Αρχική πολιτική Συγκάτοικοι είμαστε όλοι στην τρέλα

Συγκάτοικοι είμαστε όλοι στην τρέλα

Η είσοδος των Ρώσων στην Ουκρανία είναι, λογικά, το μακρύ φυτίλι για μια εκρηκτική διαδικασία τεμαχισμού της χώρας, σύμφωνα με τις διαθέσεις των κατοίκων και τα συμφέροντα της Ρωσίας και των ΗΠΑ. Η ανεξαρτησία των Ντονιέσκ-Λουχάνσκ είναι έλασσον γεγονός, ένας μεζές όπου το «κύριο πιάτο» παραμένει η διαμάχη ΗΠΑ-Ρωσίας για τον έλεγχο της Γερμανίας και της Δυτικής Ευρώπης, της ΕΕ. Το έλασσον φαίνεται ότι δεν θα οδηγήσει στο μείζον, σε μια ανοιχτή και τελεσίδικη ένοπλη σύγκρουση, επειδή η Δύση, συνεπής με τις διακηρύξεις της, δεν αναμιγνύεται στο πεδίο των ενόπλων συγκρούσεων. Η Ουκρανία είναι μόνη. Η Δύση συμπαρίσταται στέλνοντας λόγια παρηγοριάς. Δυστυχώς τα λόγια μαζί με τόμους του Διεθνούς Δικαίου δεν αποτρέπουν τον όποιο εχθρό να επιτεθεί.

Οι ΗΠΑ είναι σαφέστατες: αν ή όταν η Ρωσία επιτεθεί στην Ουκρανία θα σταματήσει η λειτουργία του αγωγού NORDSTREAM 2, ζωτικού για την οικονομία της Γερμανίας, λειτουργία που ακόμα δεν έχει καν αρχίσει. Αν επιτεθεί ο εχθρός θα την πληρώσει ο καλύτερός μας φίλος! Μπαίνουμε στο πεδίο του παράλογου, της τρέλας. Τώρα είναι αλήθεια ότι κι εγώ υπερβάλλω. Η Γερμανία δεν ήταν ποτέ ο καλύτερος φίλος των Αμερικανών αν θυμηθούμε ότι ο Α’ γραμματέας της Συμμαχίας λόρδος καθόρισε, με μια μνημειώδη διατύπωση, τον ιδρυτικό σκοπό του ΝΑΤΟ: «να κρατήσει τις ΗΠΑ εντός (της Ευρώπης) τη Ρωσία εκτός και τη Γερμανία πατημένη χάμω».

Το ψέμα υπηρέτης της ισχύος

Η Ε.Ε. σχεδιάστηκε από τις ΗΠΑ, εν μέσω του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ως προτεκτοράτο τους, εναντίον της ΕΣΣΔ. Η Ε.Ε. καλείται τώρα να πληρώσει, όπως κάθε υπηρέτης, τα σπασμένα του αφεντικού της, ας το έχουμε υπόψιν. Στις ΗΠΑ προέβλεπαν ρωσική εισβολή πότε χθες, πότε σήμερα, πότε αύριο. Δεν φοβούνται να πουν ψέματα επειδή το ψέμα είναι στην υπηρεσία της ισχύος εν καιρώ πολέμου. Προ καιρού μας έδειχναν ένα δυστυχισμένο πουλί, έναν κορμοράνο βουτηγμένο στο πετρέλαιο, θύμα της θαλάσσιας μόλυνσης από τον Σαντάμ… μόνο που η φωτογραφία ήταν από τη Λατινική Αμερική! Ας θυμηθούμε και τα –ανύπαρκτα– «όπλα μαζικής καταστροφής» του Σαντάμ. Ο πατέρας της «είδησης» ο τότε Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ είπε πολύ αργότερα: κάτι έπρεπε να πούμε για να δικαιολογήσουμε την εισβολή! Τελικά είναι εύκολο να κρεμάσεις τον Σαντάμ ενώ με τον Πούτιν δεν ξέρεις ποιος θα έχει το σκοινί στον λαιμό του.

