Αρχική κοινωνία εργασία Παρατυπίες σε διαγωνισμό για ανέργους στα Ιόνια

Παρατυπίες σε διαγωνισμό για ανέργους στα Ιόνια

Πλήθος παρατυπιών σημειώθηκαν σε διαγωνισμό για πρόσληψη ανέρφων στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, σύμφωνα με τις αιτιάσεις του βουλευτή Ζακύνθου, Στ. Κοντονή.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κατέθεσε ερώτηση για τη νομιμότητα του διαγωνισμού για την πρόσληψη 120 ανέργων στο πλαίσιο υλοποίησης των «Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων».
Όπως αναφέρεται στην ερώτηση, κατά τη διεξαγωγή του διαγωνισμού παρατηρήθηκαν σημαντικές παρανομίες, όπως: η ανακοίνωση ήταν χωρίς ημερομηνία, μοιράστηκε επιλεκτικά και δεν δημοσιεύτηκε στο Διαδίκτυο, η κατάθεση των δικαιολογητικών άρχισε πριν από την επίσημη ανακοίνωση χωρίς να δίνεται αριθμός πρωτοκόλλου, τα αποτελέσματα δόθηκαν επιλεκτικά σε γνωστούς, αρκετοί διαγωνιζόμενοι έλαβαν περισσότερα μόρια από αυτά που τους αναλογούσαν, στον πίνακα επιτυχόντων αναρτήθηκαν μόνο τα ονόματα και όχι και τα αντίστοιχα μόρια κ.λπ.
Ο βουλευτής διαπιστώνει ότι ο διαγωνισμός διεξήχθη παράτυπα και με τρόπο που προσβάλλει τα δικαιώματα των ανέργων, προς «εξυπηρέτηση» προεπιλεγέντων υποψηφίων.

 

Σχόλια

Exit mobile version