Αρχική πολιτισμός Παραμύθια και μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη

Παραμύθια και μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη

Ξεκίνησε το Σάββατο και θα διαρκέσει μέχρι τις 7 Αυγούστου το 6ο Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας και την ευρύτερη περιοχή του (Άνω και Κάτω Γατζέα, Αγία Τριάδα).

Ανάμεσα στα καλντερίμια και τα λιόδεντρα ο Κένταυρος ξετυλίγει το κουβάρι των παραμυθιών της προφορικής παράδοσης. Μουσεία, παλιά παντοπωλεία, ξωκλήσια, πλατείες, σιδηροδρομικοί σταθμοί, αυλές παραδοσιακών ξενώνων και οικιών καθώς και αυλόγυροι εκκλησιών, φιλοξενούν ιστορίες παλιές, λαϊκά παραμύθια, Ομηρικά Έπη, μύθους, συναξάρια και μυθολογίες του κόσμου παρέα με αφηγήματα του κινηματογράφου, πραγματικές ιστορίες και μουσικές συμπράξεις.

Λέσχες Αφήγησης, Έλληνες και ξένοι παραμυθάδες και μουσικοί συναντούν τα μαθήματα του Θερινού Σχολείου Παραμυθιών με εισηγήσεις των ειδικών ερευνητών και πανεπιστημιακών, ενώ εργαστήρια για την τέχνη της αφήγησης φιλοξενούνται μαζί με παράλληλες καλλιτεχνικές εκθέσεις δημιουργών. Ολόκληρο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο: paramythiakaimythoitoukentavrou.blogspot.com

Σχόλια

Exit mobile version