Αρχική αρχείο στηλών a cappella Η κόλαση εντός τους…

Η κόλαση εντός τους…

Το τέλος της χρονιάς μάς βρίσκει να συζητούμε και πάλι τα ίδια. Τη «φασιστοποίηση» (γλωσσοπλάστης κι εγώ σαν τον πρωθυπουργό μας!) της ελληνικής κοινωνίας.

Αφορμή αυτή τη φορά στάθηκε το κοινωνικό μέρισμα το οποίο έλαβε –άκουσον, άκουσον– ένα περίπου 10% μη Ελλήνων!

Όπως μας είπαν τα «έγκριτα» μέσα μαζικής ενημέρωσης, «ήρθαν οι ξένοι από 170 χώρες και μας πήραν και το κοινωνικό μέρισμα», μετά –φυσικά– τις δουλειές, τα σπίτια, τις γυναίκες, τους άνδρες κτλ που μας «έχουν πάρει» εδώ και χρόνια.

Το κόκκινο χαλί του δρόμου με τα αίματα που οδηγεί στον φασισμό στρώθηκε, και στρώνεται πάντα, από τους «γνωστούς-άγνωστους» διαμορφωτές της κοινής γνώμης που συνεπικουρούνται πλέον από τους τυχάρπαστους νεοφιλελεύθερους διαμορφωτές των social media.

«Απίστευτο. Οι Έλληνες υπεροφορολογήθηκαν για να πάρουν αυτοί…”κοινωνικό μέρισμα” απ’ τη δική μας φτωχοποίηση» έφτασε στο σημείο να γράψει στο twitter ένας πολλά βαρύς και «σοβαρός» δημοσιογράφος, γνωστός οσφυοκάμπτης της «πολιτικής ορθότητας και του εκσυγχρονισμού» των παρελθόντων ετών που έφεραν τη χώρα στην κατάσταση που βιώνει σήμερα.

«Ακόμα και Γερμανοί» πήραν το επίδομα έγραφαν στάζοντας φθόνο και μίσος τα «σουπεράκια» των τηλεοπτικών δελτίων ειδήσεων αλλά και οι τίτλοι ειδησεογραφικών ιστοσελίδων.

«Όλες οι φυλές του κόσμου πήραν το επίδομα. Ματώνουν όλους εμάς στη φορολογία για να τα σκορπάνε στον άνεμο» σκέφτηκε να μας πληροφορήσει, στο facebook, ένας αυτοαποκαλούμενος επιχειρηματίας, συμπαθών της ΝΔ και στέλεχος του γκροτέσκ γκρουπούσκουλου «Παραιτηθείτε».

Το τέρας του φασισμού και του λαϊκισμού, συνεχίζουν να το ταΐζουν με έναν γνώριμο εχθρό που πλασάρουν να ελλοχεύει στη γωνία: τον ξένο. Αλλά όχι οποιονδήποτε ξένο. Ο εχθρός είναι πάντα ο ξένος φτωχός.

Αυτός που αναζήτησε μια καλύτερη ζωή και έφυγε από την ανέχεια του δικού του τόπου, αυτός είναι ο στόχος.

Ο φτωχός δεν πρέπει να σηκώσει κεφάλι. Ο φτωχός δεν πρέπει να ζήσει, δεν πρέπει να έχει δικαιώματα, δεν οφείλει κανένα κράτος-πρόνοιας (ακόμα και το ελληνικό το χρεωκοπημένο) να του προσφέρει οποιαδήποτε αρωγή.

Δεν φτάνει που είναι ξένος –άρα μίασμα– είναι και φτωχός που θέλει βοήθεια. Μίασμα εις διπλούν δηλαδή.

«Η κόλαση είναι οι άλλοι» κατά τον Ζαν Πωλ Σαρτρ.

Την κόλαση εντός του δεν την κοιτάει κανείς από όλους αυτούς που ξερνούν μίσος, ρατσισμό και φασισμό.

Στο κατώφλι του 2018 δεν έχω παρά να σας ξαναθυμίσω το στίχο: «το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον».

* Η Ζηνοβία Σαπουνά είναι δημοσιογράφος

Σχόλια

Exit mobile version