Αρχική στήλες Αραδιαστά Συνεχίζεται το σίριαλ Πολάκη…

Συνεχίζεται το σίριαλ Πολάκη…

Στον ΣΥΡΙΖΑ το σίριαλ Πολάκη συνεχίζεται και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πόσα επεισόδια ακόμα θα έχει. Θυμίζουμε ότι τα όργανα του κόμματος τον είχαν κόψει από το ψηφοδέλτιο των Χανίων με αφορμή επιθετικές του προσωπικές αναρτήσεις για δημοσιογράφους και δικαστικούς.

Ο Π. Πολάκης με επιστολή που έστειλε πριν λίγες μέρες στα «όργανα» ζητά συγχώρεση γιατί μπορεί να έσφαλε με τον τρόπο που εκφράστηκε αλλά το έκανε από την αγωνία του να απαλλαγεί ο τόπος από τη Δεξιά… Δεν έχω καμιά πρόθεση να αμφισβητήσω τον Αλέξη Τσίπρα που τον στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις από το 2012, είπε ο Πολάκης.

Η αποβολή Πολάκη από τα ψηφοδέλτια δεν ήταν απλή κίνηση. Ο Κρητικός βουλευτής έκανε δεκάδες παρόμοιες αναρτήσεις το προηγούμενο διάστημα αλλά πέρναγαν στο ντούκου. Τώρα πάμε σε εκλογές και αυξάνονται οι πιέσεις να στρογγυλέψει κι άλλο ο δημόσιος λόγος του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει του ανακατέματος της τράπουλας και των συναινετικών λύσεων που είναι στο πρόγραμμα.

Ο Πολάκης ουδέποτε ενόχλησε τον Τσίπρα στα «χοντρά» θέματα. Το τρίτο μνημόνιο και τα μνημονιακά μέτρα τα ψήφισε όλα και είπε και μια μαντινάδα… Για την εξωτερική πολιτική, την πλήρη παράδοση στις ΗΠΑ, τις σημαντικές συμφωνίες που έγιναν όλα αυτά τα χρόνια, καμιά διαφοροποίηση ποτέ (να θυμίσουμε ότι η Σούδα είναι στην εκλογική του περιφέρεια). Ας μην μνημονεύσουμε τον ρόλο του στην «επικοινωνιακή» διαχείριση της τραγωδίας στο Μάτι.

Ο Πολάκης όμως είναι οπαδός μιας αντιδεξιάς όξυνσης, ενός λόγου πολύ αιχμηρού απέναντι στη Ν.Δ., τον Μητσοτάκη, τα στελέχη του, τον διεφθαρμένο περίγυρό του. Παλιότερα τού είχε δοθεί και ο χαρακτηρισμός «Κουτσόγιωργας του ΣΥΡΙΖΑ». Κρατά έτσι ανοιχτούς διαύλους με ένα «ακροατήριο» έντονα αγανακτισμένο ειδικά απέναντι στη μητσοτακική διαχείριση σε μια σειρά θέματα (για παράδειγμα, ο Πολάκης είχε διαφοροποιημένη στάση από το κόμμα του στο θέμα της πανδημίας και των λοκντάουν) ή και με ένα πιο «ορθόδοξο» αντιδεξιό κοινό προέλευσης κυρίως από το ΠΑΣΟΚ.

Οι δίαυλοι αυτοί είναι χρήσιμοι στον ΣΥΡΙΖΑ για λόγους εκλογικούς. Ταυτόχρονα, ο Πολάκης πρέπει να περιοριστεί, να είναι υπό έναν έλεγχο, ενώ για την αποπομπή του πιέζουν αρκετοί στον ΣΥΡΙΖΑ για διάφορους λόγους (εσωτερικές διενέξεις και τάσεις, ανταγωνισμός για την έδρα στα Χανιά κ.λπ.). Αυτό δημιουργεί ένα συνεχές «παλαντζάρισμα» στις σχέσεις Τσίπρα – Πολάκη που θα δούμε πώς θα εξελιχθεί.

Πάντως η έλξη που προκαλεί μια κοινοβουλευτική έδρα, αποδεικνύεται και σε αυτή την περίπτωση σχεδόν ακατανίκητη. Έτσι που και τα μεγαλύτερα παλικάρια μπορεί να αναδιπλωθούν, να καταπιούν αρκετά, να ζητήσουν και μια συγνώμη παραπάνω…

Σχόλια

Exit mobile version