Αρχική κοινωνία Στο Εφετείο η υπόθεση Αλεξανδρόπουλου

Στο Εφετείο η υπόθεση Αλεξανδρόπουλου

Ανοίγει εκ νέου στις 3 Απριλίου η πολύκροτη υπόθεση στα Χανιά 

 
Στο εδώλιο του Εφετείου Χανίων θα καθίσουν την Τετάρτη, 3 Απριλίου, οι τρεις καθηγητές που κατηγορούνται για τα παράνομα μεταπτυχιακά στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Οι καθηγητές Κωνσταντίνος Λάβδας, Δημήτρης Κοτρόγιαννος και Μαρία Μενδρινού θα δικαστούν εκ νέου παρά την πρωτόδικη αθώωσή τους, καθώς η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρεθύμνου άσκησε έφεση ζητώντας την τιμωρία τους για παράβαση καθήκοντος και συγκεκριμένα για συναλλαγή με φοιτητικές παρατάξεις (ΔΑΠ-ΠΑΣΠ) και ευνοϊκή μεταχείριση φοιτητών ως προς την ένταξή τους στα μεταπτυχιακά. Οι ίδιοι καθηγητές κατηγορούνται ότι δεν παρέδωσαν ως όφειλαν την αναλυτική λίστα μοριοδότησης στο συνάδελφό τους Στέλιο Αλεξανδρόπουλο.
Η υπόθεση χρονίζει από το 2005 όταν καταγγέλθηκαν οι παρατυπίες στο μεταπτυχιακό και στοίχισε τη ζωή του καταγγέλλοντος καθηγητή, ο οποίος αντί να λάβει τα στοιχεία που ζητούσε παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό του Πανεπιστημίου με το ερώτημα της απόλυσης και τελικώς κατέρρευσε στο γραφείο του προδομένος από την καρδιά του.
 
Παλλήκαρης: Σκευωρία από «γνωστά συμφέροντα»
Στο μεσοδιάστημα από τη λήξη της προηγούμενης δίκης μεσολάβησε ανταλλαγή επιστολών μεταξύ του πρώην πρύτανη Ιωάννη Παλλήκαρη και της Πρωτοβουλίας Ενημέρωσης και Δράσης που έχει συσταθεί στο Ρέθυμνο για την υπόθεση Αλεξανδρόπουλου. Ο κ. Παλλήκαρης, απαντώντας σε ενημερωτικό e-mail που μοιράστηκε στο server του Πανεπιστημίου έκανε λόγο για σκευωρία που έχει στηθεί εις βάρος του από «γνωστά συμφέροντα» και η οποία, όπως λέει, κατέπεσε παταγωδώς με απαλλακτικό βούλευμα του Εφετείου Χανίων. Στην απάντησή τους τα μέλη της Πρωτοβουλίας Ενημέρωσης χαρακτηρίζουν απαξιωτική τη συμπεριφορά του πρώην πρύτανη και τον καλούν να αποκαλύψει ποια είναι τα ισχυρά συμφέροντα που τον αντιμάχονται. Υπενθυμίζεται πως στη δίκη που έγινε στο Ρέθυμνο ο κ. Παλλήκαρης είχε επίσης δικαστεί για παράβαση καθήκοντος σχετικά με την παραπομπή του Αλεξανδρόπουλου στο Πειθαρχικό και αθωώθηκε με τη σύμφωνη γνώμη και της εισαγγελέως της έδρας.
Σε δηλώσεις τους, μετά την αναγγελία της έφεσης οι συνήγοροι των δύο πλευρών είχαν επίσης διασταυρώσει τα ξίφη τους. Από την πλευρά των κατηγορούμενων καθηγητών ο Σταύρος Γεωργίου είχε μιλήσει για «ύποπτη» πρόταση από την πλευρά της εισαγγελέως την οποία χαρακτήρισε «μεροληπτική». Από την πλευρά της πολιτικής αγωγής η Ζωή Κωνσταντοπούλου μίλησε για «χρέος της Δικαιοσύνης να αποδώσει ευθύνες σε μία υπόθεση βοώσας διαφθοράς, διαπλοκής και αδικίας».
 
Μάριος Διονέλλης
Σχόλια

Exit mobile version