Αρχική πολιτική Μια καθαρίστρια, εχθρός του Δημοσίου

Μια καθαρίστρια, εχθρός του Δημοσίου

Ενάμιση αιώνα πριν ο Βίκτορ Ουγκό έγραφε τους Άθλιους και περιέγραφε τη ζωή του Γιάννη Αγιάννη, ο οποίος βρέθηκε στη φυλακή για πέντε χρόνια αφού έκλεψε ένα ψωμί για να ταΐσει την οικογένειά του. Κάτι ανάλογο συνέβη και πριν μερικές μέρες στη Ελλάδα.

Πριν από δυο χρόνια το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Λάρισας καταδίκασε σε 15 χρόνια φυλάκιση μια 53χρονη πρώην καθαρίστρια για πλαστογραφία και απάτη. Το 1996 η 53χρονη προκειμένου να έχει τα τυπικά προσόντα και να συμμετάσχει στον διαγωνισμό του Δήμου Βόλου για τη θέση της καθαρίστριας. Όπως παραδέχτηκε και η ίδια, παραποίησε το αποδεικτικό φοίτησης, το οποίο ανέφερε πως φοίτησε στην πέμπτη τάξη του δημοτικού, ώστε να αναγράφεται πως φοίτησε και στην έκτη.

Η 53χρονη εργάστηκε σε παιδικό σταθμό για είκοσι περίπου χρόνια πριν γίνει αντιληπτή η πλαστογραφία, με αποτέλεσμα το 2016 να κριθεί ένοχη με βάση τον νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου! Η έφεση εκδικάστηκε στο Πενταμελές Εφετείο Λάρισας αυτές τις μέρες και παρά το γεγονός ότι το αδίκημα για πλαστογραφία έχει παραγραφεί, καταδικάστηκε για απάτη κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια με ιδιαίτερα μεγάλο όφελος και αντίστοιχη ζημία εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και η ποινή της ορίστηκε στα δέκα χρόνια κάθειρξης, χωρίς αναστολή.

Το Εφετείο Λάρισας αποφάσισε να εξαντλήσει την αυστηρότητά του σε κάποια μικρή και αδύναμη. Παρά το γεγονός ότι η 53χρονη ζήτησε μια δεύτερη ευκαιρία και έκανε γνωστό πως αναγκάστηκε να προχωρήσει στην πλαστογράφηση αφού η οικογένειά της είχε μεγάλη ανάγκη και έπρεπε να τη συντηρήσει. Εκτός από την αυστηρότητα, περισσεύουν η υποκρισία και η ωμότητα τόσο της Δικαιοσύνης όσο και της Πολιτείας. Δεν είναι η πρώτη φορά που τιμωρείται πραγματικά κάποιος φτωχοδιάβολος, ενώ αθωώνονται ή πέφτουν στα μαλακά καταχραστές, κλέφτες, διαπλεκόμενοι.

Φυσικά τα «δικαιωματικά» κομμάτια της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ δε βρήκαν κανένα λόγο να υπερασπιστούν τη συγκεκριμένη 53χρονη, όχι υποστηρίζοντας την πράξη, για την οποία έχει και η ίδια μετανιώσει, αλλά ζητώντας μια διαφορετικής έντασης ποινή.

Ουαί υμίν δικαστές και κυβερνώντες, υποκριτές!

Σχόλια

Exit mobile version