Αρχική κοινωνία Μαρούσι: Κατάληψη της έπαυλης Κούβελου

Μαρούσι: Κατάληψη της έπαυλης Κούβελου

Η έπαυλη Κούβελου βρίσκεται στην γωνία των οδών Διονύσου και Σόλωνος, κοντά στο ΙΚΑ Αμαρουσίου. Ανήκει στην Εκκλησία, στην οποία παραχωρήθηκε πριν από 30 χρόνια για να ιδρύσει Στέγη άπορων και ορφανών παιδιών. Όλα αυτά τα χρόνια παρέμενε κλειστή, με αποτέλεσμα να ρημάξει, ενώ τα τελευταία χρόνια σύλλογοι της περιοχής διεκδικούν από το δήμο να αξιοποιηθεί ή για το σκοπό του κληροδοτήματος ή ως χώρος πολιτισμού.

Στις 7/4 καταλήφθηκε από ομάδα νέων που αυτοπροσδιορίζονται πολιτικά στον αντιεξουσιαστικό χώρο, με σκοπό τη δημιουργία ενός «ελεύθερου κοινωνικού χώρου», οι οποίοι προχώρησαν σε εργασίες καθαρισμού, διαμόρφωσης και αξιοποίησης τόσο της ίδιας της έπαυλης όσο και του κήπου της. Αυτό προκάλεσε την άμεση αντίδραση της «Στέγης Αχιλλέως & Ευδοκίας Κούβελου», του φορέα που διαχειρίζεται το ακίνητο για λογαριασμό της εκκλησίας, που προχώρησε σε μήνυση κατά αγνώστων για διατάραξη οικιακής ειρήνης, ζητώντας την άμεση εκκένωση του κτιρίου.

Την Κυριακή 11/4 πραγματοποιήθηκε στην κατειλημμένη έπαυλη γλέντι, όπου συμμετείχαν αρκετές δεκάδες πολίτες της περιοχής, δείχνοντας την ανάγκη ύπαρξης χώρων, όπου οι πολίτες θα μπορούν να βρίσκονται, να συζητάνε και να τους χρησιμοποιούν ως τόπους επικοινωνίας, δραστηριότητας και ψυχαγωγίας.

Σχόλια

Exit mobile version