Η Ε.Ε. σχεδιάστηκε από τις ΗΠΑ, εν μέσω του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ως προτεκτοράτο τους, εναντίον της ΕΣΣΔ. Η ΕΕ καλείται τώρα να πληρώσει, όπως κάθε υπηρέτης, τα σπασμένα του αφεντικού της, ας το έχουμε υπόψιν

Μόλις κάτσει ο κουρνιαχτός η Δύση θα ασχοληθεί με τη ρύθμιση της ροής των καυσίμων ώστε να αποφύγει τις συνέπειες των εχθροπραξιών μιας και χωρίς άμεση παρέμβαση Δυτικών Ένοπλων Δυνάμεων το, σύντομο, τέλος εξαρτάται αποκλειστικά από το Κρεμλίνο. Η μη ένοπλη επέμβαση της Δύσης προϋποθέτει, λογικά, προσυνεννόηση με τον Πούτιν για την τελική διευθέτηση του Ουκρανικού, όπου ο Μακρόν ως ταχυδρόμος των ΗΠΑ, έπαιξε σημαντικό ρόλο. Και στα δικά μας; Θα ήταν αφελές να νομίζουμε ότι η Δύση έκανε τόσο κόπο εγκαθιστώντας ένα δικό της καθεστώς στο «ανέμελο» Κίεβο (όπως λένε οι ανταποκρίσεις) για να το χάσει εν μια νυκτί χωρίς να έχει προ-εισπράξει αντάλλαγμα.

Ένας πόλεμος εναντίον των φίλων

Οι ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει έναν ακόμα πόλεμο στοχεύοντας όχι τον εχθρό που κατονομάζουν, τους Ρώσους, αλλά τους φίλους τους, δηλαδή τους Ευρωπαίους. Ελέγχουν τις ευρωπαϊκές ελίτ, από τη Γερμανία ως τη Γαλλία και την Ελλάδα, αλλά δημιουργούν το κλίμα και τις αντικειμενικές συνθήκες για την αφύπνιση του κόσμου εναντίον τους. Πριονίζουν το κλαδί που κάθονται. Ωστόσο έχουν ορατό κέρδος την πλήρη υποταγή των Ευρωπαίων.

Η Ελλάδα και η σφήνα Λαβρώφ

Τα ελληνοτουρκικά συνδέονται με το Ουκρανικό, ιδίως μετά την αντιρωσική στάση της Τουρκίας. Συμφέρον των ΗΠΑ είναι η ειρηνική διευθέτηση των ελληνοτουρκικών αδιάφορο αν παραδώσουμε κεκτημένα ή αλλιώς. Η Ρωσία προσκάλεσε τον Δένδια αλλά το μήνυμα ήταν για τις ΗΠΑ ότι η Μόσχα δεν θα μείνει εκτός παιγνίου. Η Ρωσία είχε (με τη Γιάλτα) μερίδιο παρουσίας στην Ελλάδα και δεν θα το εγκαταλείψει αμαχητί. Με σύμμαχο μερίδα της ελληνικής ελίτ και όσους δεν διστάσουν να ελιχθούν για να διασώσουν περιουσία και εξουσία. Όχι αναγκαστικά μ’ αυτή την κυβέρνηση. Θα φυσήξουν θύελλες, μποφόρ, θα πέσουν κεραυνοί, για κάτι τέτοια.

Ποιος κοιμάται όρθιος

Πολλά ελληνικά δημοσιεύματα στέλνουν μήνυμα ότι η Γερμανία θα μας ξαναστριμώξει επαναφέροντας σκληρούς οικονομικούς όρους με τη λήξη της πανδημίας. Αν δύο γάιδαροι αναστατώνουν τον (ξένο) αχυρώνα, τι θα κάνουν τρεις; Λάθος. Τρεις ήταν οι προστάτιδες Δυνάμεις μετά το Ναβαρίνο, εν δράσει και σήμερα. Με τους Βαυαρούς (Γερμανούς) έγιναν τέσσερις. Όποιος νομίζει ότι μπορεί να μιλήσει για τη σημερινή ελληνική πραγματικότητα και για τα φαινόμενα τύπου Ιωακειμίδη χωρίς να ’χει στον νου του την παρεμβατική παρουσία του ποικίλου ξένου παράγοντα κοιμάται όρθιος.

Οι ανατροπές στην Ελλάδα μπορεί να είναι αιφνίδιες, άγνωστης ισχύος και δυναμικής, επειδή το καζάνι βράζει από καιρό χωρίς διέξοδο εκτόνωσης. Η «οπαδική βία» δεν δείχνει απλώς την υπαρκτή ηθική κατάπτωση αλλά και κοινωνικό αδιέξοδο. Τα αστυνομικά μέτρα αναστέλλουν αλλά δεν θεραπεύουν. Η κυβέρνηση βάλλεται πανταχόθεν χωρίς, ως φαίνεται, λύσεις ρηξικέλευθες, αποτελεσματικές. Από τώρα ως το τέλος του καλοκαιριού θα δούμε πράματα και θάματα.

Υ.Γ.: Θερμή αποδοκιμασία της Ρωσίας αλλά απόλυτη σιωπή για τις ίδιες πράξεις της Τουρκίας. Χωρίς σχόλιο.

Σχόλια

Exit mobile version