Αρχική στήλες στήλη...άλατος Κι ο δικαστής το νόμο

Κι ο δικαστής το νόμο

Εσείς γνωρίζετε πως υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι ζουν ανάμεσά μας και αμφισβητούν την ελληνική Δικαιοσύνη; Που πιστεύουν πως συντάσσεται με τη διαφθορά, πως κλείνει τα μάτια σε παρανομίες υψηλά ιστάμενων προσώπων και πως απαλλάσσει από κάθε κατηγορία πολιτικούς και επιχειρηματίες… με το αζημίωτο, λένε οι αθεόφοβοι.

Ειλικρινά, θεωρώ τις κατηγορίες παντελώς ανυπόστατες και απορώ· δεν ξεφυλλίζουν εφημερίδες αυτοί οι συκοφάντες της Δικαιοσύνης μας, δεν βλέπουν τηλεόραση, δεν διαβάζουν ηλεκτρονικό Τύπο; Μα τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και βασισμένα σε τεκμηριωμένα γεγονότα, επιχειρήματα και αξιόπιστους μάρτυρες.

Βέβαια, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, κάποιοι μάρτυρες για δικούς τους, προσωπικούς λόγους δεν προσήλθαν στο δικαστήριο και κάποιοι επίσης ανακριτές, για επίσης δικούς τους λόγους, αποχώρησαν από τις διαδικασίες. Αλλά ευθύνεται η Δικαιοσύνη γι’ αυτό;

Επίσης, χωρίς να θέλω να γίνω κουραστική με το επαναλάβω περιπτώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, καθώς υπήρξαν υπαινιγμοί που αφορούσαν αθωώσεις ή παραγραφές, κι εδώ ο νόμος είναι σαφής και επεξηγηματικός.

Η υπόθεση που ανάγεται σε κάποια λίστα (μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή το όνομά της) για την οποία κυκλοφορούσε ένας αστικός μύθος πως εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα σε παράνομο χρήμα, έκλεισε με πλήρεις εξηγήσεις και αφοπλιστική διαφάνεια.

Οικονομικά σκάνδαλα που ζημίωσαν –λένε οι κακεντρεχείς– το ελληνικό Δημόσιο τύπου Siemens ή Νοvartis αποδείχτηκε πως δεν ήταν σκάνδαλα, αλλά διαπροσωπικές συμφωνίες, απολύτως νό-μι-μες. Δεν κατάλαβα, η Γερμανία και οι ΗΠΑ που αποφάνθηκαν σχετικά, έχουν κάποιο κέρδος να συγκαλύψουν το θέμα; Σιγά τώρα μη μας πουν πως έχουν προσωπικές σχέσεις με πρώην υπουργούς…

Τελευταία άκουσα πως ένας πρώην υπουργός είχε κατηγορηθεί ως παιδεραστής, αν είναι δυνατόν, και αθωώθηκε. Εντάξει, το έχουμε χοντρύνει το πράγμα, παιδιά.

Έτσι όπως το πάτε, θα μας πείτε πως βγαίνουν από τη φυλακή στυγνοί δολοφόνοι και καταχραστές. Ήμαρτον, τι άλλο θα ακούσουμε πια…

Σχόλια

Exit mobile version