Με 11 ακτιβιστές από την Ιρλανδία και τη Μαλαισία και ανθρωπιστική βοήθεια 1.200 τόνων, το ιρλανδικό φορτηγό «Rachel Corrie», το οποίο δεν πρόλαβε να ενσωματωθεί στην αποστολή, συνεχίζει το ταξίδι του προς τη Γάζα, παρά τις ισραηλινές απειλές και με την κάλυψη της ιρλανδικής κυβέρνησης.

Η απαίτηση της ισραηλινής κυβέρνησης να παραδοθεί το φορτίο σε ισραηλινό ή αιγυπτιακό λιμάνι, προκειμένου να μεταφερθεί στη Γάζα, δε γίνεται δεκτή από το «Rachel Corrie», καθώς η αποστολή αφενός δεν εμπιστεύεται το Ισραήλ και αφετέρου θεωρεί σημαντικό να σπάσει ο αποκλεισμός της Γάζας.
«Το χρωστάμε στους φίλους μας που δολοφονήθηκαν. Θέλουμε να αποδείξουμε ότι η θυσία τους δεν ήταν μάταιη», δηλώνουν οι ακτιβιστές που επιβαίνουν στο πλοίο, το οποίο αναμένεται να προσεγγίσει τη Γάζα το Σάββατο, συνοδευόμενο πιθανόν και από το «Challenger ΙI» που λόγω σαμποτάζ δεν μπόρεσε να ακολουθήσει την αρχική αποστολή.

Σημείωση του “Δρόμου”: Μετά την έντυπη κυκλοφορία της εφημερίδας μας, ξημερώματα Σαββάτου 5 Ιουνίου, το Ρέιτσελ Κόρι δέχτηκε και αυτό “ρεσάλτο” από τον ισραηλινό στρατό.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!