Όσα θάφτηκαν τ.2

23 Νοεμβρίου 2009: Πυρηνικό ατύχημα στην Πενσιλβάνια

 Ατύχημα στο πυρηνικό εργοστάσιο Θρι Μάιλ Άιλαντ, στην Πενσιλβάνια, εξαιτίας διαρροής ραδιενέργειας η οποία μόλυνε ομάδα εργαζομένων.
Οι αρχές χαρακτηρίζουν το ατύχημα ως «απροσδόκητη έκθεση», η οποία είχε ως αποτέλεσμα περίπου 150 εργαζόμενοι να υποχρεωθούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Ο σταθμός διοικείται από την εταιρία παραγωγής ηλεκτρικού Exelon.
Στο Θρι Μάιλ Άιλαντ είχε σημειωθεί μεγάλο πυρηνικό ατύχημα το 1979, όταν ο πυρήνας του σταθμού κυριολεκτικά έλιωσε.

 

 23 Ιανουαρίου 2010: Πυρηνικό ατύχημα με διαρροή ραδιενεργού υλικού στη Γερμανία
 «Το ατύχημα συνέβη στο Γκρονάου, στη Βόρεια Ρηνανία / Βεστφαλία», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρίας, η οποία ασχολείται με τον εμπλουτισμό ουρανίου που προορίζεται για τους πυρηνικούς σταθμούς.
 Η διαρροή παρουσιάστηκε στο τμήμα προετοιμασίας των δοχείων αποθήκευσης του εργοστασίου, το οποίο λειτουργεί από το 1985.
 Οι μετρήσεις ραδιενέργειας έδειξαν ότι «δεν υπάρχει κίνδυνος για τον πληθυσμό» στην περιοχή γύρω από το εργοστάσιο, διαβεβαιώνει η ανακοίνωση της Urenco, η οποία διεξάγει έρευνα για τον προσδιορισμό των αιτιών του ατυχήματος.
 Η Οργάνωση για την προστασία του περιβάλλοντος, BBU, ζήτησε το άμεσο κλείσιμο του εργοστασίου, θεωρώντας ότι το ατύχημα του Γκρονάου θυμίζει έντονα τα περιστατικά που συνέβησαν, διαδοχικά, σε μία άλλη πυρηνική μονάδα στο Χανάου η οποία, τελικά, διέκοψε τη λειτουργία της.

 

7 Φεβρουαρίου 2010: Μεγάλη έκρηξη σε εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας στο Κονέκτικατ (ΗΠΑ)
 Η έκρηξη σημειώθηκε στο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας Κλιν Ένερτζι, ισχύος 620 Μεγαβάτ, το οποίο λειτουργεί με φυσικό αέριο. Αποτέλεσμα, πέντε νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες.
Η έκρηξη έγινε αισθητή στις γειτονικές πόλεις και ο μαύρος καπνός που υψώθηκε στον ουρανό ήταν ορατός από απόσταση πολλών χιλιομέτρων.

 

Να ανησυχούμε ή να κοιμόμαστε ήσυχοι και μακάριοι…
Σχόλια

Exit mobile version