Αρχική πολιτική αριστερά Συνάντηση κομμάτων και οργανώσεων της Αριστεράς

Συνάντηση κομμάτων και οργανώσεων της Αριστεράς

Ανακοίνωση του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου η συνάντηση κομμάτων και οργανώσεων της αριστεράς που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής.
Την συζήτηση που έγινε σε πολύ καλό κλίμα άνοιξε από την πλευρά του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής ο Α. Αλαβάνος.
Συμμετείχαν εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ (Π. Λάμπρου), των Ενεργών Πολιτών (Ε. Καρακώστα), της ΔΕΑ (Α. Νταβανέλος), του ΔΗΚΚΙ (Π. Μαντάς), της ΚΟΕ (Ε. Φινάλης), της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΝΑΡ (Α. Δραγανίγος), της ΑΡΑΝ (Χ. Τουλιάτος), της ΑΡΑΣ (Δ. Σαραφιανός), της Κομμουνιστικής Ανανέωσης (Α. Βερναδάκης), της ΑΠΟ (Γ. Σαπουνάς) και ο Χ. Καπάταης περιφερειακός σύμβουλος της Ελεύθερης Αττικής. Παραβρέθηκε επίσης αντιπροσωπεία της ΑΚΕΠ (Μ. Γρηγοριάδης) καθώς και μέλη των αντιπροσωπειών των οργανώσεων, του Μετώπου Αλληλεγγύης και ανένταχτοι αγωνιστές/στριες.
Στην συζήτηση διαπιστώθηκε η κοινή θέση για την ανάγκη μετωπικής συμπαράταξης της Αριστεράς και του εργατικού και λαϊκού κινήματος παρότι με διαφορετικές προσεγγίσεις και προϋποθέσεις.
Σε συνέχεια της συζήτησης που έγινε την Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση κομμάτων και οργανώσεων της Aριστεράς την Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου.
Το θέμα της συζήτησης αφορά τις προγραμματικές θέσεις για μια μετωπική συμπαράταξη της Aριστεράς με επίκεντρο τα ζητήματα του χρέους και της αντιμετώπισής του, την Ευρωζώνη κ.λ.π.

 

Σχόλια

Exit mobile version