Αρχική αρχείο στηλών a cappella Ποιος κοροϊδεύει ποιον;

Ποιος κοροϊδεύει ποιον;

Ρώτησα προχθές έναν οδηγό τρόλεϊ να μου πει τη γνώμη του για το πώς του φάνηκαν οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις με την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του, με την αποχώρηση από την κυβερνητική πλειοψηφία του Πάνου Καμμένου, τις μεταπηδήσεις από κόμμα σε κόμμα διαφόρων εθνοσωτήρων κτλ, κτλ, κτλ.

Μου απάντησε πως σταμάτησε να παρακολουθεί τα πολιτικά δρώμενα, καθότι και απογοητεύεται και τσαντίζεται και θυμώνει και πρόσθεσε πως δεν τον ενδιαφέρει η ονομασία της πΓΔΜ, όταν οι νέοι δεν έχουν δουλειά και φεύγουν κατά χιλιάδες στο εξωτερικό κι όταν οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να ζήσουν με τους πενιχρούς μισθούς του.

Παρακολουθήσαμε την εβδομάδα που πέρασε ένα πολιτικό τραγέλαφο με παραιτήσεις, μεταπηδήσεις, δηλώσεις, παραδηλώσεις χωρίς ουσία παρά μόνο α-νοησία προκειμένου να πεισθεί το popolo πως οι πρώην κυβερνητικοί εταίροι Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος, λίγο πριν το ημερολογιακό τέλος της συνεργασίας τους, βρήκαν κάτι για να χωρίσουν!

Τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Και πρέπει να το πιστέψουμε.

Πρέπει να πιστέψουμε δηλαδή ότι ο κ. Καμμένος όλο το χρονικό διάστημα που γίνονταν οι διαπραγματεύσεις για την ονομασία της γείτονος δεν ήξερε, δεν άκουγε τίποτα και ήρθε η ώρα πριν το τελικό βήμα της ψήφισης της Συμφωνίας και από τον ελληνική Βουλή, προκειμένου να εκφράσει τη διαφωνία του αφήνοντας ή καλύτερα σπάζοντας την… καρέκλα του (δική του δήλωση κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε την περασμένη Κυριακή).

Ο δε, Αλέξης Τσίπρας σε ένα εξαιρετικό δείγμα… πολιτικού πολιτισμού μας γνωστοποίησε πως «η άποψη του κ. Καμμένου κατά της σύνθετης ονομασίας είναι μια άποψη με την οποία διαφωνεί αλλά τη σέβεται γιατί έχει μια καθαρότητα» (δική του δήλωση κατά τη συζήτηση στη Βουλή την περασμένη Τρίτη).

Ποιος κοροϊδεύει ποιον;

Λίγο πριν τις εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος χώρισαν τα τσανάκια τους όχι γιατί η κοινωνία εξακολουθεί να τα βγάζει πέρα δύσκολα ακόμα και στη… μεταμνημονιακή εποχή, αλλά για επικοινωνιακούς λόγους.

Ο πρωθυπουργός κάνει ήδη το άνοιγμά του στον κεντροαριστερό χώρο απαλλαγμένος από το ακραιφνές δεξιό κυβερνητικό βαρίδι –έκανε κάλεσμα συστράτευσης των προοδευτικών δυνάμεων το βράδυ της περασμένης Κυριακής, λίγες ώρες μετά το πολιτικό διαζύγιο με τον κ. Καμμένο– και ο πρόεδρος των εναπομεινάντων ΑΝΕΛ επαναπροσδιορίζει το αφήγημα που πλασάρει στην εκλογική πελατεία του.

Ταυτόχρονα, αν βάλουμε στο πλάνο της κριτικής και τη Ν.Δ., η ηγεσία της οποίας off the record συμφωνεί με τη σύνθετη ονομασία για την πΓΔΜ αλλά αποφάσισε να ενδυθεί το προσωπείο του Μακεδονομάχου για να κερδίσει ψήφους, τότε μπορούμε να καταλάβουμε την αποστροφή του οδηγού τρόλεϊ στο υπάρχον (ή στο εν δυνάμει) κυβερνητικό προσωπικό.

Σχόλια

Exit mobile version