Αρχική διεθνή Τελειώνει ο μήνας του μέλιτος Τραμπ-Μπόλτον;

Τελειώνει ο μήνας του μέλιτος Τραμπ-Μπόλτον;

WASHINGTON, DC - FEBRUARY 12: National Security Advisor John Bolton (R) listens to U.S. President Donald Trump talk to reporters during a meeting of his cabinet in the Cabinet Room at the White House February 12, 2019 in Washington, DC. Trump said he was not happy about the compromise legislation agreed to by Republicans and Democrats that would prevent a new partial federal government shutdown but said he would accept the deal. (Photo by Chip Somodevilla/Getty Images)

Ο Τζον Μπόλτον, σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Τραμπ (δεξιά στη φωτογραφία), είναι το πιο ακραίο και τυχοδιωκτικό γεράκι στη βορειοαμερικανική κυβέρνηση. Είναι ο βασικός υποστηρικτής της ολομέτωπης επίθεσης ενάντια στο Ιράν, της διακοπής των διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Κορέα, και της ανοιχτής επέμβασης στη Βενεζουέλα. Όμως αυτήν την εβδομάδα μια σειρά δημοσιεύματα σε αμερικανικά ΜΜΕ δείχνουν ότι ο παρατεταμένος μήνας του μέλιτος που ζούσε με τον Τραμπ μπορεί να φτάνει στο τέλος του.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, που εξελέγη χάρη και στην υπόσχεσή του να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από «πολέμους που δεν μπορούν να κερδηθούν» (Αφγανιστάν, Ιράκ, Συρία), δείχνει πια επιφυλακτικός απέναντι στον πολεμοχαρή ενθουσιασμό του συμβούλου του. Η πίεση που ασκούν οι «ρεαλιστές», περιλαμβανομένης της στρατιωτικής ηγεσίας, ενισχύεται. Έτσι ο ιδιότυπος αμερικανικός εμφύλιος μεταφέρεται ξανά και στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Την ίδια στιγμή ο Τραμπ εξακολουθεί να δέχεται πυρά από το «βαθύ κράτος», που συντηρεί την πρωτοφανή κατηγορία ότι εκλέχθηκε πρόεδρος με τη βοήθεια των Ρώσων.

Σχόλια

Exit mobile version