Αρχική πολιτική Συγκέντρωση-εκδήλωση των υγειονομικών σε αναστολή

Συγκέντρωση-εκδήλωση των υγειονομικών σε αναστολή

ε τη συμπλήρωση ενός έτους παραμονής σε καθεστώς αναστολής εργασίας, οι υγειονομικοί κατά της υποχρεωτικότητας με συμμετοχές από 30 νοσοκομεία/δομές υγείας της Αττικής και του ΕΚΑΒ Αθηνών άνοιξαν ένα νέο κύκλο δράσεων με τη συγκέντρωσή τους στο πάρκο Ελευθερίας, πλησίον του Μεγάρου Μουσικής, το απόγευμα του Σαββάτου 24/9. Κάτι που καταδεικνύει και την αγωνιστική τους επιμονή, τη συνείδηση που έχουν για τον αγώνας και ότι έχει, όλο αυτόν τον καιρό, δημιουργηθεί ένας χώρος αντίστασης απέναντι στον υγειονομικό απαρτχάιντ.

Στη συγκέντρωση που συμμετείχε πλήθος κόσμου, παρευρέθηκαν σωματεία όπως ή ΠΟΣΠΕΡΤ, της ΕΥΔΑΠ κ.ά. ενώ απηύθυναν ομιλία και δύο σημαντικοί καλεσμένοι από το εξωτερικό. Ο ιατρός-ερευνητής Sucharit Bhakdi, ειδικευμένος στη Μικροβιολογία και στην Επιδημιολογία των λοιμώξεων, επί 22 χρόνια διευθυντής του ινστιτούτου Ιατρικής Μικροβιολογίας και Υγιεινής του πανεπιστημίου Johannes Gutenberg της πόλης Mainz, και ο δικηγόρος Reiner Füllmich, που έχει εντρυφήσει μεταξύ άλλων στο ιατρικό και φαρμακευτικό δίκαιο και έχει διδάξει σε πανεπιστήμια της Γερμανίας και της Εσθονίας.

Ο κόσμος που συμμετείχε στη συγκέντρωση γνώριζε τους δύο ομιλητές και τους υποδέχθηκε πολύ θερμά. Οι ίδιοι ήταν συγκροτημένοι και μίλησαν με ζεστασιά για την Ελλάδα και τους Έλληνες, για τα δεινά που έχουν περάσει από την ευρωκρατία και το διεθνές κεφάλαιο ενώ αναφέρθηκαν και στην ελληνική φιλοσοφία και στάση ζωής. Πέρα από τις ιδιαίτερες επιστημονικές και εκτιμήσεις που έχουν οι δύο καλεσμένοι τόνισαν την ανάγκη της ενότητας ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, την ανάγκη ενότητας όλων απέναντι στα σχέδια Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, μυστικών υπηρεσιών, πολυεθνικών κολοσσών, πολιτικού συστήματος. Αν ακούσει κάποιος το τελευταίο μέρος της ομιλίας του Sucharit Bhakdi θα καταλάβει ότι έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα αυτό. Τις ομιλίες μπορεί να τις βρείτε στο youtube.


Πέθαναν σχεδόν όλοι οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ

Μετά τη δημοσίευση της νέας μελέτης του επίκουρου καθηγητή Δημόσιας Υγείας Θεόδωρου Λύτρα αποδεικνύεται, για ακόμα μια φορά, η εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση σε συνεργασία με το πολιτικό σύστημα και τις διάφορες πολυεθνικές της Υγείας. Το τρομακτικό στοιχείο της έρευνας είναι ότι όλοι σχεδόν οι ασθενείς με κορωνοϊό που δεν μπόρεσαν να εισαχθούν σε ΜΕΘ, πέθαναν. Όπως πολύ υψηλά ήταν και τα ποσοστά θανάτων εντός ΜΕΘ. Πάει έτσι περίπατο το αφήγημα ότι δεν χρειαζόμασταν νέες ΜΕΘ ή ότι αρκεί το υφιστάμενο ΕΣΥ για να αντιμετωπιστούν τα πανδημικά κύματα. Τώρα βέβαια η πανδημία πέρασε, οι άνθρωποι πεθαίνουν σιωπηλά και σχεδόν κανείς δεν μιλάει για αυτό. Συνένοχη πολιτική σιωπή…

Σχόλια

Exit mobile version