Αρχική πολιτική Κοινωνικό παρατηρητήριο κορωνοϊού

Κοινωνικό παρατηρητήριο κορωνοϊού

του Ηλίου Φιλιππίδη

Ο κορωνοϊός δεν είναι απάτη, υπάρχει και γι’ αυτό χρησιμοποιείται ως όπλο κατά του ανθρώπου. Η υπόθεση του κορωνοϊού γίνεται όλο και πιο πολύπλοκη. Όλο και περισσότερα φάρμακα κατεβαίνουν στο γήπεδο, για να συμμετάσχουν στο παιχνίδι.

Ισχυρά κράτη, όπως η «ευρωπαϊκή» Γερμανία, κλείνουν ειδικές συμφωνίες με τις εταιρείες. Η Ε.Ε. υποχρεώθηκε να καλύψει τις αυτόνομες πολιτικές, ανακοινώνοντας ότι οι μεμονωμένες συμφωνίες θα ισχύσουν μετά την εξάντληση της συνολικής παραγγελίας εμβολίων της Ε.Ε. Δηλ. δεν θα ακολουθήσουν άλλες συνολικές παραγγελίες; Δεν θα αποκτήσει η ίδια η Ε.Ε. το δικαίωμα παραγωγής εμβολίων, ώστε να είναι προετοιμασμένη και για μελλοντικές επιδημίες;

Τελικά δεν χρειάσθηκε να υποτιμάται για πολύ η νοημοσύνη μας. Η ίδια η Γερμανία ανακοίνωσε την παραγγελία προμήθειας μονοκλωνικών αντισωμάτων αντί 400 εκατ. ευρώ. Η πολιτική υγείας της Ε.Ε. έχει γίνει σουρωτήρι. Ήδη παρατηρούνται ποσοτικές μειώσεις και καθυστερήσεις στις παραδόσεις εμβολίων, πράγμα που αποδεικνύει, ότι ο κορωνοϊός αποκαλύπτεται όλο και περισσότερο ως κερδοφόρο οικονομικό αγαθό και δικαίως αποκτά έναν παράπλευρο χώρο των ιδιαίτερων και αφανών συμφωνιών αλλά και της μαύρης αγοράς.

Τι θα πρέπει να κάνουμε εμείς ως κοινωνικά θύματα; Δεν συμφωνούμε με τους αρνητές του κορωνοϊού, διότι λειτουργούν ως χρήσιμοι ηλίθιοι των συμφερόντων, αφού συμβάλλουν και αυτοί στον πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων και δίνουν αφορμές για επιβολή ευρύτερων και διαρκέστερων απαγορεύσεων, οι οποίες γονατίζουν τις μικρές επιχειρήσεις.

Είναι εύκολο να λες όχι και να μην κάνεις τίποτε. Τελικά τρέχουμε αλαφιασμένοι με τη γλώσσα έξω, πίσω από τα προβλήματα είτε πρόκειται για τον κορωνοϊό είτε για τα ελληνοτουρκικά είτε για τα μνημόνια. Χρειαζόμαστε μία μακροπρόθεσμη στρατηγική και αυτή έχει ένα γενικό και ένα ειδικό σκέλος.

Το γενικό είναι η ενεργοποίηση του κάθε λαού, ώστε να μπορεί να λειτουργεί ως σώμα και όχι σπασμωδικά. Το ειδικό είναι η παρακολούθηση των εξελίξεων με την βοήθεια υπεύθυνων ιατρών και πολιτών, οι οποίοι θα συγκροτήσουν ένα Κοινωνικό Παρατηρητήριο Επιδημιών.

Σχόλια

Exit mobile version