιουργός και συντονιστής του Κέντρου Διαπολιτισμικών Σπουδών.

Συντονίζει ο Τάσος Βαρούνης, από τη συντακτική επιτροπή του Δρόμου.

Αποχαιρετώντας τον Σαμίρ Aμίν

Στις 19:00, Σχολή Καλών Τεχνών

Μια συζήτηση αφιερωμένη στην μνήμη του μεγάλου διανοουμένου Σαμίρ Αμίν που έφυγε πρόσφατα από κοντά μας. Θα μιλήσουν ο Κώστας Μελάς, o Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος και ο Κώστας Δημητριάδης. Θα προβληθεί υποτιτλισμένη η ομιλία του Σαμίρ Αμίν στο σεμινάριο που διοργάνωσε το Resistance Festival το 2015 με τίτλο «Η Αριστερά στον 21ο αιώνα».

 

Το χαμένο νόημα της πολιτικής και η εναλλακτική

Στις 20:30, Σχολή Καλών Τεχνών

Θα μιλήσουν η πανεπιστημιακός Πέπη Ρηγοπούλου, ο σκιτσογράφος Στάθης, ο Βασίλης Ασημακόπουλος, συγγραφέας και μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού Τετράδια, και ο Ρούντι Ρινάλντι, εκδότης της εφημερίδας Δρόμος. Θα παρέμβει ο Γιώργος Καραμπελιάς, συγγραφέας και εκδότης του περιοδικού Άρδην. Θα συντονίσει ο Μιχάλης Σιάχος.

 

Συναυλίες

Στις 19:30, Piraeus 117 Academy

  • Βέβηλος + Dj Μagnum
  • Άγνωστος Χειμώνας + Dj Micro
  • Anser x Eversor
  • Zoro&Buzz

Στις 20:00, Σχολή Καλών Τεχνών

  • Open Mic Night
    Το Resistance Festival 2018 διοργανώνει Open Mic βραδιά όπου νέοι/νέες τραγουδιστές/τριες, μουσικοί και δημιουργοί θα παρουσιάσουν τη δουλειά

Στις 22:30, Σχολή Καλών Τεχνών

  • Λαϊκό γλέντι με ζωντανή μουσική από τους Αρμανιάκ
Σχόλια

Exit mobile version