Αρχική περίπτερο ιδεών Όχι στους εθνικούς εργολάβους κηδειών!

Όχι στους εθνικούς εργολάβους κηδειών!

Η κρίση ήταν φανερή και στην εθνική οδό. Παραμονές Χριστουγέννων, ο δρόμος άδειος. Ευτυχώς για μας, βέβαια, γιατί το να οδηγείς στην Αθηνών-Πατρών είναι πιο επικίνδυνο από το να κάνεις ράφτινγκ στον Αμαζόνιο με πιράνχας τριγύρω! Καταλαβαίνεις δε, πόσο έχει αλλοτριωθεί ο μέσος Έλληνας πολίτης που όλα τα δέχεται σαν φυσιολογικά. Τίποτα επί της ουσίας δεν τον εξεγείρει, τίποτα δεν τον θυμώνει.

Πώς ο πολίτης, από τον πλούσιο ώς το φτωχό, αποδέχεται πανεύκολα τη χαμηλή ποιότητα των υπηρεσιών που του παρέχει ένα κράτος που του στοιχίζει πανάκριβα, και προ μνημονίου. Και αν ανέχεσαι την ποιότητα που σου παρέχουν στα υπουργεία και τις εφορίες, πώς μπορείς να ανέχεσαι την κατάσταση των δρόμων που βάζουν σε άμεσο μεγάλο κίνδυνο τη ζωή σου, τη ζωή των αγαπημένων σου προσώπων, των ίδιων σου των παιδιών;
Ένας πολίτης από τη Γερμανία ή την Ολλανδία θα πάθει παράκρουση αν οδηγήσει σ’ αυτό που εμείς ξεδιάντροπα αποκαλούμε εθνική οδό! Χιλιόμετρα ολόκληρα σε μονή στενή λουρίδα, με λαστιχένια κολονάκια για διαχωριστικό και κάκιστη σήμανση, χωρίς καμία προφύλαξη, με οδηγούς να τρέχουν ιλιγγιωδώς, νταλίκες να περνάνε σε απόσταση αναπνοής και να τρέμει το ΙΧ, κακές στροφές και οδόστρωμα που μοιάζει με γκοφρέ τοίχο, με διάσπαρτες λακούβες και μηδενικό φωτισμό, οι θρασύτατοι αξιωματούχοι των κυβερνήσεων και οι εργολάβοι του θανάτου απαιτούν διόδια! Αυτό ξεπερνάει τα όρια του θρίλερ. Και όμως.
Είναι πράγματι, αξιοθαύμαστοι, πώς έχουν καταφέρει, με τα μέσα χειραγώγησης και νάρκωσης που ελέγχουν, να αμβλύνουν κάθε αντίδραση σ’ αυτό το αίσχος. Ακόμα και ορισμένοι φίλοι, πολιτικοποιημένοι, αισθάνονται κάπως… ένοχοι, να μην πληρώσουν διόδια, ενώ πληρώνουν ΕΝΑ ευρώ φόρο για κάθε λίτρο βενζίνης! Και παρ’ όλο που οι υπάλληλοι έχουν πάρει εντολές να μην εμποδίζουν κανένα να περάσει χωρίς να πληρώσει. Σε όλα τα διόδια, Αθηνών-Πατρών, με το που έλεγα ότι δεν πληρώνω για ένα δρόμο που έχω χρυσοπληρώσει, αλλά μπορεί και να με σκοτώσει, μου άνοιγαν αμέσως, χωρίς καν να χρειαστεί να βγω έξω να σπρώξω μόνος μου την μπάρα όπως έκανα το καλοκαίρι στην Αθηνών-Θεσσαλονίκης. Μου γράφαν τον αριθμό, αλλά άνοιγαν χωρίς καθυστέρηση. Τι να το κάνω, όμως, που κανονικά έπρεπε επιτόπου να μου πληρώνουν και αποζημίωση για τον κίνδυνο που αντιμετωπίζω;
Ελπίζω, στην καινούρια χρονιά, καλοί μου συμπολίτες, να είμαστε όλοι λιγότερο υποχωρητικοί απέναντι στους Πάγκαλους και τους Μπόμπολες, αν θέλουμε να επιζήσουμε με αξιοπρέπεια στην ψυχή και ακεραιότητα στο σώμα.
Στ. Ελλ.

Υ.Γ. Συγχαρητήρια από καρδιάς σε όλους τους πολίτες (και στις αριστερές οργανώσεις και τους τοπικούς φορείς που συμμετέχουν και συμπαραστέκονται) που με καύσωνα, κρύο και αγιάζι, επιμένουν να Μην Πληρώνουμε διόδια από την Πάτρα και την Καλαμάτα έως την Λεπτοκαρυά και τη Θεσσαλονίκη!

 

Σχόλια

Exit mobile version