Αρχική περίπτερο ιδεών Ραβίνος Yisroel Dovid Weiss: Οι Σιωνιστές μετατρέπουν τη θρησκεία σε εθνικισμό

Ραβίνος Yisroel Dovid Weiss: Οι Σιωνιστές μετατρέπουν τη θρησκεία σε εθνικισμό

 Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι μια σημαντική μερίδα των Εβραίων όχι μόνο δεν αναγνωρίζει το κράτος του Ισραήλ, αλλά θεωρεί και τους σιωνιστές εγκληματίες, μη Εβραίους, που αλλοίωσαν και προσάρμοσαν τον εβραϊσμό στα μέτρα και τις επιδιώξεις τους προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα πολιτικά και οικονομικά τους συμφέροντα.
Ένας από τους πλέον διακεκριμένους Εβραίους, ο Ραβίνος Yisroel Dovid Weiss, εκπρόσωπος της ορθόδοξης εβραϊκής τάσης Neturei Karta, εξηγεί τη διαφορά ανάμεσα στο Σιωνισμό και τον Ιουδαϊσμό.(απομαγνητοφώνηση-μετάφραση από το TRT WORLD)

Δεν είναι μόνο δικά μου τα συναισθήματα, είναι τα συναισθήματα των Εβραίων σε όλο τον κόσμο που είναι πιστοί στη θρησκεία μας, τον εβραϊσμό των τριών χιλιάδων χρόνων. Πονάμε, υποφέρουμε με τον λαό της Γάζας πέρα από λόγια για αυτό που του συμβαίνει, δεν υπάρχει τρόπος να το εκφράσουμε στην απογοήτευσή μας, γιατί η διπλή Νάκμπα (Καταστροφή) έχει γίνει στο όνομα της θρησκείας μας τριών χιλιάδων ετών από ένα κίνημα που είναι εδώ και εκατό περίπου χρόνια ένα πολιτικό εθνικιστικό κίνημα μη θρησκευόμενων Εβραίων. Σιωνιστές, οι οποίοι προσπαθούν να μετατρέψουν τη θρησκεία μου σε εθνικισμό και να χρησιμοποιήσουν τη θρησκεία της υποταγής στον θεό για να καλύψουν τη δημιουργία ενός κράτους που κατέχει έναν άλλο λαό, φιμώνοντας ως αντισημίτη όποιον θέλει να μιλήσει. Αυτό είναι αποτρόπαιο, δεν είναι καθόλου αληθινό∙ η θρησκεία μου είναι να υπηρετώ τον θεό, η θρησκεία μου δεν είναι να σκοτώνω και να κλέβω, δεν είναι να καταλαμβάνω γη και δεν πρέπει καν να έχουμε κράτος από την καταστροφή του ναού πριν από δύο χιλιάδες χρόνια. Οι Εβραίοι κράτησαν αυτή την πεποίθηση για δύο χιλιάδες χρόνια αυστηρά και ζήσαμε με τους μουσουλμανικούς λαούς ειρηνικά, ζήσαμε σε κάθε αραβική και μουσουλμανική χώρα με ειρήνη και αρμονία. Δεν έχει καμία σχέση με θρησκευτική σύγκρουση αυτό που συμβαίνει εδώ.

Για εκείνους που βρίσκονται στην εξουσία

Τους θεωρούμε αμαρτωλούς, εγκληματίες, χρησιμοποιούν κακόβουλα την εβραϊκή θρησκεία, εντελώς ανήθικα, λανθασμένα, γιατί ο εβραϊσμός είναι να τηρούμε την Τορά, να υπηρετούμε τον θεό, όπως κάναμε για εκατοντάδες χρόνια. Το να καταλάβουμε γη, να κλέψουμε, να δημιουργήσουμε ένα κράτος είναι ρητά απαγορευμένο σύμφωνα με την Τορά. Όλοι οι ραβίνοι στον κόσμο, εδώ και εκατό χρόνια, μίλησαν με κάθε τρόπο και με κάθε ύφος και δήλωσαν ότι ο Σιωνισμός είναι αμαρτωλός, είναι εγκληματικός και είναι εντελώς απαράδεκτος σύμφωνα με τη θρησκεία μας. Απευθυνόμενοι [οι ραβίνοι] στον ΟΗΕ δήλωσαν «Θέλουμε να εκφράσουμε την οριστική μας αντίθεση για ένα εβραϊκό κράτος σε οποιοδήποτε μέρος της Παλαιστίνης…».

