Αρχική διεθνή Ο Όργουελ μας μάρανε…

Ο Όργουελ μας μάρανε…

Η κυβέρνηση Μακρόν προωθεί νομοθεσία που μεταξύ άλλων θα επιτρέπει στην αστυνομία, τις μυστικές υπηρεσίες κ.λπ. να ενεργοποιούν εξ αποστάσεως τις κάμερες και τα μικρόφωνα των κινητών τηλεφώνων «ύποπτων» πολιτών. Θα μπορούν έτσι να τους βλέπουν και να τους ακούν, χωρίς αυτοί να το γνωρίζουν, οπουδήποτε!

Τα μιντιακά φερέφωνα της γαλλικής ελίτ ισχυρίζονται ότι οι «νομοταγείς» πολίτες δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα από αυτήν την κατάργηση θεμελιωδών ελευθεριών. Όμως η έννοια «νομοταγής» έχει περιοριστεί πολύ στη σημερινή Γαλλία: οι κρατικές αρχές ήδη παρακολουθούν χιλιάδες πολίτες που το μοναδικό τους έγκλημα ήταν ότι συμμετείχαν στο κίνημα των Κίτρινων Γιλέκων, σε κινητοποιήσεις κατά της επιβολής του υγειονομικού πάσου, σε διαδηλώσεις για την προστασία της υπαίθρου κ.ο.κ.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος του Παρισιού τονίζει ότι η νέα νομοθεσία «αντιβαίνει το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την Προστασία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και των Θεμελιωδών Ελευθεριών». Υπερβολές!

Στο επόμενο φύλλο του Δρόμου:
Έρευνα για τη νέα γαλλική (και όχι μόνο…) νομοθεσία που επισημοποιεί την κατάργηση των θεμελιωδών ελευθεριών. Πανεπιστημιακοί και δημοσιογράφοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου!

 

Σχόλια

Exit mobile version