- Πώς εξηγείται το γεγονός ότι ενώ όλοι μα όλοι (απ’ την Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ ώς τη Γραμματεία της Κ.Ο. και από το τμήμα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ ως τη συνδικαλιστική παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ και από την αρμόδια Ο.Μ. ως τους εργαζόμενους της ΕΡΤ) διαφωνούν με την επιλογή Ταγματάρχη, ο αρμόδιος υπουργός επιμένει στην απόφασή του; Είναι τόσο σίγουρος για την επιλογή του; Δεν θέλει να φανεί ότι κάνει πίσω; Δεν τον ενδιαφέρει καθόλου τι λένε τα κομματικά στελέχη και μέλη ή τι λένε οι εργαζόμενοι; Η Ιστορία θα δείξει. Το κακό, όμως, είναι ότι όταν η Ιστορία δείχνει, είναι ήδη πολύ αργά.
- Το πιο χοντρό από όλα είναι ότι κινδυνεύουμε η Αριστερά «πρώτη φορά» να είναι εκείνη που θα νομιμοποιήσει το μνημονιακό καθεστώς και θα βάλει μια σφραγίδα ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Ας πάρει ο καθένας την ευθύνη του, λοιπόν.
- Κατά τα άλλα, ο κ. Φίλης μας διαβεβαίωσε ότι οποιαδήποτε Συμφωνία και να έρθει, οι βουλευτές θα την ψηφίσουν. Κάτι θα ξέρει.
- Ακούστηκε το εξής επιχείρημα για την πληρωμή της τελευταίας δόσης του ΔΝΤ: Αφού έτσι κι αλλιώς δεν επαρκούν τα διαθέσιμα για την πληρωμή των υποχρεώσεων στο εσωτερικό, δεν σωζόμαστε με αυτά τα 750 εκατομμύρια, οπότε ας τα δώσουμε. Πρόκειται για γνωστή διαπραγματευτική τακτική που συμπυκνώνεται στο στίχο «Τι να τα κάνω τα λεφτά όταν δεν έχω φράγκο»…
- Στο mail της στήλης, έλαβα το μήνυμα που ακολουθεί: «Η ΟΜ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την Αυγή, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι αποχωρήσαντες γιατροί από τον ΕΟΠΥΥ πρέπει να επαναπροσληφθούν με δικαίωμα ιατρείου και μάλιστα μέχρι να πάρουν σύνταξη. Με τις ευλογίες του γ.γ. Υγείας και του υπουργού (του κανονικού, όχι του αναπληρωτή). Μάλιστα τονίστηκε από κάποιους ότι είναι ξεκάθαρα υπέρ της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, αλλά για τους άλλους. Οι ίδιοι με το ιδιωτικό ιατρείο ανοιχτό, να τραβάει πελάτες από το Δημόσιο όπως πάντα, γιατί, τι να κάνουμε ρε παιδιά, έτσι μάθαμε, αλλιώς αδικούμαστε. Για βγείτε και πείτε τα στην κοινωνία αυτά ρε σύντροφοι, να δούμε τι θα σας πουν».
- Ενδιαφέρουσες συμμετοχές στο συνέδριο για την επιχειρηματικότητα που διοργάνωσε η Ναυτεμπορική. Μητσοτάκης, Κεφαλογιάννη από τη Ν.Δ., Φλαμπουράρης, Τσακαλώτος από τον ΣΥΡΙΖΑ, εκπρόσωποι επιχειρηματικών ομίλων, επενδυτικών κεφαλαίων, του Χρηματιστηρίου και άλλοι. Γενικώς, μια ωραία ατμόσφαιρα. «Έντιμο συμβιβασμό ανάμεσα στο παλιό και το καινούργιο» βλέπει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που είπε αρκετά ακόμα ενδιαφέροντα. Για τον πλουραλισμό που πρέπει να ξαναβρεί ο καπιταλισμός που σήμερα παραμένει προσκολλημένος στα νεοφιλελεύθερα δόγματα και μια αναγκαία νέα «βιοποικιλότητα» στην σφαίρα του επιχειρείν… Ε, λέγονται αυτά σε τέτοια συνέδρια…
- Όλοι ήξεραν ότι τρεις-τέσσερις μήνες μετά τις εκλογές, η χώρα δεν θα είχε βγει από το ΝΑΤΟ και ο υπουργός Εξωτερικών της θα πήγαινε στις συνόδους του οργανισμού. Μέχρι εκεί, λοιπόν, καμιά έκπληξη. Από αυτό μέχρι να σηκωθείς πάνω, να πιαστείς χέρι-χέρι με τους υπουργούς στη ΝΑΤΟϊκή Σύνοδο και να τραγουδάς We are the world, υπάρχει μια διαφορά, δεν νομίζετε; Και τέλος πάντων, λίγη ντροπή δεν βλάπτει.
- Κατά τα άλλα, ας θυμηθούμε τους στίχους του τραγουδιού… «Είμαστε ο κόσμος. Είμαστε τα παιδιά. Είμαστε αυτοί που κάνουμε τη μέρα φωτεινότερη». Νομίζω ότι από το μυαλό των περισσότερων περνούν αρκετές εικόνες από τη δράση του ΝΑΤΟ, εικόνες με παιδιά και τη μέρα να γίνεται φωτεινότερη. Συναισθηματισμοί…
Αηδόνης
Για επικοινωνία:
[email protected]
www.facebook.com/ahdonhs.dromou
Σχόλια