Αρχική πολιτική αριστερά Με πάθος ψήφο στην Αριστερά προτείνει το ΜΑΑ

Με πάθος ψήφο στην Αριστερά προτείνει το ΜΑΑ

Να μην έχουν την πλειοψηφία ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.- Να αποτραπεί η είσοδος της Χρυσής Αυγής στη Βουλή

Με τίτλο Να χάσει ο δικομματισμός την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, να ψηφίσουμε σχήματα της Αριστεράς το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής εξέδωσε ανακοίνωση για τις εκλογές, στην οποία ανάμεσα σε άλλα επισημαίνει:
«Το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής, με συνέπεια στις διακηρυγμένες θέσεις του που συνδέονται με την κοινή μετωπική δράση και με τη συμπαράταξη της Αριστεράς επέλεξε να μην προσθέσει και ένα άλλο -δικό του- ψηφοδέλτιο στο τοπίο της κατακερματισμένης Αριστεράς… Δυστυχώς, τα κόμματα και οι συλλογικότητες της Αριστεράς δεν μπόρεσαν να κάνουν την αναγκαία υπέρβαση, για να ανοίξει ο δρόμος για τη σωτηρία του λαού.
Η εκλογική μάχη θα δινόταν κάτω από πολύ καλύτερες θέσεις για το λαό, αν η Αριστερά είχε υπερβεί σκοπιμότητες, αν είχε συγκροτήσει ένα πλατύ λαϊκό μέτωπο… Πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα να έχουν τόσο μεγάλη αθροιστική εκλογική δύναμη τα σχήματα της Αριστεράς.
Το ΜΑΑ δεν μπορεί να κάνει “αποχή” από αυτή τη διεργασία που θα ήταν σε όφελος μόνο του δικομματισμού. Παρά την αισθητή έλλειψη ενός συγκροτημένου μετώπου-υποκειμένου που να μπορεί πειστικά να αντιμετωπίσει την πολιτική της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, το ΜΑΑ καλεί τις φίλες και τους φίλους του με την ψήφο, αλλά και την προεκλογική τους δράση, να συμβάλουν στο μεγάλο εκλογικό στόχο: να μην μπορέσουν ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. να έχουν την πλειοψηφία στη Βουλή.
Να εκκινήσει η διαδικασία κατάρρευσης της κυριαρχίας της τρόικας. Να αποτρέψουν την είσοδό στη Βουλή της Χρυσής Αυγής και ιδιαίτερα να ξεριζώσουν τον επικίνδυνο σπόρο από την καρδιά ενός τμήματος της νεολαίας. Να ενισχύσουν με πάθος εκλογικά τις δυνάμεις της Αριστεράς -και δεν συμπεριλαμβάνονται εδώ- ούτε όσοι προσβλέπουν σε μια συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ ούτε όσοι συμμάχησαν με οπισθοδρομικές παραθρησκευτικές δυνάμεις.
Να στηρίξουν υποψήφιες και υποψηφίους που συμμερίζονται τις πολιτικές αντιλήψεις του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής, που θα επιβάλουν στο χώρο της Αριστεράς στην ανάγκη της μετωπικής συμπαράταξης, που δεν θα διστάσουν αύριο να εγκαταλείψουν τα κοινοβουλευτικά έδρανα και να σταθούν μπροστά στα δακρυγόνα μαζί με το λαό…».

Ψηφίζουμε Αριστερά –Σταυρώνουμε ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Επίσης, μέλη του ΜΑΑ με ανακοίνωση τους τοποθετούνται υπέρ της ψήφου -αλλά όχι της λευκής επιταγής- στον ΣΥΡΙΖΑ. Ανάμεσα σε άλλα επισημαίνουν:
«Σήμερα ένα δίλημμα υπάρχει: Ή θα ακολουθήσει η χώρα μια ριζοσπαστική αριστερή κατεύθυνση σε ρήξη με το παρελθόν και το παρόν ή θα συνεχίσει ο καπιταλισμός και ο νεοφιλελευθερισμός την επίθεση τους σε βάρος των ζωτικών λαϊκών συμφερόντων.
Τρίτη “χαμένη άνοιξη” για την Αριστερά σημαίνει άλλη μια “χαμένη άνοιξη” για το λαό μας, που σπρώχνεται κάθε στιγμή στην εξαθλίωση, την φτώχια και την πείνα. Για τη χώρα μας που οδηγείται στην πιο βαθιά εξάρτηση. Μια Αριστερά ενωμένη σε ένα μέτωπο κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων είναι απαραίτητη για τους αγώνες την επομένη των εκλογών… Η ενότητα της Αριστεράς στην Ελλάδα θα δώσει ένα ελπιδοφόρο μήνυμα και στους λαούς της Ευρώπης. (…)
Ανάμεσα στον αναχωρητισμό του ΚΚΕ, τις αγκυλώσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τις ταλαντεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ έχουμε να επιλέξουμε το ψηφοδέλτιο που βρίσκεται πιο κοντά στην αναγκαιότητα της μετωπικής, ριζοσπαστικής δράσης. Και γι’ αυτό επιλέγουμε το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ όπου συμμετέχουν συντρόφισσες, σύντροφοι και οργανώσεις που συμμετέχουν στο ΜΑΑ.
Διατηρώντας όλες τις επιφυλάξεις μας, ειδικά για την αναδίπλωσή του ΣΥΡΙΖΑ από το 2009 και την έλλειψη δημοκρατικής οργάνωσής του. Η ψήφος στην Αριστερά δεν θα είναι “εν λευκώ”. Είναι υπό δοκιμή περισσότερο από κάθε άλλη φορά.
Οι πλατείες έστειλαν μήνυμα και στην Αριστερά. Η κάθε μία αριστερή πολιτική δύναμη συμπληρώνει την άλλη κι ας παριστάνουν οι ηγεσίες ότι δεν είναι έτσι.
Κανένα από τα αριστερά ψηφοδέλτια δεν θα δικαιούται, το βράδυ της 6ης Μαΐου, να μιλήσει με έπαρση και αμετροέπεια για την επιτυχία του. Επιτυχία που ελπίζουμε και ευχόμαστε. Η Αριστερά οφείλει να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά. Σήμερα».
Την παραπάνω ανακοίνωση υπογράφουν οι: Αθανασοπούλου Αμαλία, Γεωργάτσος Σπύρος, Δουρέκα Καίτη, Καλλιντεράκης Γιάννης, Κοροτζής Κώστας, Μάρκου Αργύρης, Ματθαίου Γιώργος, Μπελαβίλας Νίκος, Οικονομίδης Δημήτρης, Παπαπέτρος Γιώργος, Πετράς Δημήτρης, Στρατινάκης Γιώργος, Τακόπουλος Πόλυς, Υφαντή Χρύσα και Χριστακόπουλος Μπάμπης.

 

Σχόλια

Exit mobile version