Ανακοίνωση του συνδέσμου φιλάθλων Alternative fans of Ergotelis.

Θλίψη, ανατριχίλα, οργή και αγανάκτηση προκαλεί το δυσάρεστο γεγονός του θανάτου 21χρονου οπαδού, σε ραντεβού θανάτου στην πόλη μας. Θλίψη και ανατριχίλα γιατί ένα νέο παιδί έφυγε από τη ζωή τόσο άδικα, σε μια ακόμα οπαδική συμπλοκή, για τα χρώματα μιας ομάδας! Οργή και αγανάκτηση γιατί αυτό το ξέραμε ότι θα ερχόταν, γιατί αυτό το γεγονός προετοιμαζόταν από καιρό. Η βία μεταξύ οπαδών δεν γεννήθηκε χθες στην Παραλιακή του Ηρακλείου, έχει γεννηθεί εδώ και χρόνια και αυτή η βία έχει υπεύθυνους, κύριε Κουράκη και κύριε Γερουλάνε. Αντί, λοιπόν, να κατηγορείτε μόνο τις λέσχες οπαδών ως κύριες υπαίτιες, ψάξτε λίγο και στο ίδιο το σπίτι σας που είναι εξουσία και διαμορφώνει το πολιτικό σύστημα, τα τελευταία χρόνια.
Γιατί κύριοι υπαίτιοι είναι αυτοί!
Οι μεγαλοπαράγοντες-μαφιόζοι που με την ανοχή -και όχι μόνο- των πολιτικών ηγεσιών του τόπου και την απαραίτητη χειραγώγηση από πολλά ΜΜΕ χρησιμοποιούν τον φίλαθλο κόσμο σαν οπαδικό στρατό, τους βάζουν να πιστεύουν ότι η ανώνυμη εταιρία τους είναι ιδέα για την οποία πρέπει να πεθάνεις, ενώ στην πραγματικότητα εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους.
Οι ναρκέμποροι, τα φασιστοειδή και κάθε είδους περίεργα στοιχεία που συχνάζουν σε λέσχες οπαδών και διακηρύττουν το ρατσισμό, τη βία μεταξύ οπαδών και αποχαυνώνουν τη νεολαία, κάνοντάς τη να μισεί τον συνάνθρωπο που βρίσκεται στην ίδια μοίρα με αυτόν.
Η πολιτεία, που ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, σπρώχνει τη νεολαία στην ανεργία, τη φτώχεια, την κατάθλιψη. Η πολιτεία που διαλύει και ξεπουλά την παιδεία της, που κλείνει την πόρτα στη μάθηση και τη μόρφωση και ανοίγει το δρόμο για τα ναρκωτικά, το χουλιγκανισμό, την παραίτηση. Μα πάνω απ’ όλα φταίμε εμείς, οι οπαδοί, που βλέπουμε σαν εχθρό τη διαφορετική φανέλα. Φταίμε εμείς που δεν ενωνόμαστε για να διώξουμε όλους αυτούς που γεμίζουν με φτώχεια, αίμα και άσπρη σκόνη τις γειτονιές και τις εξέδρες των γηπέδων, τους μαφιόζους των ΠΑΕ, τους φασίστες και αρχινταήδες των συνδέσμων, το σάπιο πολιτικό σύστημα που περιθωριοποιεί τη νεολαία! Εμείς, ως Alternatives, θα πρωτοστατήσουμε σε αυτή την κίνηση. Θα παλέψουμε με κάθε τρόπο για να γίνει πράξη το σύνθημα που κάναμε πανό, μετά από ένα ακόμη ραντεβού θανάτου στην πόλη μας και καλούμε τους απανταχού οπαδούς να το ενστερνιστούν και να το εφαρμόσουν…

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!