Μουσική με μάσκα!

«Καλησπέρα σας! Οι σκέψεις μου σχετικά με την αποψινή συναυλία στο Φαράγγι της Κακαρίστρας στα Λατσιά της Λευκωσίας.

Προς μεγάλη μου απογοήτευση έμαθα τελευταία στιγμή ότι η σημερινή συναυλία στην Κύπρο, σε έναν υπέροχο ανοιχτό χώρο…σε φαράγγι (!!!!) θα είναι μόνο για εμβολιασμένους και όσους έχουν νοσήσει.

Δεν δίνεται η δυνατότητα ούτε με rapid test στους ανθρώπους να περάσουν, πού; Στο βουνό! Θα ακουστούν τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου και του Μίκη Θεοδωράκη… Στ’ αλήθεια πιστεύετε ότι ο Θάνος μελοποίησε τον «Μικρόκοσμο» για κάποιους μόνο;

Στ’ αλήθεια πιστεύετε ότι ο Μίκης Θεοδωράκης έγραψε το «Άξιον Εστί» για μια μερίδα ανθρώπων;

Σήμερα, προσκαλώ όλους τους συνανθρώπους μου που θα παρευρίσκονται, πρώτον, να αναρωτηθούν και, δεύτερον, να τραγουδήσουμε όλοι μαζί για όλους τους συνανθρώπους μας που δεν τους επιτρέπεται η είσοδος. Το βρίσκω αδιανόητο, προσβλητικό και θλιβερό. Κι είναι η στιγμή που όλοι πρέπει να πάρουμε θέση. Είναι ντροπή. Ντροπή.

Σήμερα θα τραγουδήσω για όλον τον κόσμο… κυρίως για εσάς που θα μείνετε απέξω ζητώντας συγνώμη γιατί δε γνώριζα τη συνθήκη. Πού να πάει το μυαλό μου ότι και στα βουνά θα επιβληθεί ο παραλογισμός;

Θα μου πεις, εδώ κυνηγούσαν ανθρώπους στη θάλασσα που περπατούσαν μόνοι τους, να φοράνε μάσκα… τι ψάχνεις; Δεν το ακυρώνω σεβόμενη τη δουλειά που έκαναν όλοι οι συνεργάτες και συνάδελφοι κι οι διοργανωτές, οι οποίοι ενημερώθηκαν τελευταία στιγμή ότι ή θα πρέπει να το κάνουν μόνο για εμβολιασμένους και να έχουν 1000 άτομα ή για όλους και να έχουνε μέχρι 300 (και άρα να μη μπορούν να πληρώσουν την εκδήλωση).

Ζούμε ιστορικές στιγμές για όσους δεν το έχουν καταλάβει ακόμη… και δυστυχώς εικάζω ότι θα είναι με μαύρο μελάνι στην ιστορία της ανθρωπότητας.»

Ρίτα Αντωνοπούλου
(Via Γιάννης Ραμόν και Juliette Georgiades)

Σχόλια

Exit mobile version