Αρχική δρόμος της αριστεράς Στο επόμενο φύλλο του Δρόμου το 16σελιδο Νόστιμον Ήμαρ

Στο επόμενο φύλλο του Δρόμου το 16σελιδο Νόστιμον Ήμαρ

Στις αρχές κάθε μήνα το ένθετο πρωτότυπης έκφρασης και διαλόγου για κοινωνικά, πολιτισμικά, πολιτικά και επιστημονικά ζητήματα

 

Όπως είχε αναγγείλει πριν τρία φύλλα από τις σελίδες μας η Συντακτική Επιτροπή του ενθέτου Νόστιμον Ήμαρ, στις αρχές κάθε μήνα οι σελίδες του Δρόμου θα κρύβουν μια ωραία έκπληξη. Το 16σέλιδο ένθετο Νόστιμον Ήμαρ σε έναν 48σέλιδο Δρόμο.

Όπως έχουμε τονίσει και στο παρελθόν ο Δρόμος δεν πρόκειται να μείνει παθητικός μέσα στο δύσκολο πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον που καλούμαστε να δράσουμε. Δεν θα δώσουμε μάχες «οπισθοφυλακών» ή σκέτα «επιβίωσης». Θα συνεχίσουμε να τολμάμε βήματα στην κατεύθυνση μιας νέας φάσης της προσπάθειάς μας. Στόχος μας και σκοπός μας να γίνουμε ακόμα πιο αξιόπιστο, σοβαρό, πλουραλιστικό, έντιμο και καθαρό προοδευτικό μέσο.

Από αυτήν την άποψη θα συνεχίσουμε να τολμάμε. Γι’ αυτό είμαστε στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την συνέχιση της συνεργασίας μας σε μηνιαία βάση του Δρόμου με την ομάδα του Νόστιμον Ήμαρ.

Το Νόστιμον Ήμαρ, όπως όσοι μας διαβάζετε ξέρετε ήδη, είναι το ενδιαφέρον site πρωτότυπης έκφρασης και διαλόγου για κοινωνικά, πολιτισμικά, πολιτικά και επιστημονικά ζητήματα που μέχρι πριν 3 τεύχη βρισκόταν κάθε βδομάδα στον Δρόμο. Από δω και πέρα η συνεργασία θα έχει τη μορφή ενός 16σέλιδου ένθετου που θα βρίσκεται στον Δρόμο στις αρχές κάθε μήνα. Έτσι ο Δρόμος θα κυκλοφορεί μια φορά τον μήνα με 48 σελίδες.

Όπως έγραψαν και οι Θωμάς Γιούργας και Κώστας Βλαχόπουλος, εκ μέρους της ομάδας του Νόστιμον Ήμαρ, «μετά από έξι μήνες λοιπόν, είμαστε έτοιμοι να περάσουμε στο επόμενο στάδιο: λαμβάνοντας σοβαρά υπ’ όψιν τις συζητήσεις με κόσμο που αγοράζει την εφημερίδα και τις διάφορες κριτικές από αναγνώστες για εμπλουτισμό της ύλης με περισσότερα και κυρίως πιο αναλυτικά κείμενα, τα οποία απαιτούν μεγαλύτερη προετοιμασία και άρα περισσότερο χρόνο, σκεφτήκαμε την έκδοση ενός 16σέλιδου μηνιαίου τεύχους Νόστιμον Ήμαρ εντός του Δρόμου, το οποίο θα αντικαταστήσει το εβδομαδιαίο 8σέλιδο έντυπο, και θα κυκλοφορήσει ανανεωμένο στις αρχές του επόμενου μήνα».

Εμείς αυτό που έχουμε να προσθέσουμε είναι ότι θα επανέλθουμε στο επόμενο τεύχος του Δρόμου με ένα άρθρο που θα περιλαμβάνει ορισμένες ιδέες και προτάσεις για την ανάπτυξη της εφημερίδας. Και βέβαια ευελπιστούμε οι φίλοι και αναγνώστες του Δρόμου να συνεχίσουν να συμβάλουν αγοράζοντας κάθε βδομάδα την εφημερίδα, να τη συστήνουν σε γνωστούς και φίλους, να αγκαλιάσουν τις δραστηριότητές μας, να συναντηθούμε, δηλαδή, πιο ουσιαστικά σε μια κοινότητα σκοπών, αναζήτησης, ανίχνευσης λύσεων και προτάσεων. Με ορίζοντα πάντα την ελευθερία και την ανθρώπινη χειραφέτηση.

Σχόλια

Exit mobile version