• Ο Μακρόν αντικατέστησε την μέχρι πρόσφατα πρωθυπουργό Ελιζαμπέτ Μπορν (που ήταν τόσο δημοφιλής ώστε καμπόσοι Γάλλοι κουβαλούσαν σε διαδηλώσεις ομοιώματα του κεφαλιού της παλουκωμένου σε κοντάρια!) με τον φέρελπι νέο Γκαμπριέλ Ατάλ.
  • Ο οποίος στη σύντομη καριέρα του έχει παράξει μια τρύπα στο νερό, όμως τώρα απολαμβάνει –όπως συνέβη και με τον Μακρόν όταν η τραπεζοκρατία αποφάσισε να τον επιβάλει ως «ηγέτη» της Γαλλίας– της λατρείας των ΜΜΕ.
  • Διαλέγετε και παίρνετε: «Νεαρό παιδί-θαύμα» (Europe 1), «Εκθαμβωτική καριέρα» (BFMTV), «Ακαταμάχητος» (Le Point), «Όπλο ενάντια στην ακροδεξιά» (LTD), «Ο νέος άγγελος Γαβριήλ της πολιτικής» (JDD), «Μια μικρή επανάσταση» (Le Monde).
  • Να δούμε πόσο θα πάρει για να κουβαλούν οι απηυδισμένοι Γάλλοι κι αυτουνού το κεφάλι παλουκωμένο – διότι η πολύπλευρη κρίση διαρκείας, και το μίσος της πλειοψηφίας ενάντια στη μακρονική ελίτ, δεν ξεπερνιούνται με επικοινωνιακά κολπάκια.
  • Έχει κι ο Πούτιν τα δικά του προβλήματα, αλλά είναι άλλης φύσης από αυτά του Γάλλου ομολόγου του. Σε ό,τι αφορά τη δημοφιλία του, παραμένει ισχυρή: «Οι Ρώσοι εξακολουθούν να εγκρίνουν τον Πούτιν» διαπιστώνει με πικρία ο Έλιοτ Ντέιβις στο US News.
  • Και παραθέτει μια πρόσφατη δημοσκόπηση του NORC/Πανεπιστήμιο του Σικάγο, στην οποία το 66% δηλώνει ότι το πιθανότερο είναι να ψηφίσει Πούτιν στις επικείμενες εκλογές, έναντι 14% που δηλώνει ότι πιθανότερο είναι να ψηφίσει άλλον υποψήφιο.
  • Για τη δημοφιλία του παρά τον πόλεμο, ο Πούτιν θα πρέπει να ευχαριστήσει τη… Δύση: το 62% των Ρώσων θεωρεί ότι η χώρα τους αντιμετωπίζει «άδικη συμπεριφορά» (έναντι 7% που θεωρεί ότι υπάρχει «δίκαιη αντιμετώπιση» της Ρωσίας). Και το 64% πιστεύει ότι ο πόλεμος είναι «αντιπαράθεση πολιτισμών» μεταξύ Ρωσίας και Δύσης…
  • Ο στρατηγός Μίκαελ Μπιντέν, επικεφαλής των σουηδικών ενόπλων δυνάμεων, δήλωσε ότι «όλοι οι Σουηδοί πρέπει να σκεφτούν τις ευθύνες τους και να προετοιμαστούν για το ενδεχόμενο πολέμου». ΝΑΤΟ πετιέται από ξαρχής κι αντριεύει και θεριεύει…
  • Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, πρώην πρωθυπουργός και νυν αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, δήλωσε πως «ενδεχόμενη απόπειρα της Ουκρανίας να πλήξει τους εκτοξευτές πυραύλων της Ρωσίας θα μπορούσε να προκαλέσει πυρηνική απάντηση». Καλός κι αυτός.
  • Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ δήλωσε ότι «η Γραμματεία του ΟΗΕ απέτυχε να δείξει οποιαδήποτε σαφή αντίδραση στην ουκρανική τρομοκρατική επίθεση στο Μπέλγκοροντ» (όπου σκοτώθηκαν 25 άμαχοι).
  • Έπειτα επιτέθηκε στην Τσεχία, καθώς στην επίθεση χρησιμοποιήθηκαν τσεχικοί πύραυλοι: «Αυτή η χώρα δεν τόλμησε να εμφανιστεί στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Της είναι πιο εύκολο να κρύβεται κάτω από την ποδιά του ΝΑΤΟ»…
Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!