Αρχική στήλες Αραδιαστά Μερικοί αριθμοί και ένα σχόλιο…

Μερικοί αριθμοί και ένα σχόλιο…

Στ. Κασσέλακης στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Μην ανησυχείτε που είμαστε πλέον 36 Βουλευτές.
Αγαπητές βουλεύτριες, αγαπητοί βουλευτές, μπορεί σήμερα να βλέπετε λιγότερους συναδέλφους στην αίθουσα και να σας φαίνεται κάπως πρωτόγνωρο, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σ’ αυτή την αίθουσα, κάποτε είχε 149 βουλευτές, μετά είχε 145, μετά 86, μετά 71 και τέλος, 47. Με άλλα λόγια, χάσαμε το 68% της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας μέσα σε 9 χρόνια. Της κοινοβουλευτικής μας δύναμης.
Πα μαλ, που λένε και οι Γάλλοι… Στην συνεδρίαση ήταν και ο Αλέξης Τσίπρας. 35+1, αλλά τι ένας…

Μας περισσεύουν…

Οι Αμερικανοί ενδιαφέρονται να μεσολαβήσουν ώστε η Ελλάδα να πουλήσει 75.000 βλημάτων πυροβολικού από το απόθεμα των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι Αμερικανοί θα αγοράσουν συνολικά 50.000 βλήματα διαμετρήματος 105 χιλιοστών, 20.000 διαμετρήματος 155 χιλιοστών και 5.000 μεγαλύτερου διαμετρήματος 203 χιλιοστών. Το συνολικό τίμημα για τα 75.000 βλήματα φθάνει τα 47 εκατ. δολάρια. Τα πυρομαχικά προορίζονται για την Ουκρανία… 

15% τα βρίσκουν ωραία…

Σύμφωνα με Επαγγελματική Επιμελητήριο Αθηνών το 71% θεωρεί ότι η φορολογική μεταρρύθμιση του Κ. Χατζηδάκη δεν θα καταφέρει να περιορίσει τη φοροδιαφυγή, ενώ το 84%, θεωρεί ότι τα μεγάλα εισοδήματα δεν θα θιγούν στο ελάχιστο. Μόνο το 15% εγκρίνει τα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης.

Υπεραπόδοση φόρων

Ο προϋπολογισμός του 2024 εκτιμά ότι θα συγκεντρωθούν περισσότερα από 1,6 δισ. από αύξηση των φορολογικών εσόδων. Το 2023 προκύπτει η υπεραπόδοση εσόδων από φόρους (ΦΠΑ) ήταν ύψους 4,6 δισ. σε σχέση με την πρόβλεψη που υπήρχε.
Ακόμα ανακοινώθηκε ότι θα αυξηθούν το 2024 τα διόδια γιατί για πολύ καιρό ήταν «παγωμένα»… 

Πρώτη ανάρτηση Α. Χαρίτση ως επικεφαλής της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας

«Η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να την περιμένει. Δεσμεύομαι, ως επικεφαλής της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας της Αριστεράς, ότι θα δώσουμε τη μάχη εντός και εκτός Βουλής για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών με πλήρη δικαιώματα.
Και αν η κυβέρνηση συνεχίσει στο δρόμο των αναβολών, θα καταθέσουμε άμεσα σχετική νομοθετική πρόταση. Έτσι ανατρέπεται η ηγεμονία της Δεξιάς. Στην πράξη. Στο πλευρό της κοινωνίας και των κοινωνικών κινημάτων που ζητούν το αυτονόητο: ίσα δικαιώματα για όλους τους πολίτες!»
Τρέμει το σύστημα… Έρχεται καταιγίδα!

Σχόλια

Exit mobile version