Αρχική πολιτική Πυρηνικά ψεύτες

Πυρηνικά ψεύτες

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Τα Νέα πριν λίγες μέρες που έκανε λόγο για «πυρηνικό ριφιφί» στο ΑΠΘ, με βάση το οποίο δήθεν δικαιολογούνται οι 49 συλλήψεις φοιτητών στη σχολή Θετικών Επιστημών, έπειτα από εισβολή της αστυνομίας στον χώρο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα «γνωστοί-άγνωστοι» επιχείρησαν να κάνουν ριφιφί ώστε να εισέλθουν σε χώρο που βρίσκονταν παλιότερα υπό κατάληψη και έχει εκκενωθεί εδώ και 24 μήνες, μάλιστα στην προσπάθειά τους αυτή υποστηρίζεται ότι κατέστρεψαν το ένα από τα δύο συστήματα θωράκισης, κινδύνευσε εξοπλισμός αξίας 6 εκατομμυρίων ευρώ και βέβαια φτάσαμε μια ανάσα πριν από το πυρηνικό ατύχημα!

Η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Στον χώρο υπήρχε μια φοιτητική εκδήλωση και για αυτό έγινε η έφοδος της αστυνομίας, οι δε συλλήψεις έγιναν χωρίς καμία αντίσταση, ενώ οι φοιτητές αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς ακόμη να μάθουν για ποιο λόγο έγινε η επιχείρηση. Όσο για το «ριφιφί» πρόκειται για αναφορά σε περιστατικό που είχε γίνει προ μηνών, όπου και πάλι δεν κινδύνευσε ο εν λόγω χώρος ποτέ, το δε σύστημα θωράκισης που είχε καταστραφεί είναι ένα λουκέτο. Το αβάσιμο της είδησης επιβεβαιώθηκε τόσο από τις πρυτανικές αρχές όσο και από τον ίδιο τον υπουργό μόλις το θέμα άρχισε να παίρνει αρνητικές διαστάσεις.

Ενώ όμως η είδηση για το ριφιφί αγγίζει τα όρια του τραγελαφικού, οι συλλήψεις των φοιτητών είναι πραγματικές και εξαιρετικά ανησυχητικές. Η έφοδος της ΕΛ.ΑΣ σε εκδήλωση με μουσική και φαγητό στον εξωτερικό χώρο της σχολής, δεν είναι καθόλου τυχαία. Αντίθετα, συμπίπτει με μια σειρά από παρόμοιες εφόδους όπου δήθεν ανακαλύπτονται «όπλα» όπως άδεια μπουκάλια μπύρας ή καδρόνια τα οποία συνήθως συμπληρώνονται από αστυνομικό εξοπλισμό όπως χειροβομβίδες κρότου λάμψης –άραγε πως βρέθηκαν εκεί και τι έχει να πει η ΕΛ.ΑΣ για αυτό– ή και απλούς πυροσβεστήρες.

Επί της ουσίας, πρόκειται για μια απόπειρα συκοφάντησης των φοιτητών και ειδικά όσων συμμετέχουν σε εκδηλώσεις αντίστασης στο νομοσχέδιο για την ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Παρότι το νομοσχέδιο τελικά ψηφίστηκε στην βουλή η πρόσφατη σύγκρουση της κυβέρνησης με την εκπαιδευτική κοινότητα, οι αγροτικές κινητοποιήσεις και βέβαια η συγκάλυψη της υπόθεσης των Τεμπών και η εξοργιστική πορεία της υπόθεσης της 12χρονης στον Κολωνό έχουν δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβερνητική εικόνα.

Φαίνεται λοιπόν, πως το κακοστημένο ψέμα περί ριφιφί που σκαρφίστηκαν «αστυνομικές πηγές», είχε ως σκοπό να παρέχει ένα πέπλο νομιμοποίησης στις παρεμβάσεις της ΕΛ.ΑΣ που επιχειρούν δια της καταστολής να διαλύσουν κάθε αντίσταση. Όμως οι αρμόδιοι την πάτησαν, αφού τα τσακάλια τους το ξεχείλωσαν και αναγκάστηκαν να το μαζέψουν πριν γυρίσει μπούμερανγκ.

Σχόλια

Exit mobile version