[…] Ο Σιωνισμός δεν έχει καμία σχέση με τον Ιουδαϊσμό, χρησιμοποίησαν το αστέρι του Δαβίδ, χρησιμοποίησαν όλα τα προπλάσματα της θρησκείας μας.

Εβραίοι, Μουσουλμάνοι, Χριστιανοί

[…] Είμαστε πολύ ευγνώμονες στους ηγέτες του κόσμου που βοηθούν τους Εβραίους. Οι παππούδες μου σκοτώθηκαν στο Άουσβιτς, ο πατέρας μου γλίτωσε από τους Ναζί όταν πήγαν στην Ουγγαρία και εκτιμούμε όταν οι άνθρωποι μας κάνουν καλό, αλλά η υποστήριξη του κράτους του Ισραήλ προκαλεί μόνο αιματοχυσία των Παλαιστινίων και των Εβραίων. 75 χρόνια θανάτου και πόνου! Ζούσαμε μαζί, Εβραίοι και Μουσουλμάνοι και Χριστιανοί στην Παλαιστίνη και σε όλο τον μουσουλμανικό κόσμο, αρμονικά! Τι άλλαξε; Το μόνο που άλλαξε είναι η εισαγωγή αυτού του πολιτικού υποκατάστατου του Ιουδαϊσμού που ονομάζεται Σιωνισμός! Αυτοί δημιούργησαν αυτό το τέλμα, αυτοί είναι η αιτία των ατελείωτων ποταμών αίματος τόσο για τους Εβραίους όσο και για τους μουσουλμάνους και του μίσους για τους Εβραίους σε όλο τον κόσμο. Αυτοί είναι η προσωποποίηση του αντισημιτισμού για τον οποίο κατηγορούν τους άλλους…

Ευχαριστίες στους φοιτητές των αμερικάνικων πανεπιστημίων για τη συμπαράστασή τους…

Οι Σιωνιστές χρησιμοποιούν το θέμα του Ολοκαυτώματος προς όφελός τους. Αυτός είναι ένας κρίκος σε μια αλυσίδα που χρησιμοποιούν συνεχώς από τη δημιουργία του κράτους. Χρησιμοποιούν το γεγονός ότι η ενοχή του κόσμου αποσιωπήθηκε όταν δολοφονήθηκαν οι παππούδες μου και οι άνθρωποι αισθάνονται ενοχές και θέλουν να υποστηρίξουν τον εβραϊκό λαό, αλλά αυτό που έχει συμβεί δεν είναι μόνο καλό, είναι και ο μεγαλύτερος καρκίνος για τον εβραϊκό λαό, γιατί έχουμε αποξενωθεί από όλους τους άλλους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Όλες οι εβραϊκές κοινότητες που ζούσαν στο Ιράκ, την Τυνησία και την Αίγυπτο, έχουν εξαφανιστεί! Πού πήγαν; Εξαφανίστηκαν εξαιτίας του Σιωνισμού. Και αυτοί που ζούσαν στους Αγίους Τόπους παρερμήνευσαν εντελώς τι σημαίνει να είσαι Εβραίος. Εβραίος σημαίνει να υπηρετείς τον θεό. […]Πώς μπορείς να πετάς τους νόμους του θεού και μετά να ισχυρίζεσαι ότι κάνεις το θέλημα του θεού! Είναι το θέλημα του θεού όταν δολοφονείς δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους;

