Αρχική πολιτική Καβάλα: Συνέλευση για το υπαρξιακό πρόβλημα της χώρας

Καβάλα: Συνέλευση για το υπαρξιακό πρόβλημα της χώρας

Τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, στις 17:30, στο ξενοδοχείο Νεφέλη

Όπως πιθανά θα θυμούνται οι αναγνώστες μας, στα πλαίσια του Resistance Festival 2023 πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου μια συνέλευση με θέμα «Tο υπαρξιακό ερώτημα της χώρας». Η συμμετοχή ήταν μεγάλη, το ενδιαφέρον ακόμα μεγαλύτερο και η παρουσία ανθρώπων που αγωνιούν για την πορεία του τόπου έκδηλη. Τότε, στη συζήτηση, οι συμμετέχοντες αντάλλαξαν σκέψεις για τη δυνατότητα να οικοδομηθούν ενδιαφέροντα εγχειρήματα, κινήσεις πολιτών, που θα προσπαθούν μέσα από την πράξη τους σε μια σειρά τομείς (πολιτισμός, περιβάλλον, εκπαίδευση κ.λπ.) να απαντήσουν στα μεγάλα προβλήματα της χώρας, σχεδιάζοντας τις αναγκαίες εναλλακτικές κόντρα στα πολλαπλά αδιέξοδα που γεννά το σύστημα. Οι πολιτικές, ιδεολογικές και οργανωτικές προϋποθέσεις ενός τέτοιου σχεδίου, σε ένα εχθρικό μάλιστα πολιτικό έδαφος, είχαν απασχολήσει ιδιαίτερα όσους πήραν τον λόγο, έχοντας ως κοινό τόπο ότι η ανάγκη για έναν τέτοιο βηματισμό είναι επιτακτική, όσο πυκνώνουν οι εθνικές και οι κοινωνικές πιέσεις.

Πάνω σε αυτό το πλαίσιο, το επόμενο διάστημα, θα γίνουν παρόμοιες διαδικασίες και θα παρθούν αντίστοιχες πρωτοβουλίες σε περιοχές της Αθήνας αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Έτσι τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, στην Καβάλα, στις 17:30, στο ξενοδοχείο Νεφέλη, έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί συνέλευση για το υπαρξιακό πρόβλημα της χώρας. Παρόμοια διαδικασία έχει προγραμματιστεί να γίνει και στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στο Γαλάτσι, επίσης τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, στις 19:30, στο στέκι «Παίρνω Αμπάριζα» (Λυσίου και Γαλάκηδων 11, Γαλάτσι).

Περισσότερα και αναλυτικότερα στο επόμενο φύλλο του Δρόμου.


Γαλάτσι: 27 Νοεμβρίου, 19:30, στέκι «Παίρνω Αμπάριζα»

Διαδικασία με θέμα «το υπαρξιακό ερώτημα της χώρας» θα γίνει και στο Γαλάτσι, τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, στις 19:30, στο στέκι «Παίρνω Αμπάριζα» (Λυσίου και Γαλάκηδων 11, Γαλάτσι).

Σχόλια

Exit mobile version