Η Χεσμπολά στη μαύρη τρύπα της ευρωπαϊκής υποκρισίας
Εκπρόσωποι της κυβέρνησης του Λιβάνου και πολιτικοί σχεδόν από όλο το φάσμα καταδίκασαν και διαμαρτυρήθηκαν για την απόφαση της Ε.Ε. να συμπεριλάβει τη Χεσμπολά στη μαύρη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων, ενώ ο πρωθυπουργός κάλεσε την Ε.Ε. να αναθεωρήσει την απόφαση. Είναι σαν να τίθεται στη μαύρη λίστα ένα πολιτικό κόμμα του μεγέθους του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα. Και ειδικά με την ιστορία αντίστασης που έχει η Χεσμπολά στο ενεργητικό της… Η Χεσμπολά ανακοίνωσε πως «η απόφαση μοιάζει να έχει γραφτεί από αμερικανικό χέρι με σιωνιστική μελάνη και η Ε.Ε. το μόνο που έκανε ήταν να βάλει την υπογραφή».
Πρόφαση για να τη θέσουν εκτός νόμου είναι μια βομβιστική επίθεση σε Ισραηλινούς τουρίστες στη Βουλγαρία πέρυσι. Τα «στοιχεία», όμως, που υπάρχουν για να στοιχειοθετήσουν τάχα εμπλοκή της Χεσμπολά, αποτελούν ανέκδοτο. Ακόμη και ο υπουργός Εξωτερικών της νέας κυβέρνησης στη Σόφια δήλωσε χαρακτηριστικά πως «είναι σημαντικό η απόφαση να μην βασίζεται μόνο στη βομβιστική επίθεση… γιατί τα στοιχεία που έχουμε δεν νομίζω ότι είναι κατηγορηματικά»…
Όμως η βομβιστική επίθεση είναι μόνο η πρόφαση για την Ε.Ε. Τόσα χρόνια ανθίστατο στις συνδυασμένες αμερικανο-ισραηλινές πιέσεις να τεθεί στη μαύρη λίστα η Χεσμπολά, γιατί είχε διαφορετικά συμφέροντα. Η φαινόμενη υποχώρηση στις πιέσεις αποτελεί, στην πραγματικότητα, απάντηση της ίδιας της Ε.Ε. στην επιλογή της Χεσμπολά να εμπλακεί ενεργητικότερα στον πόλεμο της Συρίας, όπου μεγάλες δυνάμεις της Ε.Ε. έχουν αυτοτελή δικά τους συμφέροντα, χώρια από τις ΗΠΑ. Μόνο που χρησιμοποιώντας το πρόσχημα της «τρομοκρατίας» εναντίον της Χεσμπολά, όταν οι ίδιοι υποστηρίζουν στη Συρία δυνάμεις που σχετίζονται ακόμη και με την Αλ Κάιντα, εκθέτουν απλώς την απύθμενη υποκρισία τους…

Ασφαλτούχος άμμος: Ο νέος μεγάλος εχθρός του περιβάλλοντος
Οι παρθένες περιοχές της Αλμπέρτα στον Καναδά, όπου εδρεύει η μεγαλύτερη στον κόσμο «πετρελαιοπηγή» ασφαλτούχου άμμου και το τρίτο μεγαλύτερο στον κόσμο πετρελαιοφόρο κοίτασμα, εκτείνονται σε 54 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα υπερβαίνοντας την έκταση της Ελλάδας. Αποδίδει ήδη 3,5 δισ. δολάρια ετήσια έσοδα στην καναδική κυβέρνηση και έχει δημιουργήσει 75.000 θέσεις εργασίας. Για το τι θα δημιουργήσει και θα αφήσει πίσω της περιβαλλοντικά, μπορούμε να πάρουμε μια ιδέα από τις φωτογραφίες. Κατά τα άλλα, αποτελεί ήδη την πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη πηγή αερίων του θερμοκηπίου στον Καναδά.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!