Ο Τζον Χόλογουεϊ και ο Ντομένικο Λοζούρντο στο Resistance Festival 2010.

Στις 18, 19 και 20 Ιουνίου, στη Γεωπονική, ανοίγει τις πύλες τους για 3η χρονιά το Resistance Festival. Με την Ελλάδα να βρίσκεται στο επίκεντρο της κρίσης, το Resistance Festival διοργανώνει σημαντικές συναντήσεις, συζητήσεις, εκδηλώσεις με τη συμμετοχή διανοούμενων, κινημάτων, μετώπων από την Ευρώπη και όλο τον κόσμο.

 

Κεντρικό σύνθημα του Φεστιβάλ το «υπάρχει άλλος δρόμος». Για την Ελλάδα, για την Ευρώπη, για όλο τον κόσμο. Απέναντι στην κρίση και τη χρεοκοπία του συστήματος, υπάρχει άλλη προοπτική. Αυτό υπογραμμίζουν σημαντικές και ενδιαφέρουσες παρουσίες:

Ένας από τους γνωστότερους διανοούμενους παγκοσμίως, ο Τζον Χόλογουεϊ, θα είναι κεντρικός ομιλητής του φεστιβάλ και θα μιλήσει για την καπιταλιστική κρίση. Ο Ντομένικο Λοζούρντο, καθηγητής Φιλοσοφίας στην Ιταλία, θα μιλήσει για τον ιμπεριαλισμό και την αυτοκρατορία.

Εκπρόσωπος από την Αργεντινή, θα μιλήσει για τη χρεοκοπία και την εξέγερση στη Λατινοαμερικάνικη χώρα, παράδειγμα που συζητιέται . Εκπρόσωπος από την Ισλανδία, θα παρουσιάσει την εμπειρία από το δημοψήφισμα που ενέπνευσε και τους ελληνικούς αγώνες. Σε τραπέζι για την ευρωπαϊκή αριστερά θα καθίσουν εκπρόσωποι από το Αριστερό Κόμμα της Γερμανίας, από το Μπλόκο της Αριστεράς της Πορτογαλίας, από το Κόκκινο της Νορβηγίας.

Επιπλέον, θα διοργανωθεί συζήτηση για την ελληνική αριστερά και τις προοπτικές της.

Στο περιθώριο του Resistance Festival θα υπάρξουν θεατρικά δρώμενα και εκθέσεις, αλλά και φεστιβάλ σκίτσου με τη συμμετοχή του συνεργάτη του Δρόμου, βραζιλιάνου Latuff.

Στο καλλιτεχνικό μέρος, όπως κάθε χρόνο, θα διοργανωθούν μεγάλες συναυλίες με την συμμετοχή των Dub Pistols, των Χαΐνηδων και των Transglobal Undergound.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!