Της Ματίνας Παπαχριστούδη. Δεν πέρασαν τρία 24ωρα από τη δημόσια αυτοχειρία, την κρατική δολοφονία του 77χρονου Δημήτρη Χριστούλια στην Πλατεία Συντάγματος. Και το κράτος-δολοφόνος ξαναχτύπησε. Αυτή τη φορά τους «αυτόπτες μάρτυρες» των εγκλημάτων του.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ (ΕΦΕ), ο Μάριος Λώλος, αγωνιστής και σύντροφος δέχθηκε πισώπλατα τη γκλοπιά του «οργάνου». Σε λίγη ώρα διαπιστώθηκε κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Ο Μάριος Λώλος χειρουργήθηκε και κινδυνεύει με αναπηρία. Αυτή τη φορά δεν ήταν ένα απλό χτύπημα, όπως την προηγούμενη, όταν πάλι άντρας των ΜΑΤ τον χτύπησε στο κεφάλι, πάλι από πίσω. Άνανδρα. Δολοφονικά.
Ο φωτορεπόρτερ έκανε τη δουλειά του, όπως κάθε άλλη φορά. Κάλυπτε με τη μηχανή του τις βιαιότητες των ΜΑΤατζήδων στο Σύνταγμα. Όπως έκαναν κι άλλοι ρεπόρτερ. Η εντολή είχε δοθεί. «Χτυπήστε τους». Αυτό καταγγέλλουν οι αστυνομικοί ρεπόρτερ που βρίσκονταν επίσης στο κέντρο της Αθήνας. Γεγονός που αποδεικνύεται πως αντίστοιχες επιθέσεις έγιναν σε δυο ακόμη δημοσιογράφους την ίδια ώρα. Πριν από λίγες μέρες χτυπήθηκε βάναυσα άλλη μια δημοσιογράφος, πρόσφατα η φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη, ένα χρόνο πριν ο Μανώλης Κυπραίος ο οποίος κινδύνεψε να χάσει τη ζωή του και τελικά έμεινε ανάπηρος από επίθεση των οργάνων καταστολής.
Το γιατί χτυπήθηκαν, γιατί χτυπήθηκε με δολοφονικό τρόπο ο σύντροφός της, το λέει με γλαφυρό τρόπο η δημοσιογράφος Ντίνα Δασκαλοπούλου: «Γιατί ήταν εκεί, όταν εκατοντάδες συμπολίτες μας διαμαρτύρονταν για τη δολοφονία που ήθελαν να περάσει για αυτοκτονία. Γιατί οι εικόνες του από το έγκλημα που συντελείται στην Ελλάδα ταξίδευαν σε όλο τον κόσμο. Γιατί, όπως οι περισσότεροι συνάδελφοί μας, ο Μάριος έχει διαλέξει πλευρά: ούτε ψέματα, ούτε αυταπάτες, είναι με τους εργάτες».
Λίγες μέρες πριν είχε κυκλοφορήσει μαζικά στο Διαδίκτυο το διεθνές «φωτορεπορτάζ» του προέδρου της ΕΦΕ. Ντοκουμέντα αδιάσειστα για την ωμή, προκλητική, αναίτια επίθεση κρατικής καταστολής στην Αθήνα. Ντοκουμέντα για τις μεθόδους που χρησιμοποιεί η εντολοδόχος κυβέρνηση για την κοινωνική εξόντωσή μας. Αυτό που δεν λένε, που αποκρύβουν, που λογοκρίνουν τα εγχώρια Μέσα των εκδοτών, έντυπα και κυρίως ηλεκτρονικά, βγήκαν στη διεθνή επικαιρότητα μέσα από το φωτορεπορτάζ του Μάριου Λώλου.
«Η πολιτική του Μαύρου Μετώπου που μετέτρεψε τη χώρα σε εργαστήριο νεοφιλελεύθερων πειραματισμών κατασκευάζει αληθινά θύματα και, ταυτόχρονα, παράγει αληθινά κέρδη. Το αίμα μας είναι ο πλούτος τους, η “σωτηρία” τους είναι ο εφιάλτης μας», γράφει η σύντροφός του.
Στο πρόσωπο του φωτορεπόρτερ το κράτος καταστολής επιχειρεί να κλείσει τα στόματα τα αφτιά και μάτια όλων των δημοσιογράφων που επιμένουν να αντιστέκονται, να μεταδίδουν και να αποτυπώνουν τη βαρβαρότητα, όντας εργαζόμενοι στα επίσης κατοχικά Μέσα. Η λογοκρισία χτύπησε το ίδιο βράδυ της επίθεσης με τον άγαρμπο τρόπο της Έλλης Στάη στο κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ. Έκοψε στον αέρα τον ρεπόρτερ μόλις άρχισε να περιγράφει τις βίαιες επιθέσεις. Το βίντεο κυκλοφορεί μαζικά στο Διαδίκτυο προκαλώντας για μια ακόμη φορά θυμό και οργή για τους «αλήτες τους δημοσιογράφους».
Τραγική συνύπαρξη. Οι δημοσιογράφοι-αυτόπτες μάρτυρες γίνονται θύματα της κρατικής καταστολής την οποία λογοκρίνουν δημοσιογράφοι-συνάδελφοί τους στα ελεγχόμενα και διαπλεκόμενα Μedia.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!