Αρχική πολιτική Νέα προκλητική δίωξη κατά του Π. Λαφαζάνη

Νέα προκλητική δίωξη κατά του Π. Λαφαζάνη

Κλήση σε απολογία, την Μ. Πέμπτη, για την δράση του στο κίνημα ενάντια στους πληστειριασμούς πρώτης κατοικίας έλαβε, από το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ως ύποπτος στα πλαίσια προκαταρκτικής εξέτασης. Οι κατηγορίες αυτή την φορά περιλαμβάνουν τον μισό ποινικό κώδικα και αφορούν, «διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας από κοινού», «διατάραξη κοινής ειρήνης» και «επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού τελεσμένη και σε απόπειρα».

Εν μέσω καραντίνας, και περιορισμού μετακινήσεων, σε μια περίοδο που τα δικαστήρια είναι κλειστά και οι δικηγόροι δεν εργάζονται, το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικούς Πολιτεύματος συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά και να στήνει πολιτικές διώξεις. Δεν είναι η πρώτη διώξη απέναντι στον Π. Λαφαζάνη και το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, που στήνουν από κοινού οι δικαστικές αρχές και το πολιτικό σύστημα, τόσο με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παλιότερα όσο και με κυβέρνηση Ν.Δ. σήμερα.

Όπως τονίζεται και στο ψήφισμα συγκέντρωσης υπογραφών και στήριξης στον Π. Λαφαζάνη που κυκλοφορεί στην πλατφόρμα avvaz, «Ο στόχος, αυτής της απροκάλυπτης πολιτικής δίωξης, είναι προφανής και αποσκοπεί στην τρομοκράτηση των πολιτών και των κινημάτων, που αγωνίζονται για κοινωνική δικαιοσύνη, και δημοκρατία στη χώρα μας. Κυβέρνηση και πολιτικό κατεστημένο, πίσω από την δήθεν δημοκρατική τους φρασεολογία, εν μέσω πανδημίας, και μπροστά στην επερχόμενη κρίση και τα νέα μνημόνια που ακολουθούν , επιχειρεί να μετατοπίσει την πολιτική κατάσταση της χώρας μας σε όλο και πιο αυταρχικές -αντιδημοκρατικές κατευθύνσεις».

Σύμφωνα με δήλωση του στην ιστοσελίδα ιskra ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, δεν προτίθεται να νομιμοποιήσει αυτή την προσπάθεια πολιτικής του δίωξης. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Δεν θεωρώ τον εαυτό μου απολογούμενο για τους αγώνες και τη δράση μου. Είναι οι μνημονιακοί κυβερνώντες, πολιτικοί υπάλληλοι ξένων συμφερόντων που πρέπει να απολογηθούν και να καθίσουν στο σκαμνί του πολιτικά και νομικά κατηγορούμενου για τα εγκλήματά τους». Την Μ. Πέμπτη, έξω από την ΓΑΔΑ, τόνισε ο Π. Λαφαζάνης: «Δεν καλώ σε συγκέντρωση. Σε αυτό που καλώ είναι να βρούμε τους τρόπους, εν μέσω πανδημίας, να στείλουμε τα μηνύματά μας σε όλη την Ελλάδα, μηνύματα διαμαρτυρίας, αντίστασης και εγρήγορσης ενάντια σε επιλογές αυταρχισμού, αυθαιρεσίας και αξιοποίησης της κρίσης για αντικοινωνικούς σκοπούς, όπως η κατάργηση κάθε ίχνους προστασίας της πρώτης κατοικίας και της λαϊκής περιουσίας για ένα νέο τσουνάμι πλειστηριασμών όσων νοικοκυριών η νέα κρίση και οι κυβερνητικές επιλογές πετάνε στο κοινωνικό περιθώριο.»

Δ.Μ.

Σχόλια

Exit mobile version