Αρχική κοινωνία η άλλη Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη: Στα πέριξ

Θεσσαλονίκη: Στα πέριξ

Αγορά τροφίμων αλληλέγγυου και δίκαιου εμπορίου στο Φάληρο
Παζάρι απευθείας διάθεσης τροφίμων διοργανώνει η Ανοιχτή Συνέλευση Ευζώνων-Φαλήρου-Σχολής Τυφλών. Παραγωγοί, συνεταιρισμοί, ομάδες παραγωγών θα διαθέτουν τρόφιμα καλής ποιότητας, παραγόμενα με φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους σε προσιτές και δίκαιες τιμές. Το Παζάρι θα γίνει την Κυριακή 13 Ιανουαρίου στο παρκάκι δίπλα στην αερογέφυρα στο Φάληρο από τις 10:00 μέχρι τις 14:00 και τη δεύτερη Κυριακή κάθε μήνα. Επόμενες αγορές στις 10 Φεβρουαρίου, 10 Μαρτίου.
«Προστατεύουμε τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, δημιουργούμε άμεσες, ζωντανές σχέσεις μεταξύ γειτόνων, χτίζουμε σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ παραγωγών και καταναλωτών» αναφέρει η Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων καλώντας τον κόσμο στην Αγορά τροφίμων αλληλέγγυου και δίκαιου εμπορίου.

Συζήτηση πάνω σε «3 και 1 κείμενα»
Το βιβλίο του επ. καθηγητή στην Πολυτεχνική σχολή του ΑΠΘ Δημήτρη Κωτσάκη με τίτλο «3 και 1 κείμενα» παρουσιάζεται το Σάββατο 12 Ιανουαρίου, στις 19:00, στο συνεδριακό κέντρο
της ΕΣΗΕΜ-Θ (Στρατηγού Καλλάρη 5).
Ομιλητές θα είναι ο επ. καθηγητής στο τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του ΠΑΜΑΚ, Δημήτρης Σταματόπουλος, ο δοκιμιογράφος, συντονιστής του Κέντρου Διαπολιτισμικών Σπουδών Φώτης Τερζάκης και ο συγγραφέας του βιβλίου.

Σχόλια

Exit mobile version