Όταν στο προηγούμενο φύλλο του Δρόμου θέταμε μερικά πολιτικά ερωτήματα προς το ΚΚΕ, σχετικά με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, γνωρίζαμε (και το γράψαμε) ότι διακινδυνεύουμε να χαρακτηριστούμε αντικομμουνιστές.
Τελικά ο Ριζοσπάστης μας χαρακτήρισε όχι μόνο «αδίστακτους και ακραιφνείς αντικομμουνιστές», αλλά και… Γκέμπελς, αφιερώνοντας 417 λέξεις σε μια δήθεν «απάντηση» η οποία αποφεύγει εντελώς να αναφερθεί στην ουσία του άρθρου – την αδιαφάνεια και τη σκοπιμότητα της επιχειρηματικής δραστηριότητας του ΚΚΕ και ειδικά στην περίπτωση της πώλησης του 902.
Δεν πρόκειται να σταθούμε στους χαρακτηρισμούς, μας έχει συνηθίσει άλλωστε ο Ριζοσπάστης σε τέτοια φρασεολογία. Απλά θα επαναλάβουμε τα ερωτήματα, τα οποία κάνει ότι δεν είδε στο κείμενό μας ο συντάκτης της απάντησης, απομονώνοντας δυο-τρεις δευτερεύουσες φράσεις στις οποίες και επικέντρωσε την πολεμική του.
– Γιατί το ΚΚΕ αρνείται να δώσει στοιχεία για την αγοραπωλησία του 902, επιλέγοντας τη συναλλαγή μέσω οφσόρ επιχειρήσεων;
– Πόσο εσωτερική υπόθεση του ΚΚΕ είναι η μεταβίβαση του 902 σε κάποιον επιχειρηματία;
– Πόσο άσχετη με τις πολιτικές επιλογές του ΚΚΕ είναι η κάθε επιχειρηματική του δραστηριότητα;
Το ξαναγράψαμε και το επαναλαμβάνουμε: Το τεκμήριο της ταξικότητας δεν υπερκαλύπτει το έλλειμμα ηθικής και πολιτικής που επιδεικνύει το ΚΚΕ με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.
Τ.Τ. («Γκέμπελς»)
Υ.Γ. Ο συντάκτης της απάντησης προκειμένου να μας χαρακτηρίσει ψεύτες και συκοφάντες αναφέρθηκε σε 1-2 επωνυμίες επιχειρήσεων, την εμπλοκή στις οποίες έχει διαψεύσει το ΚΚΕ στο παρελθόν… ξεχνώντας να αναφερθεί στην Minipricephone, για την οποία επίσης γράφαμε. Αυτή είναι ή όχι κομματική επιχείρηση; Θα τη μαθαίναμε ποτέ, αν δεν αναγκαζόταν το ΚΚΕ να «μεταφέρει» εκεί εργαζόμενους από τον 902; Για το αν ασκεί ή όχι «γενικευμένη επιχειρηματική δραστηριότητα» το ΚΚΕ, δεν είμαστε εμείς που δημιουργούμε «ψεύτικες εντυπώσεις», αλλά οι συναλλαγές εκατομμυρίων ευρώ που πραγματοποιεί και μάλιστα με αφανείς επιχειρηματίες.