Δεν μπορούμε να παραμείνουμε σιωπηλοί σε αυτό που συμβαίνει στους ανθρώπους της Γάζας. Εμείς δεν κουβαλάμε ποτέ όπλα, δεν κουβαλάμε ποτέ μαχαίρια στις κοινότητές μας. Αγόρια και κορίτσια συλλαμβάνονται επειδή αρνούνται να υπηρετήσουν στο στρατό. Εδώ και 75 χρόνια, ξυλοκοπούνται από την αστυνομία, παιδιά, ηλικιωμένοι, επειδή απλά στέκονται στο δρόμο στην Ιερουσαλήμ και λένε ότι αυτό είναι απαράδεκτο, ότι η Κατοχή δεν είναι Ιουδαϊσμός. Κι αυτοί, οι Σιωνιστές, συμπεριφέρονται βάναυσα, στέλνουν το στρατό. Αν αυτό συνέβαινε στην Τουρκία ή στις ΗΠΑ θα φώναζαν ότι αυτό είναι αντισημιτισμός! Κι όμως το κάνουν ατιμώρητα. Πώς γίνεται αυτό;

Η απάντηση στη σύγκρουση

Πρέπει να είμαστε πολύ σαφείς. Για να συνταγογραφήσει ένας γιατρός ένα φάρμακο, πρέπει να διαγνώσει την ασθένεια. Αν δεν διαγνώσει την ασθένεια, θα του γίνει μήνυση για εγκληματική αμέλεια. Η ασθένεια εδώ δεν είναι η διαφορά θρησκείας μεταξύ Εβραίων και Μουσουλμάνων. Η ιστορία το βεβαιώνει, όποιος είναι μεγαλύτερος από 75 ετών θα θυμάται πως ζούσαμε μαζί αρμονικά. Επομένως, δεν έχει να κάνει με τις διακριτές διαφορετικές θρησκείες. Ζούμε μαζί και ασκούμε μια διαφορετική θρησκεία. Το θέμα είναι η υιοθέτηση ενός πολιτικού κινήματος που ήρθε από την Ευρώπη στις πλάτες της πλειοψηφίας των μουσουλμάνων∙ δεύτερη κοινότητα ήταν οι χριστιανοί και τρίτη οι εβραίοι. Και οι τρεις δεν ήθελαν αυτό το νέο είδος Ιουδαϊσμού που ονομάζεται Σιωνισμός.

Για να καταλήξουμε σε μια λύση, ο κόσμος πρέπει πρώτα να συνειδητοποιήσει τη ματαιότητα του να ψάχνει για λύση θεωρώντας ότι το πρόβλημα είναι δύο θρησκείες που μάχονται μεταξύ τους. Οι θρησκείες μπορούν να τα βρουν μεταξύ τους. Πρέπει να καταλάβουν ότι ο Σιωνισμός είναι το πρόβλημα. Αν καταλάβετε την αρρώστια, το πιο πρακτικό και λογικό πράγμα είναι να καταργηθεί, όπως ακριβώς καταργήθηκε το απαρτχάιντ. Το πρόβλημα δεν ήταν μεταξύ μαύρων και λευκών, ήταν με την αντίληψη ότι οι μαύροι είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας και ότι πρέπει να καταπιέζονται. Το ίδιο πράγμα συμβαίνει και εδώ.

Αν αφαιρέσετε την καταπίεση του παλαιστινιακού λαού, αν αφαιρέσετε αυτό το εγωιστικό πολιτικό παιχνίδι, ότι θέλουν να καταλάβουν τη γη, τότε μπορούμε να ζήσουμε μαζί, Εβραίοι και Μουσουλμάνοι.

Ποιο είναι το πρόβλημα που εμποδίζει τη συνύπαρξη; Είναι απλά η εφαρμογή μιας βίαιης κατοχής ενός κινήματος που αυτοαποκαλείται εβραϊκό! Αν το αφαιρέσουμε αυτό, μπορούμε να έχουμε έναν ωραίο Ιουδαϊσμό που είχαμε χιλιάδες χρόνια, ασκώντας σωστά τη θρησκεία μας και ζώντας μαζί με τους μουσουλμάνους που μας αγαπούν. Ζούσαμε μαζί και μας προστάτευαν. Και εμείς οι Εβραίοι αισθανόμαστε ευγνωμοσύνη. Ήταν οι μουσουλμανικές χώρες που μας έδωσαν πατρίδα…

Σχόλια

Exit mobile version