Μέσα κι… έξω

Γνωρίζατε πως υπάρχει συνδικαλιστικός φορέας των δημοσιογράφων που έχει υπό την σκέπην του εργαζόμενους και συνταξιούχους, φροντίζοντας να διεκδικεί με κάθε τρόπο τα δικαιώματά τους; Και δεν είναι το μοναδικό καθήκον του αυτό, αλλά μάχεται να υπάρχει αξιοπιστία και αμεροληψία στην ενημέρωση αφενός και ως 4η Εξουσία διαφυλάττει τις αρχές της Δημοκρατίας, αφετέρου.

Για να μπορούν όλες αυτές οι «έγνοιες» να διεκπεραιωθούν με τη δέουσα αποτελεσματικότητα, ο συνδικαλιστικός αυτός φορέας διοργανώνει σε τακτικά χρονικά διαστήματα συνέδριο, προκειμένου να γίνει απολογισμός πεπραγμένων, να ακουστούν οι απόψεις όλων των συμμετεχόντων μελών και να μπουν νέες βάσεις στο πρόγραμμα, για το ευοίωνο μέλλον του κλάδου και κυρίως επ’ αγαθώ της κοινωνίας.

Έτσι και φέτος το πολυαναμενόμενο συνέδριο του ευγενούς κλάδου άνοιξε τις πύλες του στους θεματοφύλακες της αλήθειας οι οποίοι υπηρετούν με πάθος και συνέπεια όσα εκφράζει η ρήση που κοσμεί την αίθουσα των συνελεύσεών τους «Η δημοσίευσις είναι η ψυχή της δικαιοσύνης».

Σε περιβάλλον αγαστής σύμπνοιας οι σύνεδροι τοποθετήθηκαν για το παρόν και το μέλλον της δημοσιογραφίας, κάνοντας «ταμείο» των κινήσεών τους τα τελευταία αγωνιστικά χρόνια, εκφράζοντας την ικανοποίησή τους.

Ο κατάλογος των επιτυχιών του σωματείου ήταν μεγάλος κι έτσι δεν αναγνώστηκε λεπτομερώς για να μην κουραστούν οι παρευρισκόμενοι. Απλώς έγινε μια αναφορά-περίληψη, κατά την ανάγνωση της οποίας οι σύνεδροι-δημοσιογράφοι ξέσπασαν σε επευφημίες και χειροκροτήματα, ενθουσιασμένοι από το έργο που επιτελέσθηκε.

Εάν, τώρα, αναρωτιέστε γιατί όλοι εκεί έμειναν ευχαριστημένοι ενώ όλοι οι υπόλοιποι βλέπουμε διαφορετικά πράγματα, τότε θα πρέπει να εξετάσουμε κάποιες… μικρολεπτομέρειες, π.χ.: Σε ποιους ανήκουν τα κανάλια και οι εφημερίδες και ποια η σχέση τους με την κυβέρνηση; Έχετε δει/ακούσει διαφοροποιημένες ειδήσεις σε κανένα Μέσο; Τα άτομα που εργάζονται σ’ αυτά τα ΜΜΕ τα οποία διαμορφώνουν τις συνειδήσεις μας είναι δημοσιογράφοι ή απλώς στρατευμένοι υπάλληλοι – με το αζημίωτο φυσικά;

Σχόλια

Exit mobile version