Στις 5 Απριλίου συμπληρώνονται 12 χρόνια από το «ατύχημα» της Φουκουσίμα, του πυρηνικού εργοστασίου που κατασκευάστηκε με το μικρότερο δυνατό κόστος (οι «ειδικοί» έλεγαν ότι είναι «απίθανος» ένας σεισμός κλίμακας 9 – σαν αυτόν ακριβώς που συνέβη και προκάλεσε το τσουνάμι της καταστροφής…).

Δώδεκα χρόνια μετά, το πρόβλημα κάθε άλλο παρά έχει λυθεί: μεταξύ άλλων, δεν ξέρουν πώς να αντιμετωπίσουν τη συνεχή διαρροή υδάτων μολυσμένων με ραδιενέργεια από τον κατεστραμμένο αντιδραστήρα. Τα συλλέγουν, τα «καθαρίζουν», αλλά δεν έχουν πια πού να τα βάλουν. Επιπλέον, οι δεξαμενές διαρκώς διαβρώνονται παρόλο που τα ύδατα έχουν «καθαριστεί».

Έτσι η κυβέρνηση της Ιαπωνίας αποφάσισε να τα χύσει στον Ειρηνικό ωκεανό! Αγνοώντας φυσικά τις διαμαρτυρίες της Κίνας, της Νότιας Κορέας και των μικρών νησιωτικών κρατών του Ειρηνικού. Διότι τα ύδατα της Φουκουσίμα είναι ακόμα μολυσμένα με άνθρακα-14 (ημιζωή 5.730 έτη: μέσω της τροφικής αλυσίδας καταστρέφει το DNA και προκαλεί μεταλλάξεις), στρόντιο-90 (ημιζωή 28,8 έτη: προκαλεί λευχαιμίες και καρκίνο των οστών), ιωδίνη-129 (ημιζωή 5.700.000 έτη: προκαλεί καρκίνο του θυρεοειδούς) κ.ο.κ.

Αλλά για να λένε οι Ιάπωνες «ειδικοί» ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, κάτι θα ξέρουν. Άλλωστε είναι αποδεδειγμένα εύστοχοι στις εκτιμήσεις τους…

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!